Gueret

BOSMANS-LEEKENS - 1e Prov. Gueret 557 jaarse & 1e Prov. Limoges 355 jaarse

Marc Bosmans en Dirk Leekens

Marc en Dirk zijn hard op weg het onmogelijke te presteren. Vorig jaar wonnen ze 6x 1e Provinciaal (waaronder 1e Nat. Argenton) en dit jaar staat de teller reeds op 4 provinciale overwinningen!

CHRIS DEBACKER - 1e Nat. Gueret 8493 jaarse

Chris Debacker

Met 6 provinciale overwinningen alleen al in 2017, kende Chris een superjaar en daarmee stond het totaal aantal op 23 na seizoen 2017.

INJON-VANRIE - 1e Nat. Gueret 5330 oude

Injon-Vanrie

West-Vlaanderen was dit weekend opnieuw aan het feest en deze keer naar aanleiding van de nationale zege op Guéret oude duiven van de tandem Injon-Vanrie. 

M. & G. EYLETTEN - 1e Nat. Gueret 16.262 jaarse

Michel & Gunther Eyletten

Diest – De tandem Eyletten wordt gevormd door vader Michel (64) en zoon Gunther (40). Vader was al langer duivenmelker maar begin jaren negentig sloegen vader en zoon de handen in elkaar en een succesvolle tandem was geboren. Vorig jaar moesten ze op dezelfde Guéret vrede nemen met de tweede plaats nationaal maar vorige zaterdag was het er “boenk” op en haalde hun duivin “Rosa” met brio de 1e Nationaal Guéret binnen tegen 16.262 jaarlingen.....

MARINA VAN DE VELDE - 1e Nat. Gueret 12.516 oude en snelste van 28.781 d.

Marina Van De Velde (fotografie: Yellow Pigeons)

Grobbendonk – Ook Marina Van de Velde en echtgenoot Pol Huysmans (57) hadden al een schitterende nationale overwinning op hun palmares staan. In 2001 won hun fameuze “Samson” de 1e Nationaal Argenton tegen 33.097 duiven ! “Miss Sara” B13/6078600, de winnares van afgelopen weekend op nationaal Guéret, is een dochter van de broer van “Samson”. Om maar te zeggen dat goed bloed zelden liegt !

JIMMY VAN KERCKHOVEN – 1e Nat. Gueret 16.604 jonge

Jimmy Van Kerckhoven

Je bent zondag 46 jaar getrouwd en wint op die dag de 1e nationaal Guéret tegen 16.604 jonge duiven... groter kan het toeval niet zijn ! De “Blauwe 421” lukte dat huzarenstukje en hij stond niet alleen op nummer één bij de jonge duiven maar was tevens snelste van het totale aantal van 19.035 Guéret-vliegers.

KAREL & STIJN DE ROUCK - 1e Nat. Gueret 11.926 jonge

Karel & Stijn De Rouck

Oosterzele - Karel (53) en Stijn (25) De Rouck... vader werkt in de aluminiumconstructie van ramen en deuren en de zoon is leraar geschiedenis... vormen sinds 2009 tandem in de duivensport. Vader en moeder De Rouck kenden duiven van uit hun jeugd maar tot echte duivensport is het bij hen vroeger nooit gekomen. De buren recht tegenover... of de tandem Karel en Koen Leus... hadden wat problemen met het aanmelden van hun duiven op internet en Stijn zette dat helemaal op punt. En eerlijk gezegd... dat duivenwereldje interesseerde hem toch een beetje.

HOK JOS VERCAMMEN - 1e Nat. Gueret 2626 oude

Combinatie Vercammen

Vremde – Jos Vercammen stak in 1967 van wal in de duivensport. In eerste instantie werd er Quiévrain en Noyon gespeeld... in 1980 volgde de overstap naar de kleine halve fond... 15 jaar later werd het de grote halve fond. Lars rolde van jongs af aan in de duivenliefhebberij. Hij is handelsingenieur... gaat de professionele toer op met de duiven... en zijn eerste nationale overwinning is al binnen !

VAN HERTEM-SCHUURMANS - 1e Nat. Gueret 12.602 oude

Van Hertem-Schuurmans

Appelmans en de tandem Van Hertem-Schuurmans... die samen inkorven en duiven opleren... en alle twee op dezelfde dag de 1e nationaal winnen op dezelfde vlucht... het moet iets zijn zoals een 6 op de Lotto. Was Franky de nationale winnaar bij de jaarduiven... Lizette en Henry Van Hertem- Schuurmans werden de nationale winnaars bij de 12.602 oude duiven. Een verdiende beloning voor vele jaren van oerdegelijk duivenspel !

FRANKY APPELMANS - 1e Nat. Gueret 14.940 jaarse

Franky Appelmans schreef niet alleen de nationale zege Gueret tegen 14.940 jaarlingen op zijn naam maar had tevens de snelste van het totale contingent van 27.542 d.

Neerpelt – Neerpelt was “the place to be” afgelopen weekeinde want zowel de nationale winnaar oude duiven als de nationale winnaar jaarduiven wonen beide in Neerpelt. Straffer nog... hun hokken staan nog geen 200 m van elkaar verwijderd. Nationaal winnaar tegen 14.940 jaarlingen en snelste van het totale lot van 27.542 Guéret-vliegers was Franky Appelmans !

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.