VICTOR BRUYNSEELS - 1e Nat. Chateauroux 17.203 jonge

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Bevel – Victor Bruynseels (72) is een gepensioneerde schrijnwerker die afgelopen weekeinde het summum van duivenmelkervreugde beleefde. Het “Blauwke 556” B15/6130556, een duivinnetje van de eerste ronde, haalde met 1117,72 m en met voorsprong de nationale overwinning tegen 17.203 jonge duiven binnen. Victor had 6 jonge duiven in de korf voor deze lastige nationale klassieker en had er zondagmiddag slechts eentje thuis. Maar met de winst van “Blauwke 556” kon het weekend al niet meer stuk.

Victor kwam aan de start van het seizoen 2015 met een ploeg van 21 weduwnaars en 80 jonge duiven waarvan er nu nog 35 jongen overschieten. De jonge doffers worden gespeeld op het klassiek weduwschap met oude partners. De jonge duivinnen van de eerste ronde komen samen op een hok met de jongen van de tweede ronde en worden op een nestje gespeeld.
Het “Blauwke 556” is een duivinnetje uit de middelmaat. Ze heeft een prima model is goed gespierd en heeft een zachte pluim. Ze heeft momenteel twee pennen gestoten. De duivinnen van de eerste ronde werden slechts enkele weken verduisterd. Na Souppes-sur-Loing vloog ze haar eerste nationale wedstrijd uit Bourges maar miste. Ze ging de mand in voor Chateauroux met een jong van 10 dagen in de nestschotel. Het bezorgde haar een motivatie om bergen te verzetten en ze werd met brio de nationale winnares jonge duiven Chateauroux !

En nog een leuke anekdote ! Dit duivinnetje zat samen met een collega te koop op de kampioenendag van de “Reisduif” (Mijlstraat). De koper moest kiezen uit de twee duiven maar ze weten daar ondertussen dat ze van Victor toch de twee jonge duiven krijgen. Maar de koper zegde tegen Victor geef mij maar dat ene duifje want ik kom er liever bij u kopen op het hok. En zo ging het “Blauwke 556” terug mee naar Bevel... waar het later de 1e nationaal uit Chateauroux won. Je ziet maar !
Voor aanvang van het vliegseizoen werd er 5 dagen behandeld tegen trichomonas. Half juni werd er ook 3 dagen behandeld tegen de luchtwegeninfecties.
Er wordt een mengeling van 1/3 zuivering + 1/3 sportmengeling + 1/3 dieet gevoederd van thuiskomst tot inkorving. Naar de inkorving toe wordt er niet opgevoederd.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.