VAN DEN ABBEEL-VAN PAESSCHEN - 1e Nationale Asduif Allround jonge duiven 2020

Lebbeke – Lebbeke is een gemeente in Oost-Vlaanderen in het Land van Aalst. Bekende bedrijven zijn Barry Callebaut (chocolade), Vondelmolen (peperkoek) en een aantal legendes in de duivensport als daar zijn Marcel Aelbrecht en De Rauw-Sablon.
Een van de huidige blikvangers aldaar is de tandem Van den Abbeel-Van Paesschen. In 2018 hadden ze de 2e Nationale Asduif KBDB Grote Halve Fond en in 2019 deden ze nog beter door de 1e Nationale Asduif KBDB Grote Halve Fond te winnen. In 2020 speelden ze zich opnieuw in de kijker met de 1e Nat. Asduif KBDB Allround jonge duiven en de 6e Nat. Asduif KBDB Grote Halve Fond jonge duiven.

De tandem Van den Abbeel-Van Paesschen wordt gevormd door Patrick Van den Abbeel (43) en Ilse Van Paesschen (39). Patrick is master in de rechten en zaakvoerder van Jurplus, een firma die juridische ondersteuning in HR biedt aan lokale overheden. Het team bestaat uit zeven personeelsleden. Ilse zorgt voor de administratieve en boekhoudkundige ondersteuning.
Patrick en Ilse beleven de duivensport samen. Elk heeft zijn eigen taken. Zo staat Ilse heel het jaar door in voor het onderhoud van de hokken en neemt ze de kweek voor haar rekening. Patrick komt uit zijn winterslaap vanaf mei en dan is hij ook frequent op de hokken te vinden tot de laatste vlucht. In die periode staat hij ook mee in voor het onderhoud, maar ziet er vooral op toe hoe de duiven reageren en past hij zijn schema eventueel aan. De rest van het jaar bepaalt hij in overleg met Ilse de aanpak en strategie, of er uitgekeken dient te worden naar versterkingen en hoe de kwekers zullen gekoppeld worden.
Er wordt het nationaal jonge duivenprogramma gespeeld en de snelheidsvluchten worden doorlopen bij wijze van oplering. Jaarlijks worden er ook 4 tot 5 jaarlingduivinnetjes tussen de jongen gezet einde april, maar deze krijgen geen aparte behandeling en worden gewoon mee opgeleerd en gespeeld zoals de jonge duiven. Ze vliegen dus ook het programma zoals dat voor de jonge duiven geldt. Er wordt ingekorfd in “Het Land van Aalst” in Hofstade.

ZO WONNEN ZIJ 1e NAT. ASDUIF
1e Nat. Chateauroux 20.789 d.
1e Interprov. Vierzon 6378 d.
7e Prov. Bourges  6538 d.
1e Noyon 705 d.
4e Sermaises  493 d.
Coëfficiënt van 1,08% over 5 vluchten

In 2014 naar de grote halve fond

Vader Gilbert was en is nog steeds een fervente snelheidsspeler. In de jaren ’90 heeft hij een aantal keren deelgenomen aan de nationale vluchten en stiekem lag daar ook zijn ambitie, maar aangezien de prestaties uitbleven werd er snel teruggegrepen naar het succesrecept uit het verleden. Tot op de dag van vandaag speelt hij zuiver snelheid, met wisselend succes. Ilse heeft geen achtergrond in het duivenmilieu en is door Patrick in de duivensport gerold.
Vanaf zijn zes jaar was Patrick op de duivenhokken terug te vinden. Hij vergezelde vader en moeder bij het inkorven van de duiven en op zondag ging hij vanaf de leeftijd van 10 jaar alleen met de constateurs naar het duivenlokaal. Later op de avond ging hij nogmaals alleen naar het lokaal om de duivenuitslag te gaan bekijken. 
In 1993 begon Patrick zelfstandig met een hok bij zijn ouders thuis. Er werd toen uitsluitend Quievrain en uitzonderlijk Noyon gespeeld. Tijdens zijn rechtenstudies in Brussel en later in Leuven zorgde het kotleven ervoor dat de duivensport noodgedwongen op een lager pitje stond. Na het afstuderen in 1999 werd de draad opgepikt en in 2002 werd op de huidige locatie gestart.
Vanaf het eerste jaar werden de regionale snelheidsvluchten gedomineerd. In 2007 bijvoorbeeld werden 63 eerste prijzen gewonnen. In 2009 waren dat er 50.
Aangezien het aantal duiven in de wedstrijden sterk terugliep, werd beslist om vanaf 2014 het geweer van schouder te veranderen en de kans te wagen op de grote halve fond. De eerste twee seizoenen waren een leerproces met vallen en opstaan en vooral het zoeken naar de juiste duiven. In 2016 kwam de kentering en vanaf 2017 staat de trein stevig op de rails.
In 2020 werden niet minder dan 31 overwinningen behaald, waaronder 1 nationale overwinning (Chateauroux Jongen tegen 20789 d) en 5 provinciale en interprovinciale zeges.

