RIEN & IRVING VAN OSS - 1-2-3-4-5e Nat. S3 Melun 8389 d.

Liefhebber: 

Op zaterdag 16 september werden 8389 d. van de afdelingen 7, 8 en 9 gelost te Melun voor de laatste sectorvlucht jonge duiven. Hieronder 84 stuks van Rien en Irving van Oss uit Velddriel. Na al een prachtig seizoen te hebben gehad met de oude duiven, waaronder o.a. de 1e en 4e Chateauroux van de afdeling 7, legden de jonge duiven er dit jaar helemaal de zweep over. Dit bewezen ze al op de sectorale jonge duivenvlucht vanuit Nanteuil twee weken terug door op plek 2,3 en 4 te eindigen tegen 4676 duiven. Op Melun was het helemaal geweldig met naast plek 1 t/m 5 nog vele topnoteringen en meer dan 20 duiven in de eerste 100. 

Winnares van Melun werd de prachtige bonte duivin NL18-5140905. Ze speelde meer dan een minuut los op haar vier hokgenoten. Zij is gekweekt door goede vriend Kees de L ‘Or van de combinatie mevr. Snellen en Zn. uit Den Bosch. Zij stamt uit het bekende Strong Pair van Kees. Haar vader is de 06-279 en haar moeder de 09-098, uit het bekende dreampair van Kees. Dit koppel is al goed voor minimaal 5 verschillende duiven die op teletekst hebben gespeeld. Ieder jaar gaat de eerste ronde van Kees naar Rien en Irving en gaan er jongen van Velddriel naar Den Bosch. Dit tot ieders tevredenheid. Volgens Irving is het presteren met duiven leuk, maar de vriendschap net als met Kees is veel belangrijker. De Bonte 905 had tot Melun slechts enkele prijsjes gespeeld. Wel werd ze door Irving getipt, omdat ze de laatste weken altijd voorop vloog in het koppel duivinnen tijdens de training. Als enige bonte was ze gemakkelijk te herkennen. 

Rien en Irving hebben altijd zeer goed hun prijs kunnen verdienen en top gespeeld. De laatste jaren lijken hun prestaties nog meer een vlucht te nemen. Volgens Irving komen de investeringen in goede duiven er dit jaar echt uit. Zo komt de tweede Melun, 18-828, uit de 573, kleinkind Harry en Kannibaal x Issi. Issi werd aangekocht bij Jarco de Jong en speelde een 1e Bourges 13906 duiven in de Noordelijke Unie. Als 3e finishte 18-878 uit de asduif Flits 03, rechtstreeks Pros Roosen en vader 1e duifkampioen dagfond afdeling 7 2017, maal de 16-449 dochter Harry Jan Hooymans. Op de 4e plek eindigde 18-627 uit Hattrick A. van Zomeren met een 5e, 6e en 10e NPO  en 2e asduif NU 2017 x 16-889 uit New Harry x Laatje 707 dochter Harry. Het kwintet werd gecomplementeerd door de 18-837 uit 16-746, uit zoon Geeloger x 994 uit superkoppel Dick van Oort, maal 16-956 kleinkind Harry. Geen enkele investering was de heren Van Oss de laatste jaren teveel, dit alles om de absolute top te bereiken. 

De laatste vijf weken werden de jonge duiven op de deur gespeeld, tussen de vluchten door werd er niet gelapt. Irving vormt samen met zijn vader Rien en verzorger Erik een goed team. Rien is de man met de grote kennis en het overzicht. Hij stippelt samen met Irving de lijnen uit. Helaas mag hij niet zo veel meer op de hokken zijn i.v.m. zijn longen. Irving neemt samen met Erik veel van de verzorging op zich. Erik verzorgde met name het hok van de jonge doffers en liet ze in de ochtend trainen, Irving was iets meer verantwoordelijk voor de duivinnen en liet deze in de avond trainen. De duiven worden net zo verzorgd als de oude. Ze hanteren een opvoersysteem met de Beijers mengelingen van licht tot zwaarder. Op medisch gebied hebben ze de laatste weken helemaal niets hoeven te doen, omdat de duiven top waren. Eenmaal per week krijgen ze Bony SGR een natuurproduct op kruidenbasis. 
Zoals gezegd vliegen de jonge duiven vanaf de eerste vlucht super dit jaar. Irving weet niet waar hem dat in zit, maar dat Rien en hij er blij mee zijn spreekt voor zich. 2018 was in alle opzichten een topseizoen, zowel met de oude als jonge duiven met een geweldige afsluiter op deze Melun. Gezien de kwaliteit op de hokken, denk ik dat de concurrentie nog veel te wachten staat. 

De winnares NL18-5140905 “Dochter Strongpair”.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.