NATIONALE DAGEN KBDB 2018 - Succes voor nieuwe formule

Onderwerp: 

KBDB Nationale Dagen 2018Sint-Truiden - Afgelopen weekend hadden in Stayen, de voetbaltempel van Sint-Truiden, de 68e Nationale Dagen van de Duivensport plaats. Met de nieuwe bestuursploeg aan het bewind werden ook de Nationale Dagen op een nieuwe leest geschoeid. Met 600 man op vrijdag en 1200 op zaterdag was duidelijk dat de nieuwe formule aansloeg bij de modale duivenmelker en zijn vrienden. Het was de bedoeling om van de Nationale Dagen "familiedagen" met partner en kinderen te maken en de duivenmelkers dichter bij elkaar te brengen. Daar was men dus duidelijk in geslaagd.

Boudewijn De Bosschere, de voorzitter van het Nationaal Sportcomité, nam het woord en wenste iedereen welkom in Stayen. Hij stelde dat men afgestapt was van het oude concept en nu mikte op een formule om de mensen korter bij elkaar te brengen. Hij bedankte ook de standhouders en hoopte dat alle kampioenen aanwezig zouden zijn.
Denis Sapin, vice-voorzitter van de KBDB, bedankte op zijn beurt de exposanten en de stad Sint-Truiden voor de steun die ze mochten ontvangen bij de organisatie van de Nationale Dagen.
Nationaal Voorzitter Frans Hermans verwelkomde de buitenlandse gasten uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Hongarije en de vrienden van de FCI alsook de collega's van de Nationale Bestuursraad. Verder nog een gemeend welkom aan de standhouders, de Jeugdclubs, de mensen van de pers en de burgemeester van Sint-Truiden.

Succes kan alleen door samenwerking stelde de Nationale Voorzitter en ook Nancy, Ingrid, Eddy en Eric kregen een bloemetje toegeworpen. Verder heette hij alle duivenmelkers en alle kampioenen welkom en verklaarde de 68e Nationale Dagen voor geopend. Presentatrice Ann Knaepen zou de huldiging feilloos afwerken zoals we dat van haar gewoon waren.
Burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden vroeg in haar woordje tot het duivenmelkersgilde  om te genieten van Sint-Truiden en Haspengouw. Ze vroeg een warm applaus voor de medewerking van de heer Loix en Ann Knaepen.

De duivenbeurs opende vrijdagmiddag om 13.30 u en daarna volgde de prijsuitreiking van de Nationale KBDB Kampioenen en Asduiven 2018 voor de reeksen Snelheid, Kleine Halve fond, Grote Halve Fond tot Grote Fond, All Round en het Algemeen Kampioenschap vanaf de 4e plaats tot de laatste plaats. Voor de muzikale omlijsting op vrijdag en zaterdag zorgde DJ Carlo.

Op zaterdag opende de duivenbeurs om 10 u. Om 10.30 u werd er gestart met de uitreiking van de "Grote Prijzen" en de prijzen aan de overwinnaars van de nationale vluchten. Om 11 u stond de uitreiking van de KBDB-prijzen op de wedstrijden Chateauroux I, Guéret, Chateauroux II, Chateauroux III en Chateauroux IV geprogrammeerd. Om 12 u ging de prijsuitreiking Criterium Jeugdclubs en Bourges voor Jongeren van start.
In de namiddag had de uitreiking plaats van de Gouden, Zilveren en Bronzen Medailles aan de Nationale KBDB Kampioenen en As-duiven 2018 voor de reeksen Jeugd, Snelheid, Kleine Halve Fond, Grote Halve fond tot Grote Fond, All Round en het Algemeen Kampioenschap. Zaterdagavond was er een gastoptreden van Franz Govaerts, beter gekend als "Elvis Jr". 

Tijdens de twee dagen werd een promotionele "flyer" uitgedeeld aan alle bezoekers met een unieke kans om te genieten van uitzonderlijke kortingen, cadeaus en andere promotionele acties. Op zaterdag was er ook kinderanimatie met schmink, ballonsculptuur en een clown. Die dag was er tevens een gratis uitstap naar Sint-Truiden. In Stayen zelf en in hotels in de buurt was er een ruime mogelijkheid tot overnachten.
De accommodatie in Stayen heeft een sympathieke aantrekkingskracht en is zeer geschikt voor de organisatie van evenementen als de Nationale Dagen. Ook het beursgedeelte viel in de smaak van de exposanten en de toegang was gratis wat uiteraard bezoekers lokte. Met bijna 2000 bezoekers mag men zeker van succes spreken.
Ander belangrijk pluspunt is dat drank en catering zeker niet duur waren en ook de bediening was perfect. Tijdens de huldigingen was er geen muziek en voor de duivenmelkers was dat een ideale plaats om te verbroederen. Het afschaffen van het “dure diner” maakte de Nationale Dagen toegankelijk voor de modale duivenmelker.
Wat er nog beter kan ? De overgang van de prijsuitreiking naar het avondfeest zou attractiever kunnen. Het is een beetje een “dood moment” en heel wat mensen vinden dat het ogenblik om terug naar huis te gaan ten koste van het avondfeest. Twee meer bekende artiesten zouden het avondfeest zeker ten goede komen.
Maar al bij al was iedereen best tevreden en noemde de Nationale Dagen in Stayen een geslaagde duivenhappening.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.