Voorstelling Nationale Dagen KBDB “Nieuwe stijl”

Onderwerp: 

Vandaag, woensdag 2 mei, vond op Stayen (het multifunctionele voetbalstadion van St. Truiden) de voorstelling van de Nationale Dagen KBDB 2018 plaats. De Nationale Dagen worden gehouden op 9 en 10 november 2018 op Stayen, St. Truiden, dus terug naar de oude datum en weg uit januari als er al zoveel te doen is. 

KBDB-voorzitter Frans Hermans stelde de Nationale Dagen "nieuwe stijl" voor. Nationaal voorzitter Frans Hermans, die met zowat het voltallige bestuur aanwezig was, vertelt: 

“We zijn gestart met een nieuw team, en willen de dingen graag doen op een andere manier dan het oude team. De Nationale Dagen zijn de laatste jaren afgezakt van het niveau van een 3-sterren restaurant naar een simpele brasserie. Simpel gezegd 'een dooie bedoening' met weinig bezoekers, voornamelijk de prijswinnaars. Het nieuwe team wil de handen in elkaar slaan om er terug een levendig event van te maken, voor de hele familie ook. Wat vooral belangrijk is, is om de Nationale Dagen ook weer interessant te maken voor alle mensen die geen kampioen zijn.
We vonden met Stayen een nieuwe locatie waar ook voor de vrouwen het nodige te doen is (winkels in/naast het stadion en dichtbij de stad St. Truiden). Ook belangrijk, het gemeentebestuur van St. Truiden geeft haar volledige medewerking, en bracht in het verleden ook de 'Gouden Spike' (atletiek) en de verkiezing van handballer en handbalster van het jaar naar Stayen. In het verleden werden bovendien de commerciële firma's wat verwaarloosd. Het is onze bedoeling hen weer dichter bij de KBDB te brengen en samen te werken waar kan. Als het goed gaat met de KBDB is dat goed voor de commerciële partners en omgekeerd.
Stayen, het multifunctionele voetbalstadion van St. Truiden.We gaan nu verder nadenken over de Nationale Dagen nieuwe stijl, ons concept verder uitwerken. Een goed voorbeeld voor ons is de formule van de Gouden Duif-viering. Hiervoor wordt ook een comité met mensen van de commerciële firma's samengesteld. 
Voornaamste punt is dus de Nationale Dagen voor veel meer mensen toegankelijk maken, onder andere door terug standhouders uit te nodigen, maar ook door entertainment. Maar vooral door het evenement meer informeel en flexibeler te maken. Geen entree, geen verplicht diner, maar wel een buffet-restaurant waar men snel iets kan eten, als men dit wil. 
Wij beseffen zeker dat we niet op één jaar een evenement neer kunnen zetten dat er 'staat', maar we doen wel ons best om de Nationale Dagen weer op te bouwen naar het niveau van weleer.”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.