De hokken in Lebbeke.Het palmares 2017-2020 is ronduit indrukwekkend:
1e Nat. Asduif All Round Jonge Duiven KBDB 2020
1e Nat. Asduif Grote Hafo Jonge Duiven KBDB 2019
1e Beste duif over de 4 Nat. Grote Hafo vluchten 2019
1e Beste duif over de 4 Nat. Grote Hafo vluchten 2018
1e Beste duif over de 4 Nat. Grote Hafo vluchten 2017
1e Prov. Asduif Grote Hafo Jonge Duiven KBDB 2018
1e Prov. Asduif Grote Hafo Jonge Duiven KBDB 2017
2e Nat. Asduif Grote Hafo Jonge Duiven KBDB 2018
2e Prov. Asduif Halve Fond Jonge Duiven KBDB 2019
3e Beste duif over 4e Nat. Grote Hafo vluchten 2017
3e Prov. Asduif Halve Fond Jonge Duiven KBDB 2019
6e Nat. Asduif Grote Hafo Jonge Duiven KBDB 2017
6e Nat. Asduif Grote Hafo Jonge Duiven KBDB 2020
8e Beste duif over de 4 Nat. Grote Hafo vluchten 2018
9e Beste duif over de 4 Nat. Grote Hafo vluchten 2018
15e Nat. Asduif Grote Hafo Jonge Duiven KBDB 2019
15e Nat. Asduif Grote Hafo Jonge Duiven KBDB 2017

“Gezien onze professionele bezigheden niet meteen een nine-to-five job inhouden kunnen we onmogelijk uitblinken in diverse segmenten van de duivensport. We hebben een keuze moeten maken en deze is gevallen op het jonge duivenspel en meer bepaald de grote halve fond vluchten. We hebben daarbij het voordeel dat het professioneel tijdens de zomermaanden traditioneel rustig is waardoor die periode voor ons ideaal is om ons voor de volle 100% op de duiven te richten.”

