Luc Sioen

TOM & MARNIK VAN GAVER - Een resem aan Nationale Asduiftitels en Olympiadeduiven!

Tom & Marnik Van Gaver

1e Nat. Asduif fond oude KBDB, 1e Nat. Asduif kleine halve fond oude KBDB, 1e & 2e Olympiadeduif (Cat. C) Maastricht 2024, 1e Alg. Kampioen Belgische Verstandhouding en 1e Prov. Algemeen Kampioen Oost-Vlaanderen... Tom en Marnik Van Gaver waren oppermachtig in 2023!

Dhr. Georges Bolle overleden

Georges Bolle

Georges Bolle is niet meer. Moegestreden en in alle stilte heeft hij ons op zaterdag 24 juli definitief verlaten.

NORBERT SIERENS - 1e Nat. Argenton 11.838 oude

Norbert Sierens

Argenton kreeg met Norbert Sierens een gevestigde waarde op het podium.

En toen werd het zomer...

Luc Sioen

ZonHet respect en de geloofwaardigheid voor de nationale duivensport is – in de Westhoek van de natie – na het debacle rond La Souterraine compleet zoek. Knelvraag bij zoveel onbegrip en ongenoegen: heeft competitie nog enige waarde als je er mag aan deelnemen als je kansloos bent en verplicht wordt te passen als de kansen op winst reëel zijn?

RIK COOLS – Speler en leverancier van winnaars op het hoogste niveau

Rik Cools

Met de nuchterheid van een boerenzoon en zonder grote woorden of pretentie... zo stapt Rik Cools door duivenland. Sportief bikkelhard, als mens koekebrood. Een ingesteldheid met rendement, want als geen ander wist hij met de kleinst mogelijke bezetting aan duiven het allerhoogste niveau te bereiken.

JACQUES MORICEAU - 1e Internat. Marseille 8831 oude

Jacques Moriceau

Olonne Sur Mer - De korte afstand en de Westkant van het concours... het waren dit keer bondgenoten van de weersomstandigheden.
Een uitgelezen kans voor een stukje Frankrijk, zeg maar. En zo is het ook gelopen.
Ene Jacques Moriceau deed de constatatie van zijn leven om precies 17h54. Zijn vale nestduivin overbrugde de 716km aan een gemiddelde snelheid van 1.095,17m/min. Zijn dichtste belager blijkt achteraf gezien zijn eigen broer... zelfde locatie, zelfde dorpje.
Duivensport is inderdaad soms voorspelbaar... maar elk op zijn beurt is nooit teveel.

Nationaal Brive valt ten prooi aan HET WERELDRAS VANDENABEELE

Gaby Vandenabeele

Zaterdag 13 juli... en nationaal Brive op het programma. De lucht is staalblauw... de wind blaast matig noordoost. Omstandigheden waarbij beren-van-duiven de concurrentie meedogenloos overklassen. Zoveel is zeker! En dan wordt steevast richting Dentergem en Gaby Vandenabeele gekeken... dit wegens hij al zovele jaren de te kloppen man. Gaby was – zoals steeds – naar deze klassieker getrokken met de kleine mand... meer bepaald met vijf oude weduwnaars, naast zes jaarse doffers. Het konvooi van 15.173 duiven kreeg om 7h de vrijheid.

JOEL VERSCHOOT - 1e Nat. Agen 5315 jaarse

Joel Verschoot

Ingelmunster – Een nationaleoverwinning behalen was bij Joel Verschoot enkel een kwestie van tijd, zoveel was duidelijk na de progressie die de West-Vlaming de afgelopen twee seizoenen wist te realiseren.

GINO CLICQUE - Nationaal Fondkampioen 2012

Gino en Jasper Clicque

Wevelgem - Een West-Vlaamse gemeente op een boogscheut van de Franse grens. Ooit werd hier het Stichelbaut-(Descamps-Van Hasten) patrimonium in ere gehouden. Hokken en volières vol zwarte en zwarte witpenners onder de vakkundige leiding van ene Camiel Donckels. De “winkel” van Camiel floreerde bij momenten in die mate dat dagen te kort waren om alle stamkaarten ingevuld te krijgen.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.