NoeL

JOS ADAMI - 1e Nationale Asduif snelheid jaarse 2023

Jos Adami

Jos Adami is voor vele lezers wellicht een nobele onbekende, maar hij is al twintig jaar lang de te kloppen man in de plaatselijke kampioenschappen en ook in die van het verbond schiet hij met regelmaat de oppergaai af.

DIRK VAN DEN BULCK - 1e Prov. Kampioen hafo jonge en 3e snelheid jonge

Dirk Van Den Bulck

Nationale en provinciale kampioenen zijn het uitverkoren publiek om aan bod te laten komen in “De Duif”. Toen ik Dirk vroeg of er interesse was, antwoordde hij dat hij mij dat niet kon weigeren...

KRIS VAN MASSENHOVEN - Algemeen Kampioen Hafo Kempen

Kris Van Massenhoven

De kleine Van Massenhoven kende een fenomenale start. A superstar was born. Niemand durfde daaraan te twijfelen. Nu, meer dan twintig jaar later, staat hij er nog steeds.

JOS VAN DER VEKEN - Meer dan een halve eeuw succesvol

Jos Van der Veken

"De voldoening van een schitterende uitslag is misschien niet meer wat het ooit was, maar toch, winnen is iets dat je nooit verleert. Het werkt verslavend, denk ik. ... De roes van de overwinning en die tevredenheid levert energie op om zo verder te doen."

JOS VAN DEN BRANDE - 1e Nat. Kampioen Kleine halve fond jonge 2019

Jos van den Brande

Jos Van den Brande behoort al 40 jaar tot het elitaire gezelschap van prominente duivenmelkers uit de Kempen. Vroeger was hij enkel bekend in de regio Westerlo, maar in deze eeuw gaan namen van Nationale Kampioenen razendsnel de hele wereld rond...

HENRI MENTEN - 1e Nationaal Kampioen Snelheid jonge duiven 2019

Henri Menten

De voorbije jaren zagen we Henri Menten onafgebroken opduiken in de nationale kampioenschappen. Voor iemand met maximum dertig duiven op zijn hoklijst een huzarenstukje.

EDDY JANSSENS - en zijn Schoon Madammeke

De internationale duivensport organiseerde dit jaar voor de 36e keer een eigen Olympiade. Het evenement staat om de twee jaar op het programma. Eddy Janssens mocht met zijn “Schoon Madammeke” enkele dagen naar Poznan in Polen. 

NIELS BROECKX - 1e Olympiadeduif Fond Brussel 2017

Jan & Marleen Broeckx

Wellicht leverde het “306’ke” in 2015 een record door in 3 nationale vluchten in de top 14 te eindigen tegen een indrukwekkend aantal duiven. Jan en Marleen lieten zich niet verleiden door aanlokkelijke transferbedragen, hun vliegwonder zou de kans krijgen om een gooi te doen naar de Olympische titel.

SYLVAIN VERHESTRAETEN - 1e Olympiadeduif Snelheid Brussel 2017

Sylvain Verhestraeten

Afgelopen week las u in De Duif het verhaal van Sylvain Verhestraeten, wiens "Jaguar 004" de titel 1e Olympiadeduif Snelheid Brussel 2017 veroverde. "Op een bepaald moment heb ik hem toch een keer in mijn handen genomen met de gedachte om hem met ajuin op te stoven," aldus Sylvain.

STAF BOECKMANS – 1e Nat. Asduif Snelheid oude duiven

Gustaaf (Staf) Boeckmans

Duiven zijn voor Staf Boeckmans niet meer dan een leuke hobby en een aangename vrijetijdsbesteding. Wel is hij nauw betrokken bij het clubleven in duivenbond Grobbendonk. Bij elke inkorving is hij op post en ook bij andere gelegenheden steekt hij de handen uit de mouwen. Met veel plezier zelfs.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.