Basis van de kolonie

De oude snelheidsduiven waren van De Proft Fernand, Buggenhout en Pissens Damiaan, Lebbeke, twee snelheidsvirtuozen uit de streek.
Om op de grote halve fondvluchten uit te blinken was er een kwaliteitsinjectie nodig. Die werd in 2016 gevonden in de duiven van Gevaert-Lannoo, Deinze, de mini-kolonie met super resultaten. Tot vorig jaar zijn we er elk jaar teruggekeerd om op zoek te gaan naar net dat tikkeltje meer. Onmiddellijk was het raak, want een duiver gekoppeld aan de oude soort van Patrick en Ilse zorgde meteen voor “Sagan”, in 2017 de beste jonge duif over de 4 nationale vluchten en 15e nationale asduif grote halve fond jonge KBDB.
“Tegelijkertijd kregen we van goede vriend Guy Van Holder, Zegelsem een zoon uit zijn “Vanlint”-koppel dat hij aankocht op zijn algemene verkoop. Dit koppel, bestaande uit een duiver van Peter Trost en een duivin van Michel Vanlint, werd het jaar nadien ook uitgeleend zodat er thans meerdere kinderen hieruit de kweekstal bevolken. De gekregen duiver werd, gekoppeld aan een duivin van Gevaert-Lannoo, meteen de vader van “Greg”, de 6e nationale asduif grote halve fond jonge KBDB in 2017 en 3e beste over de 4 nationale vluchten. In 2019 zou een broer van de vader, opnieuw een zoon dus uit het “Vanlint”-koppel, op zijn beurt de vader worden van “Eden”, de beste jonge duif over de 4 nationale vluchten en 15e nationale asduif grote halve fond jonge KBDB.
Ook clubgenoot Bart Van Impe, Schellebelle met het hart op de juiste plaats schonk een aantal duiven waar we goed mee gelukt zijn.
In 2018 wonnen we met “Nafi” de 2e nationale asduif grote halve fond jonge KBDB en was ze de beste over de 4 nationale vluchten. Deze duif werd gekweekt uit de oude snelheidssoort en een duivin verkregen uit een bon van lokale snelheidsspeler Domien Van Hoeck, Baasrode. 
In die periode ontstond een hechte vriendschapsband met Willy-Jan Jacobs en zoon Jeroen, Opwijk. De moeder van “Remco”, de eerste nationale asduif grote halve fond jonge KBDB 2019 (gekoppeld aan een zuivere Gevaert-Lannoo duif) werd gratis verkregen. Op dit moment worden er regelmatig met succes duifjes uitgewisseld. 
2020 werd bekroond met onze eerste nationale overwinning en de eerste nationale asduif Allround jonge KBDB. “Margo” zorgde twee keer voor dit huzarenstukje en is een dochter uit een zoon van “Sagan” en een volle zus van “Greg”. En zo is de cirkel rond.
Daarnaast wisselen wij elk jaar een 20-tal duiven uit met Herbots Kobe & Kato, Velm. Met vader Raf is ook een band ontstaan die het professionele overstijgt en dit jaar werd de intensieve samenwerking bekroond met de 6e nationale asduif grote halve fond jonge KBDB.”

KAMPIOENSCHAPPEN 2020
1e Nat. Asduif KBDB Allround jonge duiven 
6e Nat. Asduif KBDB Grote Halve Fond jonge

Alleen met jonge duiven

“Voor eigen gebruik worden er 120 jonge duiven gekweekt aangevuld met 20 jongen van Herbots Kobe & Kato en 5 jaarse duivinnetjes. Wij zijn geen voorstander van te vroeg te spenen en de jongen worden gespeend vanaf de 26e dag. Er wordt verduisterd vanaf zowat 20 maart tot begin juli vanaf 16 uur tot het donker is. Dan wordt de verduistering weggenomen zodat ze met de ochtendstond wakker worden.
Van het opleren wordt er hier werk gemaakt. Veel keren op korte afstand te beginnen vanaf 1 km en er wordt pas verder gegaan als ze thuis zijn voor wij thuis zijn. In normale omstandigheden gaat het van 1-3-5-7-9-12-15 naar 20 kilometer waarbij een aantal plaatsen, afhankelijk van de voorgaande keren, meerdere keren kunnen aangedaan worden. Van zodra ze op 20 km zitten kunnen ze met de vereniging mee op Quievrain (72 km). Wekelijks worden ze 2 keer in Ninove (20 km) gelost, ook tussen de nationale vluchten, zonder dat dit een must is. Is het weer slecht of past het niet met ons werkschema, dan durven we dit al eens zo laten. Het is niet zo dat we een vast schema hebben waar we niet willen of kunnen van afwijken of dat we te allen prijze willen volgen. Duivensport is nu eenmaal geen exacte wetenschap.
Zolang ze samen zitten, hebben ze open hok vanaf 11 uur en gaan de hokken dicht om 14 uur. Om 15 uur worden ze binnengeroepen. Ze kiezen zelf of ze vliegen of niet. De ervaring leert dat ze zich op deze manier zelf goed opleren. De schuifdeur wordt rond 15 juli ingevoerd. Bij de inkorving komen jonge doffers en duivinnen samen. 
De bedoeling is dat de jongen allemaal meedraaien op de grote halve fond vluchten. Dat varieert dan van 450 tot 550 km. Duiven die korter goed presteerden maar moeite hebben met de afstand, worden voor het plezier vaak teruggetrokken op de kleine halve fond vluchten. Het seizoen is al zo kort voor ons, dan willen we er ook maximaal van genieten.”

