FRANCIS PERMANNE - 1e Nat. Argenton 18.763 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Dour – Op Argenton ging de nationale overwinning jaarduiven naar een kleine melker met een beperkt aantal duiven onder de pannen. Met een duif om 12.55.05 u voor een afstand van 451,478 km en aan 1327,55 m ging de nationale zege naar Francis Permanne (75) uit Dour. Hij had tevens de snelste duif van het totale contingent van 39.230 Argentonvliegers. In totaal geeft hij slechts aan 11 jaarse en 40 jonge duiven onderdak.

Francis Permanne was slager van beroep en is nu reeds een aantal jaren met pensioen. Hij is de schoonvader van duivenmelker David Flasse die in 2014 de 1e nat. Montélimar won en in 2021 ook de 1e nat. Pau op zijn palmares schreef. 
Het is voor Francis Permanne de eerste nationale overwinning uit de carrière maar eerder won hij al de 11e en de 61e nat. Pau in 2017. In 2017, na de wedstrijd uit Pau, werd er enkele maanden niet met de duiven gespeeld en de nieuwe start gebeurde met duiven van schoonzoon David Flasse en van De Smeyter-Restiaen, Melden.

Francis had twee jaarse duivinnen in de korf voor Argenton en hij klokte ze alle twee in de prijzen. Het was de 2e getekende die de nationale overwinning voor haar rekening nam. Zij was gepaard met een jonge doffer op het hok van de jonge duiven en werd gespeeld op tien dagen broeden. Er wordt 1x per dag getraind aan huis. De beperkte kolonie wordt zeker niet ontzien bij de selectie. Meerdere prijzen per 10-tal zijn een absolute must.

De winnares is “Ghislaine” B21-1065841 en dat is de naam van Francis zijn vrouw. Het is een goed gemaakte, geschelpte duivin uit de middelmaat. Het is vooral een kalme duif die een voorkeur heeft voor een robbertje “handvechten” in haar woonbak. Ze kwam uit de goede richting als een pijl uit een boog op haar hok toegeschoten maar verloor wel drie minuten op het dak. Maar ze had al een comfortabele voorsprong bijeengevleugeld zodat haar nationale zege niet in het gedrang kwam. De motivatie van deze jaarse duivin was duidelijk haar nestje want ze ging bij thuiskomst met bekwame spoed verder op haar eieren broeden. Haar doffer kreeg ze bij haar thuiskomst nog niet meteen te zien en Francis heeft haar partner niet gespeeld wegens het onweer dat voorspeld werd.

“Ghislaine” is een dochter van B17-1020976 “Vader 1e nat. Argenton” (B15-4261336 De Smeyter-Restiaen x B14-1017525 “Zuster 1e nat. Montélimar”, Flasse en Zn.) x B13-017046 “Moeder 1e nat. Argenton”, moeder van 11e en 61e nat. Pau (B10-049531 Juxel Arnaud x B11-9105603 Luc Derouck).
Als voorbereidende vluchten vloog ze dit jaar Noyon, Ecouen, Pont-St-Maxence, Toury en Orléans.

Na thuiskomst van een wedstrijd wordt er sportmengeling van Versele-Laga gevoederd en er gaat olie over het voeder. Op maandag en dinsdag wordt er zuiveringsmengeling verstrekt. De rest van de week naar de inkorving toe wordt het dan sportmengeling à volonté.

De medische begeleiding is kort samen te vatten. Voor aanvang van het vliegseizoen werd er behandeld tegen trichomonas. Verder in de loop van het seizoen werden de “gele druppels” verstrekt via de bek. Er worden regelmatig oogdruppels toegediend en er worden vitamines verstrekt over het voeder. 

De volgende opdracht voor de totale vliegploeg is Limoges van volgende week. Gezien het succes met de voorbereiding van Argenton zal het geweer zeker niet van schouder veranderd worden. Al bij al een dikke proficiat voor Francis Permanne die met een beperkte kolonie en een zeer beperkte deelname zijn voet naast de gevestigde waarden mag zetten op de nationale wedstrijden.


B21-1065841 “Ghislaine”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.