Luc Van den Plas

ALBERT DERWA - 1e Nationaal Kampioen Grote halve fond oude en jaarse 2020

Albert Derwa

"Maar het is het gevoel. Ik ga dat woord vandaag nog een paar keer gebruiken ... Ik ben iedere dag een andere melker." Een openhartig gesprek met Albert Derwa, Nationaal kampioen grote hafe oude en jaarse.

COMBINATIE MAEGH-AS - Koning ZAV

Comb. Maegh-AS (Ad Schaerlaeckens)

Wie waren in 2019 de beste halve fondspelers van België? Daar hoeft in mijn ogen zelfs geen vraagteken achter. Dit was de Belgisch-Nederlandse combinatie Maegh-AS. Van de eerste vlucht tot de allerlaatste maakte hun vliegploeg er een triomftocht van.

GUY VAN DER AUWERA - 1e Nat. Asduif Grote halve fond jaarse 2019

Guy Van der Auwera

Na een boerenjaar 2019 met kettinguitslagen, 1e Nat. Asduif KBDB grote halve fond jaarlingen en 1e Nat. Bourges tegen 17.969 jaarlingen is het tijd voor een uitgebreid portret van Guy Van der Auwera.

GOUDEN DUIF 2019 - Het Domino-effect

Gouden Duif Viering 2019

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Een week na de storm Ciara en één dag voor de storm Dennis was het rustig weer op de dag van de Gouden Duif. Ook dit jaar waren de lente én de grote massa aanwezig op het feest der duivenfeesten...

LUC & HILDE SIOEN - 1e Nat. Limoges 9578 oude en 1e, 2e, 3e Nat. Argenton 15.235 oude

Luc en Hilde Sioen

Een nieuwe superstunt van Luc en Hilde Sioen. Hun wonderduivin “Cameron” wint vorige vrijdag 1e Nat. Limoges 9.578 oude en twee weken geleden 1e Nat. Argenton 15.235 oude.

GOUDEN DUIF 2018 - ZONOVERGOTEN HOOGDAG

Gouden Duif 2018

Het mooiste weer van de wereld was van de partij voor een verse Gouden Duif!

HARRY SMOLDERS - Heerser in het Tienverbond

Harry Smolders

Héél de internationale duivenwereld volgt de resultaten in het Tienverbond. Het is de universiteit van de Antwerpse sprint. Bij Harry hebben de duiven geen namen maar in 2018 is hij wel officieel de beste.

GASTON VAN DE WOUWER - Kaasboerfamilie begeestert de wereld

Gaston is de man die met zijn Kaasboer naam maakte in alle continenten. Dat komt niet zomaar aanwaaien. Maar de horizon van Gaston is veel ruimer dan alleen duiven.

DANNY VAN DYCK - Koning Union Antwerpen & 1e Prov. Kampioen Grote halve fond oude + jaarse 2017

Danny Van Dyck Koning Union Antwerpen

Koning Danny de Eerste doet het voor de tweede keer op rij. Na jarenlang meesterschap van Andre Roodhooft nam Danny Van Dyck in 2016 de fakkel over in Union Antwerpen. Het is een competitie van graniet en de smaak van het koningschap is bijzonder zoet.

LUC & HILDE SIOEN - Duivensport met een Michelinster

Luc en Hilde Sioen

Liefde voor de (buitengewoon) goede duif. Het is het uitgangspunt in de duivensport van Luc en Hilde Sioen. Daar hebben zij wel iets voor over. Niet met de massa. Ook niet met een gunstige ligging. Wel met de beste duiven die te vinden zijn. 

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.