TEAM DE JAEGER FREDDY - 1e Internat. Barcelona 15.707 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Knesselare – Team De Jaeger Freddy wordt gevormd door Freddy De Jaeger, Frank Morre en Marijn Laureyns. Mannen die door de wol geverfd zijn in de duivensport en die zich de laatste jaren meermaals in de spits speelden van de nationale wedstrijden.

Hun eerste nationale zege dateert van 2017 toen ze de 1e nationaal wonnen tegen 9126 oude duiven uit Brive. Maar wat het trio afgelopen weekend klaarmaakte is van een gans andere orde. Ze hadden twee duiven in de korf voor Barcelona en met een duif om 10.14.48 u en aan 952,23 m voor een afstand van 1087,258 km winnen ze 1e International Barcelona tegen 15.707 oude duiven.
Het is de 1e getekende die de internationale overwinning voor zijn rekening neemt. Deze grandioze zege stelt al het andere in de schaduw en het is de natte droom van iedere fondspeler. Team De Jaeger Freddy is tevens winnaar van de “Gouden Vleugel”. Dat deze zege in Knesselare een feestje waard was hoeft zeker geen betoog !

Het Team De Jaeger Freddy kon bovendien al schitterende resultaten voorleggen. Hun erelijst wordt gesierd met 1e Nat. Asduif grote halve fond 2014 oude duiven, 1e Nat. Asduif fond oude duiven 2015, Algemeen Kampioen Belgische Verstandhouding in 2015 en 2016, 2e Nat. Asduif grote fond jaarlingen 2015, 4e Nat. Asduif Fond 2014 en nog veel meer ander fraais.

Duiven van Gaby Vandenabeele, Dentergem; Roger Florizoone, Nieuwpoort; Wim Boddaert, Oostkamp; Maurice Casaert, Néchin; Etienne Meirlaen, St. Martens-Latem; Marc Pollin, Snellegem; Chris Hebberecht, Evergem; Gyselbrecht-Madeira, Ruiselede; Jos Thoné, As en Filip en Nicolas Norman, Westkapelle liggen aan de basis van deze succesvolle kolonie.

Team De Jaeger Freddy.Het Team De Jaeger Freddy kwam in 2018 aan het vertrek met een ploeg van 60 oude en 60 jaarse weduwnaars en 40 duivinnen die allemaal op het klassiek weduwschap gespeeld werden. In de aanloop naar 2018 werden ze in het vroeg gekoppeld maar er werd slechts enkele dagen gebroed.
De internationale winnaar is de “Lloyd” B15/4014328. Het is een geschelpte doffer van het kleinere type. Het is een assertieve duif en ook een wringer in de hand. Hij heeft momenteel 1 pen gestoten. Hij won o.a. 1268e internat. Agen 9043 d, 487e internat. Narbonne 7811 d, 215e nat. Bourges 23028 d, 964e nat. Bourges 20280 d.
Barcelona 2018 was voor hem een geluksbrenger en bracht hem internationale roem. In 2017 was hij ook ingekorfd voor de Spanjeklassieker maar hij kwam 5 dagen later naar huis met een ernstige verwonding aan de vleugel. 

Maar niemand van het team heeft de formidabele eindrush van de “Lloyd” gezien. In Knesselare verwachtte men nog geen duiven van Barcelona. En toen Marijn een duif op de spoetnik zag zitten dacht hij dat het een laatkomer van Limoges was. Maar het was de “Lloyd” in al zijn glorie die het Team De Jaeger Freddy de grootste zege uit de carrière zou bezorgen. Als voorbereidende wedstrijden vloog hij 1x Fontenay, Bourges en Valence vooraleer hij in de mand ging voor Barcelona.

Na aankomst van een wedstrijd wordt er licht gevoederd en er zijn elektrolyten in het drinkwater. Er wordt daarna langzaam opgevoederd naar de inkorving toe. De laatste twee of drie maaltijden wordt er een energierijke mengeling verstrekt. De laatste dagen worden de duiven individueel in hun woonbak gevoederd.
Bij de inkorving komen doffers en duivinnen een uur samen. Na aankomst van de wedstrijd blijven ze 2 à 3 uur samen. Twee tot drie weken rust tussen twee fondklassiekers is het maximum.

Dierenarts Wim Boddaert is verantwoordelijk voor de medische begeleiding. Tijdens het vliegseizoen gebeurt na thuiskomst van elke wedstrijd een uitgebreide medische controle en het advies van de dierenarts wordt strict opgevolgd. Voorlopig werd er alleen voor aanvang van het vliegseizoen behandeld tegen trichomonas en tegen luchtweginfecties.

Zondag was het ontegensprekelijke een heuglijke dag in Knesselare. Met slechts twee duiven in de wedstrijd en de klassieker der klassiekers in gouden letters op je palmares schrijven, het is mooier dan de finale winnen op het wereldkampioenschap voetbal !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.