Luc Van den Plas

HAROLD ZWIERS - Magie op de marathons

Harold Zwiers

Harold Zwiers kreeg zijn eerste duiven in 1979 als tienjarige knaap. Inmiddels behoort hij al jaren tot de kampioenen en rijgt hij de kopprijzen, (nationale) overwinningen en asduiven aaneen.

WIM HENDRICKX - 1e Nat. Valence 3655 d.

Wim Hendrickx

Wim Hendrickx is nog in volle opbouw na zijn herstart maar de resultaten zijn knap. De conditie van de winnaar is adembenemend. Hij is rond en levendig en blinkt in zijn vel.

GOUDEN DUIF VERWARMT DE HARTEN

Gouden Duif 2022

Na twee aangepaste Gouden Duif-edities door coronarestricties was het dit keer opnieuw volle bak!

GEBR. BRUGEMANN - Magische prestaties op Barcelona

Jos en Peter Brugemann

Het navigatiesysteem tekent de route uit... 180 kilometer over de weg, van Antwerpen tot Assendelft. De toon is gezet. Hoe groot is de bewondering voor die machtige fondduiven van de gebroeders Brügemann die op de grootste afstanden zoveel naam hebben gemaakt...

In Memoriam Dirk Van Dyck

Dirk Van Dyck

In memoriam Dirk Van Dyck, ° 30-10-1959, † 28-05-2022

COR DE HEIJDE - De favoriet van Jan

Cor de Heijde

Het idee voor deze reportage is geboren tijdens een gesprek met Rik. We hadden het over zijn vader. Waarmee we hem een plezier konden doen? Daar moest Rik geen seconde over nadenken: “Een goede reportage schrijven over Cor de Heijde”.

GOUDEN DUIF OP HAAR PAASBEST

Gouden Duif 2021

https://www.facebook.com/deduifVijfentwintig graden in de schaduw op de dag van de Gouden Duif: wie had ooit durven dromen dat we dit zouden meemaken? Op paasmaandag werd het werkelijkheid...

In memoriam Jan Hermans

Jan Hermans

In memoriam Jan Hermans, 16-03-1948 - 12-03-2022.

ALBERT DERWA - 1e Nationaal Kampioen Grote halve fond oude en jaarse 2020

Albert Derwa

"Maar het is het gevoel. Ik ga dat woord vandaag nog een paar keer gebruiken ... Ik ben iedere dag een andere melker." Een openhartig gesprek met Albert Derwa, Nationaal kampioen grote hafe oude en jaarse.

COMBINATIE MAEGH-AS - Koning ZAV

Comb. Maegh-AS (Ad Schaerlaeckens)

Wie waren in 2019 de beste halve fondspelers van België? Daar hoeft in mijn ogen zelfs geen vraagteken achter. Dit was de Belgisch-Nederlandse combinatie Maegh-AS. Van de eerste vlucht tot de allerlaatste maakte hun vliegploeg er een triomftocht van.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.