VISSCHERS & ZOON - 1e Interprov. Chalon 2.273 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Maasmechelen – Voor Lode Visschers, aannemer van bouwwerken met pensioen, kende het nieuwe seizoen een fantastische start. Afgelopen weekeinde won hij de 1e interprovinciaal Chalon-sur-Saône tegen 2.273 jaarlingen en de week voordien schreef hij de 1e provinciaal Gien tegen 6.459 oude duiven (snelste 10.756 d) op zijn naam.
 Lode begon het seizoen 2015 met 37 koppels op het totaal weduwschap. Die werden een eerste keer gekoppeld begin december en mochten 10 dagen broeden. Daarna volgde een tweede koppeling begin maart en er werd 3 à 4 dagen gebroed. Dit jaar was een proefjaar en voor de eerste keer werden er geen jongen groot getrokken. Bij de inkorving komen doffers en duivinnen een uur samen.
 Sinds Lode in 1981 op dit adres met duiven begon is dat welgeteld zijn zestiende provinciale overwinning.
 De winnares is de B14/2079534. Het is een mooie duivin die in 2015 al vier keer voor prijs gezet werd en die 3 prijzen won. Toch had Lode van haar een dergelijke stunt niet verwacht maar ze dook als een kogel naar de spoetnik... van het hok waar ze als jonge duif vloog. Ze verspeelde nog een dikke minuut maar met 1185,396 m werd ze nog de snelste van het totale contingent van 7.644 duiven.
 In de winter werd er “gekuurd” tegen paratyfus zonder in te enten. Vier weken geleden ging Lode nog op controle bij de dierenarts en de diagnose was volledig negatief. Toch werd er voor de inkorving van Gien drie dagen behandeld tegen trichomonas.
 De oorzaak van deze geweldige start ? Zou het kunnen dat deze boost te danken is aan het isoleren van het dak van de duivenzolder ? Het hokklimaat is er in ieder geval gevoelig verbeterd !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.