“Margo”

B20/4041335 “Margo” is de 1e Nationale Asduif KBDB Allround Jonge duiven 2020.
Patrick Van den Abbeel: “Een duivin zoals ik ze graag heb... niet te groot, niet te klein, zeer soepele spieren, zachte pluim, karaktervolle kop en oog en een mooi geventileerde vleugel. Ze had alles gezien en was van nature zeer nieuwsgierig maar ook zeer dominant tegenover de andere duivinnen. Ze was evenwel niet gepaard, zo dominant ze was tegen haar hokgenoten (de duivinnen), zo dominant was ze ook tegenover de duivers. Blijkbaar zat er geen enkele duiver bij die haar hart kon veroveren.
Haar palmares mag best gezien worden met 1e Nat. Chateauroux 20.987 d, 1e Interprov. Vierzon 6.378 d, 7e Prov. Bourges 6.538 d, 1e Noyon 705 d, 4e Sermaises 493 d.

Galaxy-systeem

“Wij voederen volgens het Beyers Galaxy-systeem. De duiven krijgen Galaxy Sport Light bij thuiskomst en dat wordt aangehouden tot dinsdagmiddag. Vanaf dinsdagavond wordt het dan Galaxy Sport Energy tot de laatste voederbeurt. Daarna krijgen ze nog pinda’s en daarmee is de kous af. Een zeer gemakkelijk systeem. Liefhebbers maken het zich soms onnodig ingewikkeld.
Duiven mogen hier nooit iets tekort hebben. Iemand die moet presteren moet voldoende energie hebben. De duiven worden hier tweemaal daags gevoederd, in de voormiddag gerantsoeneerd (10 gram per duif), maar ’s avonds altijd volle bak waarna het overschot na een half uur weggenomen wordt. Snoep bij het binnenkomen wordt hier niet verstrekt. Duiven komen binnen om te eten.
Aanvullend geven wij een aantal keren per week na het avondeten een mineralenmix van Raf Herbots. Hiervan kunnen de duiven naar believen nog pikken. Na een uur wordt het overschot weggenomen. Voor het overige hebben wij het volste vertrouwen in het systeem van Raf Herbots. Wij maken gebruik van Sambuccus, B.M.T., Herbtest, Herbochol, Herbobeets, Pigeon Elite en Optimix. Daarnaast hebben we dit jaar ook met succes gebruik gemaakt van Hepasan van Probelfly. Bij thuiskomst zit er een elektrolytenmengeling van Raf Herbots in het drinken.”

De hokken in Lebbeke.Medisch Raf Herbots

In het seizoen om de 3 weken, daarbuiten voor de kweek en tweemaal in de periode tussen het spenen en het opleren gaan wij op controle bij de dierenarts. De jongen worden net voor of tijdens het opleren zuiver gezet van trichomonas. Nadien wordt er vanaf de vluchten met twee nachten mand gebruik gemaakt van de gele druppels van Raf Herbots.
Door de volières voor de hokken, waar de duiven veelvuldig en graag in verblijven, hebben wij zelden of nooit last van luchtwegeninfecties. Wij geloven ook in de weerstand van een duif en geloven dat het beter is dat de zwakkeren er voor het seizoen of tijdens het opleren uit gaan. De duiven worden indien nodig medisch in orde gezet van zodra de kleine halve fond vluchten aanvangen. Dit jaar werd er gedurende 3 dagen gebruik gemaakt van Ornimix van Raf Herbots. Nadien wordt er enkel nog ingegrepen als het moet of als het aangewezen is. Meestal is dat nog 1 keer gedurende 3 dagen in het midden van de nationale vluchten. Wij gebruiken geen oogdruppels.
Bij adeno stoppen we twee dagen met voederen en in de plaats geven we veel mineralen. Na twee dagen vasten wordt er licht verteerbaar eten in halve dosis gegeven. Als alles goed gaat zijn ze dan na 5 dagen weer de oude en kunnen de trainingen hervat worden. In geval van een sluimerend ziektebeeld zonder progressie na een aantal dagen zullen we niet aarzelen om een antibioticum te verstrekken. We luisteren daarvoor naar de raad van Raf Herbots.
Zowel de jongen als de kwekers worden ingeënt voor paratyfus. De jongen worden op voorhand niet gekuurd, de kwekers preventief meestal wel.
We hebben de laatste jaren weinig last van “one eye cold” en indien er gevallen zijn laten we ze rusten. We doen er niets aan, hoogst uitzonderlijk voor de liefhebber dan te sussen, doen we eens wat clinagel in de ogen, maar of het echt helpt betwijfelen we. Een virus moet je laten uitzieken. Uiteraard wordt er ingeënt tegen paramyxo, minstens 2 keer. Eén keer alleen tegen paramyxo en één keer samen met Rota. Voor de pokken wordt behandeld met het borsteltje.

