VAN HOVE-UYTTERHOEVEN - 1e Nat. Limoges 15.981 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Putte – Naar aanleiding van de nationale overwinning op Limoges wapperde de nationale driekleur hoog boven de hokken van de tandem Van Hove-Uytterhoeven in Putte. De laatste weken staken ze al eens de neus aan het venster, maar op de eerste fondvlucht van het seizoen was het pal in de roos.

Geert Van Hove (59) is nu de drijvende kracht achter de kolonie die in het verleden al zoveel fraais liet zien. Ze hebben 7 nationale overwinningen op hun palmares waaronder 3 nationale zeges op Limoges. Bij dit alles mogen we natuurlijk de inbreng van vader Gust en wijlen moeder Mit niet vergeten.
De basis van de kolonie wordt gevormd door het “oude soort” (lijn van de “Golden Boy”) met een inbreng van duiven van Van Leest-Peeters, Nijlen; Gaston Van de Wouwer, Berlaar en Patrick Vervloesem, Rijmenam.

Geert Van HoveVan Hove-Uytterhoeven had 10 oude duiven in de mand voor Limoges. Het is de 9e getekende die de nationale overwinning tegen 15.981 d en aan 1637,36 m voor haar rekening neemt en het worden 9 prijzen op 10.

Het team voor 2020 wordt gevormd door 12 oude weduwduivinnen en 6 oude doffers. Verder nog 28 jaarse duivinnen en 34 jaarse doffers. Daarbij kwamen ook nog 140 jonge duiven.

De nationale winnares is de B18/6126138 “Darling Limoges” en zij was als jaarling een van de betere duiven. Het is een blauwe duivin uit de kleine middelmaat die momenteel één pen gestoten heeft. Het is een tamme duivin die als een kanonskogel op de spoetnik toeschoot en een zoveelste nationale zege aan het palmares van deze succeskolonie toevoegde. De moeders van de 1e nat. Limoges 2020 en de 1e nat. Valance 2019 zijn zusters. Ook dit weekeinde winnen ze de 1e nat. Zone B1 Chateauroux en de grootvader is een broer van de twee zusters. Als voorbereidende wedstrijden werden Sermaises, Vierzon en Bourges gevlogen.
Na aankomst van een wedstrijd wordt er “Energy” van Beyers gevoederd. De volgende dagen wordt het “Sport Light” en de laatste twee dagen wordt er opnieuw “Energy” gevoederd.

De medische begeleiding kan ook heel beknopt weergegeven worden. Drie maanden geleden leerde een bezoek aan de dierenarts dat alles OK was en sindsdien werd er medisch niets meer ondernomen. Er worden nooit oogdruppels toegediend en er komen ook nooit vitamines in het drinkwater.

Bij de inkorving werden de duiven zo van het hok genomen zonder partner en zelfs de woonbak bleef gesloten. Na aankomst van een wedstrijd bleven doffers en duivinnen samen tot de volgende dag. De volgende opdracht van de vliegploeg is de nationale wedstrijd uit Argenton en de voorbereiding zal op identieke wijze gebeuren zoals de voorbereiding op Limoges. De duiven trainen 1x per dag.

Ook de selectie in Putte is behoorlijk hard. Wie zijn zitje wil behouden moet minstens 5 à 6 keer per 10-tal gewonnen hebben.

Al bij al een knappe overwinning van een kolonie die in het verleden schitterende prestaties realiseerde en die met glans bewijst dat ze nog razend actueel is!


B18-6126138 “Darling Limoges”


B19-6146619 “Delilah”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.