WEINIG VOLK OP NATIONALE DAGEN – 22-24 januari 2016

Onderwerp: 

Brussel – Afgelopen weekeinde gingen in “Brussels Square” de 65e Nationale Dagen van de KBDB door. Vrijdag werd de tentoonstelling om 14 u geopend.
In Hall 2 waren de 13 beschikbare standen verdeeld over de standen met duivensportartikelen en de pers. In de inkomhall waren er standen van de Jeugdclubs... de Standaardklasse...en de Champions League.

In Hall 1 had om 18 u het diner voor de nationale kampioenen plaats. In zijn openingsrede verwelkomde Nationaal Voorzitter Stefan Van Bockstaele de internationale gasten uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Hongarije. Hij heette eveneens de collega’s van de Bestuursraad, de provinciale voorzitters en de nationale mandatarissen welkom. Hij benadrukte dat ze met “Brussels Square” een toplocatie gevonden hadden die ideaal gelegen was in België. In 2017 zou de Olympiade ook hier doorgaan en Hall 1 en Hall 2 zouden dan gebruikt worden als duivenbeursgedeelte. De feestavonden zouden dan doorgaan in de “Bozar”. Er zou dan ook een “gala-soiree” plaats vinden op een andere toplocatie in Brussel waarvan de naam nog eventjes geheim blijft. Deze Nationale Dagen zijn trouwens een testcase voor de Olympiade 2017 die gegarandeerd een wereldsucces wordt.

Het Wereldkampioenschap zal op 15 augustus 2016 plaatsvinden in Nevele. Met “Belgian Master” en het Wereldkampioenschap zouden er dan twee verschillende wedstrijden op het programma staan. Tot slot wenste Stefan Van Bockstaele iedereen een leuke avond en smakelijk eten.
Tijdens het feestdiner vond de uitreiking plaats van de Gouden, Zilveren en Bronzen Medailles aan de kampioenen van België 2015 (snelheid, halve fond en jeugd) alsook de prijsuitreiking aan alle nationale kampioenen en asduiven 2015 van de hoger vermelde reeksen.
Tussen de gangen door was er een optreden van Sandra Kim voorzien die met een schitterende “act” de harten van alle genodigden veroverde. Na de prijsuitreiking was er nog een feestavond met een DJ.

Zaterdag opende de tentoonstelling om 9.30 u en in de voormiddag werden de ereprijzen van de nationale wedvlucht uit Bourges van Koning Boudewijn... de prijzen van de Buitenlandse Federaties... en de Grote Prijzen uitgereikt. Ook werden de nationale winnaars van 2015 nog eens in de bloemetjes gezet.
Om 11 u stipt mocht nationaal voorzitter Van Bockstaele de Vertegenwoordiger van de Koning verwelkomen die de Beker van de Koning en de prijs van de Koning uitreikte aan respectievelijk Jan Van Der Weirden, Brussegem en Sabrina Brugmans, Halen.
Op de middag kwamen de laureaten van het Nationaal Criterium Jeugdclubs alsook de winnaars van Bourges voor Jongeren aan de beurt. Daarna werden de overwinnaars van de nationale vluchten per zone gehuldigd. Dan werden de laureaten van de vier KBDB-vluchten Chateauroux, Guéret, Montlucon en Chateauroux gehuldigd. Zij kregen een mooi aandenken aan deze knappe prestatie overhandigd.
Om 18 u kon er opnieuw aangezeten worden aan het diner van de nationale kampioenen.

De Nederlandse NPO-secretaris Leo Mackaay had het, in zijn functie van voorzitter van de FCI-commissie Standaard, over de erkenning door de FCI van de keurmeesters van de standaardklasse. Na een opleiding tot keurmeester kregen de Belgen Rony De Rycker en Jozef Deboyer het FCI-label als keurmeester.
Tussendoor werden de nationale kampioenen en asduiven gehuldigd van de reeksen Grote Halve Fond tot Fond en de Algemene Kampioenen. Het diner werd opgeluisterd door een spetterend optreden van Willy Sommers dat echt de vlam in de pan deed slaan en de polonaise werd door jong en oud meegedanst. Deze huldiging werd eveneens afgesloten met feestavond.

Lees en bekijk hier de hele reportage.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.