Volières voor de hokken

De jonge duiven zitten op een hok van 4,5 m lang en 1,80 m breed. Er zijn wel twee volières van 2m op 2m voor het hok waarin ze dag en nacht kunnen vertoeven. Op het hok zitten de duiven op een plankenvloer, in de volière op roosters. Er is op het hok een mechanische ventilator die enkel opstaat tijdens de verduistering en wanneer de temperaturen meer dan 25 graden bedragen. Voor het overige komt er zuurstof genoeg op de hokken via de volières. De ramen van de hokken staan dag en nacht open.
Tijdens het vliegseizoen wordt het hok ’s morgens en ’s avonds gereinigd. De volières worden tijdens de nationale vluchten 1 x per week op vrijdag gereinigd omdat de duiven dan niet op de hokken aanwezig zijn. De drinkpotten worden ’s morgens en ’s avonds ververst. De grote kuis gebeurt 1 x per jaar in december op het hok van de jonge duiven. Er wordt dan duchtig geschrobd en de hokken worden ontsmet met Virkon S en gebrand.

Alle rondes jongen samen

“Vroeger werden de kwekers midden december gekoppeld, dit jaar zal dat einde november zijn. We verleggen van de betere koppels de eerste eitjes onder voedsterkoppels. Als we te laat koppelen komt de tweede ronde (= de derde leg van de beste koppels) iets te laat op het hok van de jongen. Bij ons komt alles bij elkaar, wij scheiden de rondes niet. Dit betekent dat zowel de jongen van de eerste ronde als deze van de tweede ronde en de volgende leg van de beste koppels allemaal samenkomen. Dat is niet gemakkelijk en ervaring leert dat einde maart echt het uiterlijke moment is om dit te doen. Uiteindelijk moeten de duiven einde mei al opgeleerd worden.
De kwekers krijgen twee jaar om zich te bewijzen, een enkele uitzondering niet te na gesproken indien van goede komaf. Die kan al eens een jaar respijt krijgen. Jaarlijks proberen we een viertal duiven aan te kopen in de hoop het niveau op te krikken, maar we merken nu al hoe moeilijk dit wel is. Dit jaar hebben we geen versterkingen aangeschaft en zetten we in op de kinderen van onze asduiven die ingeschakeld worden, net als de broers en zussen van de asduiven. 
Niet met het oog op de competitie, wel met het oog op het versterken van de genen wordt er aan familiekweek gedaan. We durven al eens een topduivin met haar vader koppelen of een topduiver met zijn moeder. Uit dergelijke koppelingen heb je veel afval, maar vaak ook die ene witte raaf die een meerwaarde vormt op het kweekhok. De asduivenkoppels blijven samen, net als duiven waar we geregeld goede duiven uit kweken. De rest wordt jaarlijks herkoppeld.”

