KEVIN SAUDOYEZ – 1e Nat. Argenton 18.390 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Tertre – De nationale overwinning Argenton jaarlingen gaat naar Kevin Saudoyez (24), een jonge melker uit Tertre in Henegouwen. In de streek Bergen-Borinage is hij lang geen onbekende meer wanneer we het hebben over wedstrijden op de grote halve fond.

Hij startte met duiven in 2007 en er staan reeds meerdere excellente prestaties op zijn palmares. Hij heeft reeds verschillende provinciale overwinningen op zijn actief zoals o.a. Argenton, Bourges en ook interprovinciaal Chateauroux.
Kevin formeerde zijn succesvolle kolonie met duiven van Jean-Claude Debiève, Hornu... André Gillot, Falisolle... Chris Hebberecht, Evergem (via Miyashita)... Carteus-origine via Willy Cirier, Sirault... Albert Murez, Wadelincourt... Dany Leturcq, Wadelincourt... en Damien Baert via David Flasse.
Kevin had 15 oude en 12 jaarlingen in de korf op Argenton, allemaal duivinnen. Het is de 2e getekende bij de jaarlingen die de nationale overwinning voor haar rekening neemt. Hij klokt meer dan waarschijnlijk 24 van de 27 duiven in de prijzen.

In Tertre wordt het totaal weduwschap gespeeld met een ploeg van 39 doffers en 39 duivinnen. Zij werden in januari gekoppeld en brachten een koppel jongen groot. Nadien volgde geen tweede koppeling meer. In de aanloop naar de nationale zege op Argenton werden ze 4 x ingekorfd op de snelheid, 1x op de halve fond, Vierzon, Bourges, Chateauroux en Montlucon.
De winnares is “Het Blauwke” B15/1014621 dat reeds een mooi palmares kan voorleggen. Het is een duivin uit de middelmaat die momenteel één pen gestoten heeft. Ze kwam als een speer perfect uit de goede richting en met 1298,4627 m triomfeerde ze niet alleen tegen 18.390 jaarlingen maar was ze tevens de snelste van het totale contingent van 31.939 Argenton-vliegers.
Kevin Saudoyez houdt de medische begeleiding heel beperkt. In de week voor Bourges werden de duiven 5 dagen behandeld tegen trichomonas en dat was alles.

Na aankomst van een wedstrijd krijgen de duiven een proteïnerijke mengeling voorgezet en er is glucose in het drinkwater. Op zondag (Sedochol) en maandag wordt het dieetmengeling en vanaf dinsdag wordt er opgevoederd met sportmengeling. Pinda’s en snoepzaad worden niet verstrekt.
Bij de inkorving komen doffers en duivinnen normaal niet samen. Maar omdat er voor Argenton alleen maar duivinnen ingekorfd werden kwamen de beide partners zo’n 30 minuten samen. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze dan samen tot ‘s avonds.
De nationale zege op Argenton is een knappe prestatie van een melker waar we gegarandeerd nog van zullen horen !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.