VAN EYNDE-GOOVAERTS – snelste 3743 jaarse Interprov. Blois

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Putte – Deze tandem wordt gevormd door Marc Van Eynde (56) en Jozef Goovaerts (54). Marc is bediende bij KBC en Jozef werkt bij autobusbouwer Van Hool. Reeds vele jaren zijn ze een succesvol duo dat bij het seizoenbegin meestal op de afspraak is. De laatste jaren smukten ze hun palmares op met een 10-tal provinciale overwinningen en in 2014 wonnen ze ook nog de 1e Interprovinciaal Vierzon. Interprovinciaal Blois was dan ook een kolfje naar hun hand.

Van Eynde-GoovaertsVoor de wedstrijd uit Blois hadden ze 72 duiven in de korf of 9 oude en 63 jaarlingen. De winnende doffer is een belofte die echter vorige week de goede trein gemist had en pas de volgende morgen terug op het appel verscheen. Nu rehabiliteerde hij zich op schitterende wijze en stak de interprovinciale zege op zak.
Een ploeg van 45 duivinnen en 40 doffers wordt op het totaal weduwschap gespeeld... en dit voor de eerste keer. Doffers en duivinnen werden half februari gekoppeld en bleven drie weken samen maar trokken geen jongen groot. Er volgde geen tweede koppeling en vrij snel begonnen de eerste trainingen. Vanaf begin maart werd het dan 2x Momignies... 2x Soissons... 2x Noyon... Melun ... Souppes en vervolgens Blois.
De hokken van de doffers en de duivinnen liggen naast elkaar. De duivinnen verblijven tijdens de dag in de volière en ‘s nachts op een schabje in het hok. Bij de inkorving komen doffers en duivinnen in principe een kwartier samen maar met de gele druppels duurt dat voor de laatste duiven tot wel anderhalf uur. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze samen tot 18 u.
Voor het seizoen worden de duiven ingeënt tegen paramyxo en de pokken. Tijdens het broeden worden ze ook ingeënt tegen paratyfus. Voor aanvang van het seizoen werd er 5 dagen behandeld tegen trichomonas en vanaf de vierde week werd er overgeschakeld op de gele druppels. Tegen luchtweginfecties werd er nog niets ondernomen. Als voedingssupplementen worden Hexenbier, Usnegano en Blitzform van Röhnfried gebruikt. Ook worden de poeders van dokter Mariën de eerste twee dagen na thuiskomst verstrekt.
De winnaar luistert naar de naam “Wout” B15/6178408 en is een doffer van de 3e ronde. Het is een blauwe witpen doffer uit de middelmaat maar toch een iets langere duif. Tijdens de week vliegt hij geen meter want hij weet de duivinnen zitten en gaat gewoon op de volière zitten wachten. Bij zijn aankomst uit Blois kwam hij pal uit het noorden terwijl zuidwest de perfecte richting is. Hij is ook nog meer dan één minuut blijven toeren maar met 1815 m is hij niet alleen de snelste bij de jaarlingen zone B1 + B2 maar is hij tevens de snelste van het totale contingent van 7130 Blois-vliegers.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.