NATIONALE DAGEN KBDB 2019 - Succesformule bevestigd

Onderwerp: 

Sint-Truiden –  Afgelopen weekend hadden in Stayen, het voetbalstadion van Sint-Truiden, 
de 69e Nationale Dagen van de Duivensport plaats. De vorige editie, die voor het eerst op de nieuwe leest geschoeid was, werd een meevaller. De bestuursploeg ging op zijn elan verder en met 1000 aanwezigen op vrijdag en 1300 op zaterdag mag men ook nu van een succes spreken. Meteen het beste bewijs dat de nieuwe formule duidelijk aanslaat bij de modale duivenmelker.

Een Lifetime Achievement Award werd overhandigd aan Filip Herbots en Jan Hermans.Nationaal voorzitter Pascal Bodengien heette in zijn openingswoord iedereen welkom en de Nationale Dagen in Stayen gaven hem een goed gevoel. Hij hield eraan allen te bedanken die bij de organisatie betrokken waren en bedankte ook de standhouders. Hij noemde hen vrienden van de KBDB. 
Dit is volgens hem de nieuwe richting waar de Nationale Bestuursraad naartoe wil. Samenwerken voor de toekomst van de duivensport moet de leidraad zijn. Hij richtte zich tot de jeugd en vroeg hen om mee te helpen besturen. Zij zijn de toekomst en België is top in de wereld van de duivensport. Ook de pers mag op voorzitter Bodengien rekenen.
Hij had ook een woord van dank voor de nationale kampioenen die van het beste van hun hok schonken. Die 21 duiven zouden later publiek verkocht worden. Hij verwees ook naar de aanwezigheidstombola met prijzen die door de standhouders geschonken werden. Dit moest het weekend van de nationale kampioenen worden en nu is het groot feest was zijn slotwoord.

Volgend jaar zullen de Nationale Dagen op een andere plaats doorgaan maar de nieuwe locatie wilde de voorzitter nog niet kwijt.
Ook Denis Sapin, voorzitter van het Nationaal Sportcomité, heette alle aanwezigen welkom. Dit jaar werd het wedstrijdschema aangepast en hij dankte iedereen voor het begrip hiervoor. Ook de band tussen de KBDB en de duivenmelkers is zeer belangrijk. Er was dit jaar voor het eerst een opendeurdag en die werd een groot succes. En hij bedankte ook de organisatoren, de sponsoren en de duivenmelkers. 
Presentatrice Ann Knaepen zou naar goede gewoonte de huldigingen feilloos afwerken.
De duivenbeurs opende vrijdagmiddag om 14u en vanaf 16u werd er gestart met de prijsuitreiking van de Nationale KBDB Kampioenen en Asduiven 2019 van de reeksen Snelheid, Kleine Halve Fond, Grote Halve Fond tot Grote Fond, All Round en Algemeen Kampioenschap telkens vanaf de 4e plaats tot de laatste plaats. Voor de muzikale omlijsting op vrijdag en zaterdag zorgde DJ Carlo.

Nationaal Voorzitter Pascal Bodengien tijdens zijn welkomstwoord.Op zaterdag opende de duivenbeurs om 10u. Om 10.30u werd er gestart met de uitreiking van de prijzen aangeboden door de buitenlandse federaties, de Grote Prijzen en de prijzen aan de overwinnaars van de nationale vluchten. Om 11.30u stond de uitreiking van de KBDB-prijzen voor de wedstrijden Chateauroux I, Argenton, Issoudun, Chateauroux II en Chateauroux III gepland. Om 12u ging de prijsuitreiking Criterium Jeugdclubs en Bourges van de Jongeren van start. In de namiddag had de uitreiking plaats van de Gouden, Zilveren en Bronzen medailles aan de Nationale KBDB Kampioenen en Asduiven 2019 van de reeksen Jeugd, Snelheid, Kleine Halve Fond, Grote Halve Fond tot Grote Fond, All Round en Algemeen Kampioenschap. Om 15.30u stond de uitreiking van de Beker van de Koning geprogrammeerd.
Vervolgens werden Filip Herbots en Jan Hermans met een Lifetime Achievement Award bedacht vanwege hun grote verdienste voor de Belgische duivensport.
In de namiddag vond de bonnenverkoop plaats en oproeper Hilaire Surinx gaf het beste van zichzelf. Voor de 21 schenkingen werd een totaalbedrag geboden van €113.200.
Armand Scheers had een film van 4 minuten per liefhebber van de top 3 van het Algemeen Kampioenschap gemaakt en deze werd vertoond vooraleer de medaillewinnaars onder applaus naar het podium geroepen werden
Tijdens de twee dagen werden promotionele flyers uitgedeeld aan alle bezoekers waardoor zij konden genieten van uitzonderlijke kortingen, cadeaus en andere promotionele acties. Op vrijdag en zaterdag kon worden deelgenomen aan de rondleiding die georganiseerd werd in het voetbalstadion Stayen. Op zaterdagmiddag was er ook kinderanimatie voorzien met schmink, ballonsculptuur en de clown Herbie.

Het mag nog eens gezegd worden dat de accommodatie in Stayen een sympathieke aantrekkingskracht heeft en geschikt is voor manifestaties als de Nationale Dagen. Met meer dan 2000 bezoekers mag men opnieuw van een succes spreken. Ook het beursgedeelte viel in de smaak van de exposanten.
Verder hoorden we dat het afschaffen van de trofeeën (beeldjes) van de 4e tot de 10e prijs Asduif (afgeschaft door oud bestuur) niet bij alle melkers in goede aarde viel.
Het inlassen van een duivenverkoop tijdens de Nationale Dagen leek op het eerste zicht niet zo’n goed idee maar met de opbrengst van €113.200 moeten we onze visie toch even bijstellen.
Een paar artiesten meer (niet noodzakelijk dure) op de affiche zou wel een goed idee zijn om de pauzes op te vullen. Een Lisa del Bo in de namiddag zou veel dames bekoren. Wellicht heeft de KBDB geen zeggenschap over de parking, maar zeker wat de betaling en aanduiding betreft, zou dit beter moeten geregeld worden.
Maar al bij al was iedereen best tevreden en hebben we weinig negatieve commentaar gehoord. En voor de KBDB en alle medewerkers is een dikke proficiat meer dan verdiend.

Bekijk hier onze uitgebreide fotoreportage in De Duif van deze week!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.