JEUGDDAG - Samenspel 3, Afdeling Zeeland

Heikant, 02-10
In feestzaal “’t Heike” te Heikant werd voor de eenentwintigste maal de Jeugddag voor de Duivensport gehouden. Eigenlijk kan wellicht beter gesproken worden van een “Open dag” van de duivensport, want niet alleen jeugdleden maar iedereen is er welkom en kan er kennis komen maken met alle facetten van de duivensport.
Maar inderdaad ligt de nadruk op het laten kennismaken van de jeugd met de duivensport. Zo kunnen kinderen inschrijven voor een competitie over vijf vluchten. Op de uitslag daarvan zie ik 29 deelnemertjes staan en dat zijn niet allemaal kinderen van duivenliefhebbers. Die laatsten kunnen meedoen met duiven van liefhebbers uit hun regio. Op deze dag worden de daaraan verbonden en veelal gesponsorde mooie prijzen uitgereikt. De eerste drie van het klassement krijgen ook een mooie trofee. Ook krijgen alle deelnemertjes een medaille. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een zogenaamde dagprijs op iedere vlucht te winnen in de vorm van een waardebon. 

Al dat moois werd vnl. uitgereikt door de voorzitter van de Jeugdcommissie van de Afdeling Zeeland Erik Kint uit Kloosterzande, daarbij geholpen door Claudia Korstanje, ook lid van de Jeugdcommissie van Afdeling Zeeland. Wilfried van Houte uit Heikant noem ik er gelijk ook bij, want samen met Erik neemt hij het leeuwendeel van de organisatie op zich.

Verder op het programma een spelletje Bingo met voor iedereen mooie prijsjes. En een verloting mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ook krijgen de jeugdleden en bezoekers een rondleiding langs het promotie materiaal over de duivensport met daarbij de nodige uitleg. Ook kunnen ze een film over de duivensport bekijken en de aanwezige echte postduiven bekijken en eventueel in de hand nemen. 
Een prima initiatief dus om de sport in de kijker te houden. Voor de deelnemers en bezoekers ieder jaar weer een erg leuke middag en wie weet zijn er intussen hierdoor wel enkelen besmet met dat duiven-virusje wat hen later een echte duivenliefhebber of liefhebster zal maken. 

Uitslag van de jeugdcompetitie in Samenspel 3 :
1 Anouk van Vlierberghe, 2 Job van Acker, 3 Jesse Huisman, 4 Sophie Mariman, 5 Emma van Acker, 6 Delano Bastita, 7 Benjamin Burbach, 8 Liam Thijs, 9 Elianne Thijs, 10 Esmee Huisman, 11 Delano Thijs, 12 Amber van Daalen, 13 Lieke van Acker, 14 Jesse van Vlierberghe, 15 Marijn van Acker, 16 Liza Vakalyk, 17 Milan van Daalen, 18 Merel van de Manacker, 19 Marie Piette, 19 Tess van der Meer, 20 Merijn van de Manacker, 21 Ellen Herwegh, 22 Nina van Daalen, 23 Lisa Piette, 24 Levi van Daalen, 25 Britt van der Meer, 25 Fleur van Daalen, 26 Zoë van Vlierberghe, 27 Mauk de Vries, 28 Rowan Burbach, 29 Senne van Daalen.
 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.