Michel Bommerez

Het ei van Columbus: Aardstralen en wateraders, het geheim ontrafeld?

Stefaan Schietse

In de reportage over Cindy Van Vugt en Dirk Donckers (nr 13 van 2020) komt wichelroedeloper Stefaan Schietse aan bod. In maart 2017 schreef Michel Bommerez reeds over hem in zijn reeks "Het Ei van Columbus". 

The secret of Gerard & Bas Verkerk: Dreaming your own Reality

Gerard and Bas Verkerk

In the summer of 2016, Michel Bommerez agreed to write a follow-up story for ‘De Duif’ about possibly the greatest champion in the present pigeon sport, Bas Verkerk. This masterpiece has now been published in English!

Kweken als de Meesters: JAN OUWERKERK

Jan Ouwerkerk

Jan Ouwerkerk slaagde erin het intelen van zijn Janssenduiven tot de kunst te verheffen. Hij wist met verrassend weinig basisduiven de lijn van de 46 Verbart voor minstens een kwarteeuw met sportief succes vrij zuiver wist door te kweken. 
Deze aflevering van "Kweken als de Meesters" werd speciaal door Michel Bommerez geschreven in het kader van zijn reeks artikelen over Gerard & Bas Verkerk. 

Kweken als de Meesters: GEBR. JEU & LOU VROOMEN

Vroomen Brothers

De basisduiven van de gebroeders Vroomen gaan overwegend terug naar aloude Belgische rassen die ze vooral bij Limburgse plaatsgenoten betrekken.
Deze aflevering van "Kweken als de Meesters" werd speciaal door Michel Bommerez geschreven in het kader van zijn reeks artikelen over Gerard & Bas Verkerk. 

Kweken als de Meesters - GEBR. HENK & JAAP DE WIT

De Wit Brothers

Vanaf 1959 haalden de Gebr. De Wit betere duiven bij niemand minder dan Jos van Limpt, beter bekend als De Klak. Met de heruitgevonden Janssenduiven van Klak werkten de gebroeders zich zeer snel op tussen de kampioenen.
Deze aflevering van "Kweken als de Meesters" werd speciaal door Michel Bommerez geschreven in het kader van zijn reeks artikelen over Gerard & Bas Verkerk.

GERARD & BAS VERKERK - Het geheim: "Gedachten worden dingen" (deel 1)

Bas Verkerk

Deze weken verschijnt in De Duif een unieke reeks artikelen over het succesverhaal Gerard & Bas Verkerk, van de hand van Michel Bommerez. Speciaal voor de feestdagen leest u het eerste deel ook online.

LUC SIOEN & HILDE VANOVERSCHELDE - 1st, 2nd, 4th, 5th, 6th and 7th National La Souterraine I & II in 2015

Luc and Hilde Sioen

PART I: The eventful pigeon career of Luc Sioen

LUC SIOEN & HILDE VANOVERSCHELDE – 1, 2, 4, 5, 6 en 7 Nat. La Souterraine I & II in 2015

Luc & Hilde Sioen

DEEL I : De bewogen duivenloopbaan van Luc Sioen

ALBERT & FRANCINE DERWA - 3x eerste provinciaal in 2014

Albert Derwa

“Hartverwarmend”, dat was het eerste woord dat in mij opkwam toen ik weg reed van mijn reportagebezoek in Herent bij Albert - Berreke - Derwa. Reportagebezoeken zijn er in alle stijlen en in een gevarieerd gamma van erg leerrijk tot ook wel eens zoutloos of ongeïnspireerd. Maar dit gesprek was anders: een ongedwongen, gemoedelijke babbel over duiven, mensen en duivensport - doorspekt met af en toe een kwinkslag of een diepzinnige gedachte over vriendschap of over de vergankelijkheid des levens. Af en toe schoot het me te binnen dat ik ook wat vragen moest stellen...

WILLEM DE BRUIJN - Deel 1: Aan de tand gevoeld... + Deel 2: Een geboren duivendresseur

Vlotte prater, één brok energie, eigen-zinnig, enthousiast, nooit verlegen om een oneliner.

Als je praat met Willem de Bruijn, of liever als Willem de Bruijn met je praat, dan lijkt duivensport o zo eenvoudig, o zo voor de hand liggend. Als algemeen aanvaarde stelling geldt dat duivensport “een moeilijke stiel” is, maar dat wil Willem de Bruijn niet geweten hebben. Niet om dwars te liggen, maar omdat hij inderdaad vindt dat duivensport eenvoudig kan en moet zijn. In de pers wordt Willem de Bruijn wel vaker de “vliegende tandarts” genoemd, maar zelf vindt hij deze bijnaam niet zo heel erg geslaagd.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.