Chalon

ALFONS WEUTS – 1e Chalon-sur-Saône 6752 oude

Alfons Weuts

St. Katelijne-Waver – Voor de interprovinciale winnaar oude duiven Chalon-sur-Saône stonden we op de dorpel bij Alfons Weuts uit St. Katelijne-Waver. Ofschoon hij regelmatig goed zijn prijzen speelt was deze interprovinciale zege voor de 81-jarige gepensioneerde fabrieksarbeider toch een van de hoogtepunten uit zijn carrière.

VISSCHERS & ZOON - 1e Interprov. Chalon 2.273 jaarse

Familie Visschers & Zoon

Maasmechelen – Voor Lode Visschers, aannemer van bouwwerken met pensioen, kende het nieuwe seizoen een fantastische start. Afgelopen weekeinde won hij de 1e interprovinciaal Chalon-sur-Saône tegen 2.273 jaarlingen en de week voordien schreef hij de 1e provinciaal Gien tegen 6.459 oude duiven (snelste 10.756 d) op zijn naam.

WIM DE TROY - 1e Interprov. Chalon 3.944 oude

Wim de Troy

Berlaar – Wim De Troy (56) rolde reeds op jeugdige leeftijd in de duivensport. Vader had geen duiven maar de buren hadden duiven en zij zorgden voor de nodige stimulans voor de melker in spé. Het begon met een duif zonder ring en een hok dat in de verkeerde richting gebouwd was... en prijs spelen was toen een aartsmoeilijke opgave.

HABRAKEN-DUCHEYNE - 1e Interprov. Chalon 1.807 jaarse

Habraken-Ducheyne

Vorselaar – Staf Habraken (62) werd duivenmelker op aanbrengen van zijn schoonvader en gepassioneerd melker Ducheyne-Scheirs. Toen zijn jongste zoon een koppel jonge duiven kreeg kwam de duivenliefhebberij angstvallig dichterbij. En zijn drie werkmakkers, waarmee hij samen in de wagen dagelijks naar General Motors ging werken en die het tijdens de weg heen en terug altijd maar over hun duiven hadden, gaven de doorslag. Ondertussen heeft Staf hen allemaal al voorbij gestoken en is duivensport bij hem een echte passie geworden.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.