WILLY DANIELS – 1e Nat. Chateauroux & 2e Nat. Argenton jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Willy Daniels was in 2015 misschien wel de beste van België. Met slechts een handvol duivinnen wist hij zowel met oude als jaarse een nationale zege te halen, en ook de jongen kwamen sterk voor de dag.

Willy DanielsIn 2016 trekt onze “wonderman” uit Kessel deze lijn gewoon door, met wekelijks kopduiven en als voorlopig hoogtepunt 1e prov. Argenton 2008 jaarse... snelste van 3095 Antwerpse duiven... 1e Zonaal en 2e Nat. 11.780 jaarse.
Argenton-winnares werd het superduivinneke 15-008 “Sara”, die daarmee meteen in pole position ligt voor de titel van 1e Nat. Asduif.
Willy : “Ik ben begonnen met 6 oude en 9 jaarse en laat er elke week een paar thuis. Enkel de beste gaan elke week mee en hebben nu 7 vluchten gedaan, Blois en 6x nationaal.
De week dat er niet gevlogen werd, ben ik zelf gaan lappen en kregen ze hun duiver. 14 dagen zonder is te lang.
Na 5 vluchten stonden 2 jaarlingen 2e (008) en 4e (024) van België. “008” Wint provinciaal en “024” vliegt ook weer per tiental.
De duivinnen zitten de ganse dag buitengesloten in een kleine voliere, maar ‘s nachts mogen ze binnen in hun bakje. Ze trainen nog altijd 2x per dag, zo’n 30-40 minuten.
De vlag steekt wel, maar daar zien ze niet naar. Als ze willen vallen vallen ze toch, en dan moet je er niet aanzitten want dan gaan ze dikwijls ergens anders zitten.
Voor het seizoen kregen ze een tricho-kuur en behandelde ik 2 dagen voor de koppen. Daarna kregen ze niets meer, ook geen gele druppels ofzo. Zo lang ze het goed doen, blijf ik eraf.
voor inkorving wordt er altijd een vijfal minuten getoond, bij thuiskomst van de kleine fond mogen de duivinnen tot ‘s avonds bij hun doffer, maar niet langer. Samenlaten tot de volgende ochtend gebeurt hier nooit.
“Sara” is gewoon een duif zoals een ander, voor zover ik weet niet bijzonder gemotiveerd ofzo, gewoon een goei. Het is wel een schoon duivinneke, geschelpt en middelmatig van bouw.
Ik heb haar niet zien komen, ik was op de computer aan het zien waar de duiven zaten toen de letters haar zagen vallen.
Ze vliegt in principe nog Chateauroux en Bourges, dan is het mooi geweest.
De jonge duivenvluchten komen eraan, en mijn jongen vlogen gisteren (zondag) voor de 2e keer Noyon. Van 986 d. had ik er 9 bij de eerste 48 en 23/34. Ze gaan donderdag mee naar Orleans en vliegen in principe ook de Bourges voor de nationale.”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.