GEORGES VANCRAEYNEST - 1e Internat. Agen oude + snelste van 33.781 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Klerken – West-Vlaanderen was aan de beurt op de internationale wedstrijd uit Agen. In Klerken mocht de champagne knallen bij Georges Vancraeynest (66). Met een duif om 16.22.28 u voor een afstand van 801,921 km en aan 1353,53 m werd hij de internationale winnaar bij de oude duiven en had hij tevens de hoogste snelheid van alle 33.781 oude en jaarse Agen-vliegers!

Georges bouwde zijn kolonie op met duiven van wijlen André Bogaert, Staden; Pasquinel Joos, Houthulst; Leander Demeulemeester, Zarren en Frans van der Zanden (NL). Hij heeft nog geen nationale overwinning op zijn actief maar won o.a. 2e nat. Bourges 2008 jonge duiven, 1e prov. Bourges oude/4e nat. Bourges 2013 en 5e prov. Limoges/6e nat. Limoges 2014. Hij had 5 oude en 1 jaarse in de korf voor Agen.

Het team van 2022 bestaat uit 28 weduwnaars die op het klassiek weduwschap gespeeld worden. Zij hebben in het vroeg een ronde jongen groot getrokken. Daar komen jaarlijks nog 60 jonge duiven bij. De duiven trainen 1x per dag tot aan de nationale wedstrijden en vanaf dan wordt er 2x daags getraind.

De internationale winnaar is de B19-3056612. Het is een blauwe doffer die momenteel twee pennen gestoten heeft. Het is een lichte duif uit de middelmaat en het is ook een tamme duif. Georges heeft het geluk van zijn leven gehad, zo zegt hij zelf. Hij was onderweg voor een boodschap tot een vriend hem opbelde dat er een duif bij hem thuis gekomen was. Hij snelde naar huis en hij had nog juist twee minuten tijd over om zijn duif binnen het kwartier te melden.
De voorbereidende wedstrijden waren 2x Arras, 2x Clermont, Fontenay, Chateaudun, en provinciaal Chateauroux voor hij de mand in ging voor internat. Agen. Voor snelheid en halve fond krijgen de doffers hun duivin niet te zien. Bij de inkorving voor de fond krijgen ze hun partner een kwartier in hun woonbak. Voor de inkorving van Agen werden de duiven tweemaal weggevoerd met de wagen tot in Le Touquet en deze aanpak heeft inderdaad gewerkt.
Bij aankomst van een wedstrijd worden de duiven zuiveringsmengeling gevoederd. Daarna wordt het 50% sportmengeling + 50% zuivering. Alle weduwnaars zitten op hetzelfde hok maar de fondduiven krijgen in hun woonbak een potje met twee soorten sportmengeling.
De duiven worden alle vier à vijf weken enkele dagen behandeld tegen trichomonas via het drinkwater. Er werd ook 1x behandeld tegen luchtweginfecties. Voor aanvang van het vliegseizoen worden de duiven ontwormd en behandeld tegen coccidiose.

De selectie is volgens Georges niet streng genoeg maar hij kan ermee leven.

Voor Barcelona zal er één duif met ervaring ingekorfd worden. Voor Narbonne zullen er vier duiven de mand ingaan.
Op Agen was het opnieuw een kleine melker die de grote hokken een stapje voor was. Dus applaus op alle banken voor de internationale en nationale winnaar oude duiven op Agen. 


B19-3056612

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.