BART & DIRK DELODDER - 1e Nat. Argenton 11.215 jonge en snelste van 15.394 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Waregem – Vader Dirk Delodder (62) is aannemer met pensioen en samen met zijn zoon Bart runnen ze een kleine maar fijne duivenkolonie. Ze hadden 16 jonge duiven in de wedstrijd en om 16.55 u hadden ze er reeds 10 in de klok met natuurlijk “Het Blauwke 344” B15/3095344 dat de nationale overwinning binnenhaalde tegen 11.215 jonge duiven uit Argenton.
Dirk en Bart brengen een ploeg van 20 oude en jaarse duivinnen en 10 doffers aan de start van het seizoen. De duivinnenploeg was in 2015 zeer succesvol en won 9 maal de eerste prijs waaronder twee provinciale overwinningen.
Er werd gestart met 70 jonge duiven maar omdat het spel met de oude duiven voorrang krijgt werden de jonge duiven pas op 1 juli gescheiden. Er werd verduisterd van eind februari tot 27 mei. De motivatie onder de jonge duiven wordt aangezwengeld met wegkruipbakjes en kartonnen dozen.
De medische begeleiding is in handen van dierenarts Pascal Lanneau, Moen. Tegen trichomonas werd er slechts één maal behandeld dit seizoen en ook tegen luchtwegeninfecties werd er voor het seizoenbegin “gekuurd”.

“Het Blauwke 344” is een vuil blauw duivinnetje dat vriend en vijand verbaasde met een knappe nationale overwinning. Het is een prachtig duifje met alles erop en eraan en ze kreeg meermaals de felicitaties van de inkorver in de maatschappij omwille van haar perfecte bouw. Ze heeft momenteel twee pennen gestoten. Als voorbereidende wedstrijden vloog ze 2x Clermont... 2x Fontenay... Tours... en Bourges vooraleer de toren op de kerk te zetten op Argenton. Met 1231,44 m toonde ze zich ook de snelste van het totale contingent van 15.394 Argentonvliegers.
De jongen worden om de veertien dagen gespeeld. Van zaterdag bij thuiskomst tot aan de inkorving wordt er een mengeling van drie soorten sport + 2 soorten dieet gevoederd. De laatste drie maaltijden wordt er een supplement Energy aan toegevoegd.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.