GEERT VRANKEN - 1e Interprov. Blois 4.962 jonge

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Kortenaken – Geert Vranken (55) is bouwondernemer van beroep en een fervent duivenmelker. Na een paar jaar onderbreking ging hij in 2013 opnieuw van start in de duivensport.

Duiven van vader Alfons Vranken, Tielt-Winge... Henri Reniers, Lubbeek en Jos Laudes, Oplinter vormen sindsdien de drie basispijlers van de kolonie.
In de loop van zijn carrière won Geert Vranken o.a. 1e prov. Blois jonge duiven in 2008, 2e prov. Vierzon 2015 jonge, 2e prov. Chateauroux jonge 2015 en 6e nat. Chateauroux 2015. Met een duif om 12.31.26 u voor een afstand van 459,621 km en aan 1662,68 m werd hij nu de interprovinciale winnaar Blois tegen 4.962 jonge duiven. Hij had 7 jaarse en 20 jonge duiven in concours en het is zijn 2e getekende die de interprovinciale zege op haar naam schrijft. De ploeg Blois-vliegers zal zo’n 16 à 17 prijzen winnen.

Geert begon dit seizoen met een ploeg van 65 jonge duiven. De jonge duiven werden verduisterd van eind februari tot 21 juni en daarna wordt er bijgelicht tot einde seizoen. Ze worden op de schuifdeur gespeeld vanaf begin juni. Op het hok van de jongen vormen een aantal schuine plankjes gezellige hoekjes waarachter de jonge koppeltjes kunnen stoeien. De jonge doffers en duivinnetjes kunnen elkaar de ganse dag zien zitten zonder dat ze uiteraard bij elkaar kunnen. Het voordeel van dit systeem is dat er op die manier het onderling paren wordt voorkomen. Bij de inkorving komen doffers en duivinnen niet samen. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze samen tot ‘s avonds.

De winnares is “Faith” B17/2029413. Dit zwart duivinnetje is een halfzuster van de 2e Vierzon 2015 en zelf heeft ze ook een behoorlijk palmares bij elkaar gevleugeld. Het is een klein mooi duivinnetje dat bovendien goed gesloten is. Zij heeft momenteel haar 3e pen gestoten en ze is rustig en tam. Bij Geert Vranken is dat trouwens geen probleem want alle duiven komen uit zijn hand eten wanneer hij op de vloer tussen de bende gaat zitten. En de aankomst van zijn winnares was er ook een uit het boekje. Ze kwam zo recht als het maar kon en met 1662,68 m was ze niet alleen de beste bij de jonge duiven maar ze was tevens de snelste van het totale contingent van 5.869 Blois-vliegers. Als voorbereidende wedstrijden werden er Momignies, Laon, 2x Soissons, Melun, Nanteuil, Vierzon en Soissons gevlogen. Er werd niet gespeeld uit Châteauroux wegens de slechte weersvoorspellingen.

Bij aankomst van een wedstrijd wordt er “Champion”, een sportmengeling van Versele-Laga, gevoederd. Na een lastige wedstrijd worden er ‘s avonds reeds wat pindanoten gegeven. Daarna wordt er overgeschakeld op dieet tot en met dinsdag. Op woensdag wordt er gestart met opvoederen met “Champion”. Op donderdag (inkorvingsdag) wordt er in de loop van de dag driemaal sportmengeling verstrekt.
Er wordt om de maand drie dagen behandeld (poeder) tegen trichomonas. Tegen luchtweginfecties wordt er niet behandeld. Duiven met “slechte koppen” worden sowieso geëlimineerd.

De interprovinciale zege uit Blois wordt ongetwijfeld de blikvanger van het palmares van Geert Vranken. Maar het is nog niet afgelopen voor zijn ploeg jonge duiven. Volgende week staat Argenton op het programma !

BE17-2029413 “Faith”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.