LOUIS STABEL & ZOON - 1e NPO Orleans voor tweede maal op rij

Liefhebber: 

Orleans, de vlucht der vluchten die nog steeds vele liefhebbers doet terugdenken aan de prachtige concoursen met de jonge duiven die in het verleden zijn uitgevochten. Wekenlang werd er naartoe geleefd, menig geheim werd niet gedeeld om maar te kunnen pieken.

Nostalgie? Wellicht, maar in de zuidelijke provincies staat deze kraker gelukkig nog steeds op het programma wat menig liefhebbers hart sneller doet kloppen. Zo ook dat van Louis en Eugene Stabel uit Goirle. Na vorig jaar het seizoen al geweldig te hebben afgesloten met 1e NPO Orleans, wisten ze dit huzarenstukje afgelopen weekend te herhalen met hun Annet 18-5181307 tegen 4733 d. Ze maken verder een superuitslag met 1, 14, 18, 36, 47, 54, etc. en 60 vd 97 prijs.

De heren Stabel weten al jarenlang ontzettend goed hoe ze hun gevleugelde vrienden rap naar huis toe moeten krijgen. Het gehele gezin staat hier in het teken van de sport en het behalen van topprestaties. Hoewel het jonge duivenseizoen 2018 niet het beste is uit hun loopbaan, menigeen zou nog steeds erg jaloers zijn op de behaalde prestaties. De voorbereiding op Orleans begon twee weken terug na de vlucht van Gien. Ondanks de nog zeer redelijke uitslag, waren de heren niet tevreden over de staat waarin de duiven thuiskwamen. Moe en niet fit. Daarom werd er besloten om direct contact op te nemen met Jan van Wanrooy van De Weerd en werd een plan de campagne opgesteld.

Al snel werd besloten om de duiven rust te geven en het weekend na Gien niet te spelen. De duiven werden enkele dagen stevig gekuurd voor de koppen, kregen een dag of drie verplichte rust en over het voer ging Recharge van De Weerd, herstelpoeder, om weer op krachten te komen. Na een dag of drie vier mochten de duiven weer trainen zonder dwang. Eugene en Louis zagen dat dit de duiven echt goed deed en besloten om ze vanaf vorige week zaterdag weer te gaan lappen. Zo werden ze van zaterdag tot en met dinsdag iedere dag weggebracht tot een 45 kilometer. Op maandag en dinsdag nogmaals olie en Recharge over het voer en werden ze stevig gevoerd met een mengeling van een vijftal zakken sport en energie. 

De winnares NL18-5181307 "Annet"

De winnares is Annet, vernoemd naar de moeder des huizes. Dit is mijns inziens een mooie en terechte vernoeming. Ondanks dat zij absoluut niet in de belangstelling wil staan, is het een onmisbare schakel in de verzorging. De duif Annet werd op de vroege toer gespeeld om na de vierde vlucht weg te blijven. Ze werd opgehaald op het centraal hok in Steenbergen en op de natour opnieuw ingekorfd. Ze had al eerder laten zien wat kopvliegen is met een 11e 1772 d. en 40e 5960 d. Ze zat gekoppeld met een lokker en ongeveer een week voor inkorving had Louis een jong ondergeschoven ter motivatie. Dit heeft blijkbaar zeer goed uitgepakt. Ook haar broer lijkt een echte topper te worden met een 1e en 2e in de overkoepeling Hart van Brabant. Ze stamt uit de absolute basiskweker de Goede 83 x ‘t Schipperke, 2e asduif jong provinciaal. Uit deze lijn van duiven kweken ze in Goirle samen met hun Esmee-lijn al jarenlang duiven die aan de absolute kop kunnen vliegen.
Zoals gezegd staat alles bij de Stabels in het teken van goede prestaties. Met hun tomeloze energie, passie en doorzettingsvermogen en zeer goede stam duiven zullen we zeker nog vaker van ze horen. Op naar Orleans 2019, driemaal is toch scheepsrecht. 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.