Enkele kweekkoppels

Koppel 1: “Julius” B17/4125666 x “Cleopatra” B16/2148573

  • B18/4002185 “Jolien” met 1e Chevrainvilliers 135 d, 1e Chevrainvilliers 207 d, 5e Vierzon 191 d, 4e Bourges 160 d, 2e Chateauroux 1107 d, 16e Argenton 5159 d, 1e Fay-aux-Loges 387 d, 17e Chateauroux 374 d. Ook 4 op 4 nationale wedstrijden KBDB 2018 met 43e nat. Argenton 3446 d, 114e Chateauroux 3206 d, 156e Chateauroux 2574 d, 676e Bourges 4900 d.
  • B19/4050583 “Remco” met 70e Nat. Argenton 23258 d, 4e prov. Chateauroux 5165 d, 4e prov. Chateauroux 3930 d, 133e Noyon 4404 d, 188e Noyon 3559 d, 307e Orleans 6154 d. 1e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jonge duiven KBDB 2019.
  • B20/4041205 met 26e Chateauroux 823 d, 39e Sermaises 2607 d, 40e Argenton 5225 d, 49e Noyon 845 d, 131e Sermaises 1709 d, 438e Bourges 6538 d.

Koppel 2: “LCB Grizle” B17/2060441 x “Pitske” B18/4002159

  • B19/4050495 “Sagan Ace” met 2e Toury 673 d, 5e Toury 638 d, 10e Toury 153 d, 12e Toury 696 d, 15e Chateauroux 3930 d, 40e Noyon 3373 d, 54e Chevrainvilliers 635 d, 158e Noyon 3559 d, 206e Noyon 4404 d. 3e prov. Asduif halve fond KBDB.
  • B19/4050496 “Renske” met 4e Chevrainvilliers 964 d, 4e Bourges 732 d, 8e Toury 673 d, 86e Argenton 6657 d, 282e Noyon 3373 d. Nestzuster van “459/19”.
  • B20/4041289 met 15e Argenton 5225 d, 59e Chateauroux 3525 d, 70e Sermaises 3371 d.

Koppel 3: B17/4119021 “Sagans Prince” x “Sister 463 Greg”

  • B19/4050494 “Junior Prince” met 5e Toury 673 d, 17e Chateauroux 5165 d, 85e Orleans 6154 d, 98e Noyon 3559 d, 123e Vierzon 2172 d, 437e Noyon 4404 d, 658e Argenton 6657 d, 
  • B20/4041335 “Margo” met 1e Nat. Chateauroux 20789 /snelste 30713 d, 1e prov. Vierzon 6378 d, 7e prov. Bourges 6538 d, 1e Noyon 705 d/67e vs 7931 d, 4e Sermaises 493 d/133 vs 3625 d.

Selectie op de resultaten

“De selectie gebeurt op basis van de resultaten want we spelen niet structureel met oude of jaarse. Voor een duif zonder prestaties is hier geen plaats. Er is geen selectie op het model want alleen de resultaten tellen. We hebben wel een voorliefde voor een bepaald type duif, maar indien nodig compenseren we hiernaar in de kweek. De goede eigenschappen van een duif zijn zachte pluim, soepele spieren, uit één stuk en vooral intelligente en karaktervolle kop. Een goede duif heeft alles gezien. En wat betreft afstamming… papier vliegt niet. Maar op eigen hok hebben we dit jaar gemerkt dat de betere duiven allemaal teruggingen op de duiven die ons sinds 2017 veel plezier bezorgd hebben. We gaan deze winter toch speciale aandacht besteden aan die lijnen. Ook onze inzichten evolueren mee met de tijd. Stilstaan is achteruit gaan.”

Even uw aandacht!

