Marcel Buijsse

ADRIE, ERWIN & JOACHIM HOUMES - Gouden Duif-winnaar Nederland 2022

Comb. Houmes

De revelatie van seizoen 2022 mogen we wel zeggen, als we de totaalprestatie van Comb. Houmes & Zoon, of vader Adrie, zoon Erwin en kleinzoon Joachim, bekijken. Ze werden niet alleen Gouden Duif-winnaar, maar wonnen bovendien de Superstar van het Jaar Snelheid.

Adriaan Scheele overleden

Adriaan Scheele

We vernamen het overlijden dhr. Adriaan Scheele. Met het overlijden van Adriaan verliezen we een aimabel mens en een icoon in de duivensport.

A. HOUMES & ZN. - 1e Nat. S1 Orleans 10.333 d.

Adrie, Joachim en Erwin Houmes

Adrie, zoon Erwin en kleinzoon Joachim sluiten een uitstekend seizoen in stijl af met de eerste prijs in Sector 1 van Orleans.

GEBR. DEKKER - 1e NPO Orleans Afdeling 1 tegen 2246 d.

Frederik en Jan-Willem Dekker

Topweekend voor Frederik en Jan-Willem Dekker: ze werden 1e NPO Orelans in Afdeling 1 en wonnen tevens 18 op 18 op de natoervlucht uit Arras.

CEES DE RIDDER & ZN. - “Fenomeen” wint 1e Nat. St. Vincent 13.240 d.

Cees de Ridder

Reeds op zevenjarige leeftijd was Cees actief met de sport en de duiven bezig. Na een verhuizing in 1976 is hij serieus mee gaan spelen op de overnachtfond, en de goede prestaties zijn door de jaren heen zeer stabiel gebleven. 

JEUGDDAG - Samenspel 3, Afdeling Zeeland

In feestzaal “’t Heike” te Heikant werd voor de eenentwintigste maal de Jeugddag voor de Duivensport gehouden. Eigenlijk kan wellicht beter gesproken worden van een “Open dag” van de duivensport, want niet alleen jeugdleden maar iedereen is er welkom.

DANNY DE VOOGD – 1e Afdeling 1 Chateauroux (NL) 2808 d.

Danny de Voogd

Danny de Voogd uit Yerseke wint het provinciale concours en speelt er vier in de top tien. In Sector 1 is dat goed voor de plaatsen 2, 6, 9, 19, 116, 211 enz. om ‘nationaal’ te beginnen op plaats 44. Een fantastisch resultaat voor Danny.

CORJAN TIGGELMAN – Winnaar Gouden Duif Junior

Corjan Tiggelman

Middelharnis – Een prima winnaar, wil ik mee beginnen. Want Corjan (12 jaar) is een “echte”. Gelukkig kom ik ze op mijn tochten langs allerlei senior kampioenen en junior kampioenen toch regelmatig tegen. Zo’n joch waarvan je meteen een goede indruk hebt en bij jezelf denkt “dat is er eentje die wel zal blijven in de sport”.

KOEN MINDERHOUD - 1e Chateauroux Afd. Zeeland 2227 d.

Koen Minderhoud

Chateauroux, 20-07 los 6.45 u. Het laatste dagfondconcours bracht 2428 duiven bij elkaar, ingemand door 290 liefhebbers. In 2012 waren dat er op dezelfde vlucht nog 3498. Het lijkt nodig de reden van deze terugloop te onderzoeken. Met een noordoostenwind en warm weer werd het een mooie afsluitende vlucht. In de top 20 zien we aankomsten over de volle breedte van Zeeland.

GEBR. SCHEELE - Nationale uitblinkers op de dagfond

Jaap en Adriaan Scheele, toppers in de Nederlandse duivensport.

Ook 2012 was weer doorspekt met topuitslagen op de vluchten en topklasseringen bij de Hok- en Asduifkampioenschappen. 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.