OLIVIER GEYSKENS - 1e Nat. Gueret 12.208 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Veerle – We mochten een knappe prestatie optekenen van Olivier Geyskens uit Veerle. Een melker met de kleine korf die erin slaagde om de nationale wedstrijd uit Guéret voor jaarlingen op zijn naam te schrijven. Olivier (58) is een metaalbewerker die begeesterd is door de duivensport. In 2021 had hij de 2e Nat. Asduif allround jonge duiven en in 2018 was hij al 1e Nat. Kampioen kleine halve fond jonge duiven.

Zijn kolonie heeft als basis duiven van Van Leest-Peeters via Henri Menten, Robert Verheyden, Tielt-Winge; Geyskens-Deville, Veerle, Luc Daans, Begijnendijk en van Michel Lossignol bekwam hij een super kweekduivin origine Willem de Bruijn.

Olivier GeyskensHij speelde dit seizoen voor de eerste keer met jaarse duivinnen op weduwschap en dat was uiteraard een goede keuze. Hij had zes jaarse duivinnen in de korf voor Guéret en het was zijn 3e getekende die de nationale zege op haar conto schreef.
Olivier startte dit seizoen met twaalf duivinnen op het klassiek weduwschap waarvan er momenteel nog zes overblijven. Wij eten graag duif zegde hij met een kwinkslag. Daar kwamen nog 79 jongen bij en die zijn ondertussen tot 20 eenheden gedecimeerd. 
Deze duivinnen hebben een ronde jongen groot getrokken. Ze zijn gestart op die jongen van veertien dagen en ze werden iedere week ingekorfd. Zij vlogen Momignies, 2x Soissons, 2x Sermaises, Salbris, Vierzon, Bourges, 2x Argenton, Momignies, Soissons en Guéret. De duiven trainen tweemaal daags.

De Guéret-winnares is de B21-6222526 “Het Guéretje”. Zij werd om 15.21.53 u geklokt voor een afstand van 589,973 km en aan 1199,42 m. Zij werd daarmee de nationale winnares tegen 12.208 jaarlingen en was tevens de snelste van het totaal aantal van 20.583 Guéretvliegers. Olivier klokte drie van zijn zes jaarse aan de kop : 1, 13, 67e nationaal bij de jaarlingen, een knappe prestatie.
Het “Guéretje” is een kleine geblokte lichtblauwe duivin die momenteel twee pennen gestoten heeft. Ze heeft al een mooi palmares met o.a. 1e Sermaises 468 d. / 2e tegen 2731 d., 14e Argenton I 2121 d. / 19e prov. 3342 d. en nu 1e nat. Guéret 12.208 d. en snelste van 20.583 d.
Op het hok is het een onopvallende duif. 
“Het Guéretje” kwam uit de verkeerde richting (Limburg) op haar hok toegesneld maar niets kon haar in haar eindrush stuiten en ze had genoeg voorsprong om de mooiste denkbare zege op haar palmares te schrijven.

Wanneer de duiven van een wedstrijd thuiskomen krijgen ze dieet tot zondagavond. Op maandag en dinsdag krijgen ze Vandenabeele-mengeling van Beyers in hun voederbakje. Op woensdag en donderdag wordt er overgeschakeld op Galaxy Energy. In het drinkwater is er Belgasol (elektrolyten) bij inkorven en thuiskomst
Medisch wordt er ook goed naar het bord gekeken. Tijdens de week voor Bourges werd er drie dagen behandeld tegen luchtweginfecties. Verder in de loop van het seizoen wordt er om de veertien dagen twee dagen behandeld met BS (Belgica-De Weerd) tegen trichomonas en coccidiose.
Bij de inkorving komen de duivinnen niet samen met hun partner. Tijdens de week zijn de woonbakken van de duivinnen dicht gemaakt met triplexplaten. Bij de inkorving worden deze platen weggenomen en kunnen de duivinnen hun woonbak terug in bezit nemen. Wanneer de duivinnen thuiskomen van een lastige wedstrijd dan blijven ze samen met hun partner tot de volgende morgen.

Voor Olivier was de nationale Guéret een fantastische afsluiter van het seizoen 2022. De duiven worden niet meer gespeeld omdat het aantal beperkt is maar ook omdat ze daar in de streek veel last hebben van roofvogels.
Olivier Geyskens heeft het gewoonweg uitstekend gedaan in 2022 en de eerste nationale overwinning wordt met sierlijk handschrift bijgeschreven op zijn carrièrepalmares.


B21-6222526 “Het Gueretje”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.