a. “Wij dachten dat we wisten wat een topduif in zijn of haar mars heeft, maar dit seizoen zijn we toch overweldigd door ons “Margo”. Zij vliegt op drie vluchten na elkaar de 1e Interprovinciaal met minuten voorsprong tegen 6378 duiven, daarna de 1e nationaal Chateauroux tegen 20.789 duiven (waar ze nog meer dan een minuut buiten vertoefd heeft) om de week erna de 7e provinciaal tegen 6538 duiven te vliegen uit Bourges. Ik denk dat je zo een duif maar één keer in je leven kweekt, maar daarvoor doe je het natuurlijk. Een gezonde duif met de juiste eigenschappen is tot veel meer in staat dan wij denken.”
b. “De duivensport is niets zonder vriendschap. Dat wordt al te vaak vergeten. Elke zaterdag tijdens het letten van de duiven is het hier kermis. Dat geeft een meerwaarde aan de duivensport. Een speciale dank dus aan alle vrienden letters die lief en leed met ons delen. Een speciaal woordje van dank aan Kristof Nechelput, de man met wie Patrick in het seizoen dagelijks overlegt en van inzichten wisselt. Eendracht maakt macht. Dank ook aan Gilbert Vermeir omdat hij steeds paraat staat om te komen helpen en aan Guy Van Holder omdat mede dankzij hem onze kolonie zo sterk op de kaart staat. Dank ook aan Willy-Jan en Jeroen Jacobs omdat ze onbaatzuchtige leverancier zijn van de huidige en hopelijk toekomstige generatie topduiven en aan Kristoff Pletinckx, een pas beginnend liefhebber die heel zijn vertrouwen bij ons, Patrick en Ilse, legt. Dank tenslotte aan Raf Herbots, de man die steeds paraat staat en wiens adviezen mede aan de basis van de huidige successen liggen.”

BESTE UITSLAGEN 2020
12.9 Chateauroux
Prov. 402 o: 1, 2, 20, 24, 130 (5/5)
Prov. 3525 jo: 10, 11, 18, 24, 39, 48, 57, 59, 60, 70, 95, 111, 155, 167, 171, 195, 234, 248, 253, 256, 268, 311, 466, 537, 539, 550, 559, 600, 616, 677, 686, 723, 760 enz. (28/55)
06.9 Argenton
Prov. 677 o: 1, 6, 15, 16 (4/4)
Prov. 5225 jo: 5, 6, 15, 16, 24, 40, 51, 65, 93, 155, 171, 202, 247, 326, 370, 434, 450, 615, 629, 857, 887, 1002, 1088, 1102, 1400, 1415, 1668 (27/38)
31.8 Sermaises
Hafo Dender 1709 jo: 2, 8, 17, 18, 25, 33, 34, 53, 64, 66, 68, 68, 74, 75, 76, 92, 130, 131, 132, 133, 142, 197, 202, 255, 257, 275, 276, 278, 287, 290, 306, 315 enz. (52/64)
22.8 Bourges
Prov. 6538 jo: 2, 7, 31, 46, 76, 101, 133, 143, 147, 219, 438, 621, 635, 840, 1006, 1230, 1550, 1610, 1856, 1909, 1919 (22/66)
15.8 Chateauroux
Nat. 6306 jl: 113, 381, 382 (3/5)
Nat. 20.789 jo: 1, 13, 430, 586, 641, 766, 1073, 1103, 1635, 1687, 2595, 2845, 3088, 3121, 3286, 3402, 4039 enz. (19/72)
01.8 Vierzon
FVOV    6378 jo: 1, 3, 449, 485, 597, 603, 705, 778, 849, 909, 1845, 1946 enz. (14/39)
25.7 Orleans
Interprov. 4604 jl: 97, 172, 378, 608 (4/4)
Interprov. 17.686 jo: 1, 59, 60, 79, 81, 100, 291, 342, 436, 480, 574, 800, 926, 979, 1352, 1369, 1431, 1580, 1590, 1697, 1790, 1797, 1880, 2236 enz. (44/86)
18.7 Sermaises
Hafo Dender 3625 jo: 1, 2, 25, 72, 101, 133, 166, 187, 189, 198, 214, 235, 236, 240, 288, 312, 331, 333, 334, 373, 374, 397, 399, 422, 447, 452, 453, 495, 500 enz. (53/104)
11.7 Sermaises
Hafo Dender 1197 jl: 1, 34, 368, 399 (4/5)
Hafo Dender 3371 jo: 26, 27, 33, 34, 55, 56, 59, 69, 70, 84, 102, 103, 122, 145, 191, 221, 236, 249, 250, 252, 284, 292, 297, 301, 324, 326, 333, 334, 336, 363, 384, 400 enz. (51/104)

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.