ANDRE ROODHOOFT - 1e NAT. GUERET 3379 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Pulderbos - Afgelopen weekeinde was het toch een echte hoogdag voor André Roodhooft. De grootmeester die zoveel melkers via het "groene boekje" op het rechte spoor bracht zette met veel bravoure een orgelpunt in zijn schitterende duivenmelkerloopbaan. De melker die al meermaals op een haar na een nationale zege miste bekroonde een schitterend seizoen 2012 met de nationale overwinning tegen 3379 oude duiven op de afsluitende nationale wedstrijd uit Guéret.
Andre Roodhooft runt een kolonie die voornamelijk gefundeerd is op de namen Gust Hofkens (via Nelles Van de Pol)... Gebr. Janssens, Arendonk... en Lou Wouters 's Gravenwezel. Hij is de man die niet gelooft in "namen" maar in "lijnen"...
en er zijn volgens hem maar twee soorten duiven ... goede en slechte. Selectie is de enige directe weg naar het succes... en die selectie vangt al aan van zodra ze uit het ei kruipen en eindigt voor de melker nooit !
André kwam aan de start van het seizoen 2012 met een ploeg van 40 weduwnaars... 20 duivinnen... en 130 jonge duiven. Bij de jonge duiven waren er weinig verliezen maar toch blijven er momenteel nog maar een 40-tal over... en er moeten er nog verdwijnen.
Na afloop van het seizoen 2011 kweekten weduwnaars en vliegduivinnen een ronde late jongen. Voor aanvang van het vliegseizoen wordt er noch uit de weduwnaars noch uit de vliegduivinnen gekweekt. De vliegploeg wordt voor het eerst gekoppeld op 1 april en kan dan 5 dagen broeden. Van bij het koppelen wordt er opgeleerd... in 4 à 5 keer van 20 tot 60 km ... en dan wordt er op weduwschap gespeeld tot Bourges (partner huis). Na Bourges worden doffers en duivinnen gekoppeld... op La Souterraine wordt er gespeeld op broeden... voor Guéret wordt er ingekorfd op jongen van 14 dagen.
Winnares is B11/6025013 "Daughter Tom"... een duivin die een schitterend palmares kan voorleggen en die de kroon op het werk zette met een nationale overwinning Guéret oude duiven. Het is een heel mooi klein duivinnetje dat scoorde van Quiévrain tot Guéret... en dat afgelopen weekeinde in een formidabele eindrush als een kogel naar de spoetnik schoot ! Het heeft echt geen seconde verloren !
Medisch is André bij de pinken ! Na de laatste wedstrijd van het seizoen gaan doffers en duivinnen naar de volière en wordt er gedurende 10 dagen behandeld met Baytril. Paratyfus breekt gemakkelijk uit in de rui en dat moet voorkomen worden. In het voorjaar worden dan ook alle duiven ingeënt tegen paratyfus.
Voor aanvang van het speelseizoen wordt er gedurende 8 dagen behandeld tegen trichomonas via het drinkwater. Tijdens het vliegseizoen wordt er om de 2 weken een paar dagen behandeld in het begin van de week. Bij het minste vermoeden van luchtwegeninfecties wordt er twee dagen behandeld met Ornisol + Belga Tai (de Weerd)... of 3 maal in 2012. Voor de inkorving van Guéret bleef de medicamententrommel dicht... maar dat er een stunt in de maak was kon vriend en vijand vermoeden na de schitterende uitslag op Noyon van de week voordien !
En bij deze ook nog een woord van dank aan vriend en helper Roger die natuurlijk ook zijn aandeel heeft in dit nationaal succes.
 

B11- pedigree - palmares
1e Nat. Gueret 3379 oude

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.