HOWARD - DE DONDER - 1e Interprov. Blois 1169 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Nukerke – Een deelgemeente van Maarkedal... volop in de Vlaamse Ardennen... waar vermetele joggers en fietsers bij deze tropische temperaturen schaduw zoeken in de nog talrijke bossen. Eventjes rustpauze op het nationale front en dan maar op zoek naar de winnaars van Interprovinciaal Blois. De winnaars van beide reeksen wonen slechts op een boogscheut van elkaar.
Winnaar bij de oude duiven is de tandem Howard-Dedonder (1503,32 m)... en we werden op de thee uitgenodigd want Frank Howard (67) is nog steeds perfect Engelstalig. Dedonder... de tweede tandemnaam... is de naam van de echtgenote van een van zijn helpers.
Want op een duifje meer of minder kijkt Frank niet !
Trouwens Frank... die advocaat-notaris was in het beroepsleven... verblijft maar tijdens de maanden mei... juni... juli... en augustus in zijn woning in België. De overige maanden is hij op pad in Engeland en Amerika. Zes dagen na de laatste wedstrijd van het seizoen pakt hij hier zijn valiezen.
Frank Howard is reeds vanaf zijn achtste met duiven doende. Thuis hadden ze geen duiven... en ze waren er ook geen grote fan van want Frank verkoos duiven boven zijn studies. Maar heel wat vrienden en kennissen hadden duiven en het was voor hen een koud kunstje om hem de passie voor duiven bij te brengen.
Hij speelde in Engeland meer dan voortreffelijk met duiven en won in 1984 een beker in de competitie Bosmolen-Röhnfried. Voor de huldiging... toen in die tijd in de hallen van Wieze... maakte bij voor de eerste keer de oversteek naar België. Hij leerde er veel leuke mensen kennen in het land waar de duivensport ontstond... en sindsdien heeft hij zijn hart aan België verpand. Meer nog... hij wilde ook in België met de duiven spelen. Hij kocht zijn huidige woonst in 2001 maar het duurde nog tot 2004 vooraleer hij de vereiste toelating kreeg om er ook hokken te bouwen. In 2010 ging Frank met pensioen en sindsdien vertoeft hij gedurende de vier topmaanden van het duivenseizoen in ons land.
Hij bouwde zijn kolonie op met duiven van... Peter v.d. Merwede, Dordrecht... Gilbert Meire, Huise (70%)... Gevaert-Lannoo, Meigem... Patrick Houflijn, Wortegem-Petegem... L-B-J Geerinckx, Wommelgem... en Marc Capelle, Baudour.
Frank Howard en zijn assistenten pakten het seizoen 2012 aan met een ploeg van 40 oude en 80 jaarlingen die op totaal weduwschap gespeeld werden. Vanaf Bourges (2e) worden ze op een nestpositie gespeeld. Daarbij komen nog 120 jonge duiven en een 50-tal koppels kwekers. Ofschoon er ook Perpignan gespeeld wordt gaat de voorkeur meer en meer naar de wedstrijden van 5 à 600 km. Winnares is de B11/4208214... een duivin die op nestpositie bij keihard duivenweer bewees uit het goede hout te zijn gesneden. Zij haalde met veel panache de interprovinciale zege tegen 1169 oude duiven naar Nukerke.
Wat de medische begeleiding betreft is Frank één en al rechtlijnigheid ! Hij is zelf met geen stokken naar de dokter te krijgen... dus hij doet dat voor zijn duiven ook niet. Natuurlijke gezondheid is een belangrijke gave om hier te overleven. Dit seizoen werd er helemaal niet behandeld tegen trichomonas... tegen luchtwegeninfecties werd er 1x 4 dagen behandeld met Soludox.
Maar des te meer wordt de fles met bleekwater (javel) bovengehaald ! Iedere dag gaat er een scheut javel in het drinkwater van oud en jong. In de winter kan het ook al eens een scheut Naturaline worden of Herbolan. Maar medicijnen worden zoveel mogelijk van het hok geweerd !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.