Nationaal Brive valt ten prooi aan HET WERELDRAS VANDENABEELE

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Zaterdag 13 juli... en nationaal Brive op het programma. De lucht is staalblauw... de wind blaast matig noordoost. Omstandigheden waarbij beren-van-duiven de concurrentie meedogenloos overklassen. Zoveel is zeker! En dan wordt steevast richting Dentergem en Gaby Vandenabeele gekeken... dit wegens hij al zovele jaren de te kloppen man. Gaby was – zoals steeds – naar deze klassieker getrokken met de kleine mand... meer bepaald met vijf oude weduwnaars, naast zes jaarse doffers. Het konvooi van 15.173 duiven kreeg om 7h de vrijheid. Vandenabeele opende de debatten om precies 17h09’29’’... wat zich vertaalde in plaats 15 tegen 8.331 o.d., dit na een vlucht van 660km aan een snelheid van 1.082m/min. Wat volgde, was een explosie van overmacht. Dat keerde zich in de realiteit toen amper zes minuten later vier duiven – w.o. drie jaarse – quasi gelijk naar de plank doken. De jaarse parkeerden zich nationaal op de plaatsen 16 – 17 en 18 tegen 6.842 concurrenten. De oude weduwnaar liet zich afvlaggen als 28e nationaal. Kortom, een huzarenstuk met een totaalscore van acht op elf en maar liefst vijf duiven binnen de top 28 op nationaal niveau!!
Toen even later de nationale uitslag uit de computer rolde, werd pas echt duidelijk welke impact de Vandenabeele-duif andermaal ten toon had gespreid. Het hele nationaal podium bij de oude duiven bleek van Dentergemse origine. De ex aequo winnaars Jacques Verschuere en Joël Verschoot deden het beide met een stuk Vandenabeele aan de basis. Van topspeler Rudi De Saer – die zich nationaal als derde klasseerde – is algemeen geweten dat zijn kolonie volledig steunt op het wereldras Vandenabeele.
Kortom... een zoveelste dominantie van een soort duiven die binnen de internationale duivensport zijn gelijke niet kent!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.