MARCEL WOUTERS - 1e Nat. Asduif Kleine halve fond & 1e Olympiadeduif

Liefhebber: 

Westmalle - Wordt onafscheidelijk verbonden met de abdij van de Trappisten. De abdij heeft een boerderij... een kaasmakerij... en een brouwerij waar de bekende Westmalle bieren worden gebrouwen. Met een klein scheutje chauvinisme erbij wordt er gezegd dat de Triple van Westmalle de "moeder van alle Tripels" is. Die werd voor het eerst gebrouwen in 1934 en de huidige formule blijft al sinds meer dan 50 jaar onveranderd. Maar het moet gezegd... een heldere, goudgele Tripel... het is net alsof er een engeltje op je tong pist !

Ook Marcel Wouters (59) zal dit zeker beamen. Ten tijde dat hij nog facteur (brievenbesteller) was... hadden ze hun "rustpost" op de abdij waar er altijd een kop koffie klaar stond... of een appel... of een boterham met een lap kaas lag te wachten. Wanneer de paters andere bezigheden hadden wisten ze de sleutel liggen om hun natje en droogje te vinden. Alleen wanneer het heel dorstig weer was werd er een Trappist geschonken... maar dat was zeker geen algemene regel.
 Dat allemaal in lang vervlogen dagen... Marcel is ondertussen al enige jaren met pensioen... en gaat volop voor een succesvolle duivensport. En dat mag zeker gezegd worden van het seizoen 2012 waar zijn superdoffer "Ad" met veel panache de titels van 1e Nationale Asduif Kleine Halve Fond K.B.D.B. en die van 1e Olympiadeduif Cat. B Nitra 2013 op zijn naam schreef !

Een nabij verleden...

Bij Marcel Wouters thuis werd er niet met duiven gespeeld... maar zijn schoonvader Gust Boeckx speelde wel een cruciale rol ! Marcel vrijde ondertussen met Gerda... die moest echter op zondag werken... en zo had hij veel vrije tijd om samen met schoonvader op te trekken naar het duivenlokaal. De duivenmicrobe deed haar werk en zo is voor hem alles begonnen in de duivenliefhebberij. Marcel trouwde in 1975 en stak reeds in 1976 van wal met de duiven in een oude koestal. In 1980 is hij dan op zijn huidig adres begonnen met duiven.
De basis van deze prille kolonie werd gevormd met duiven van schoonvader... Jos Van Giel, Zoersel... en ook een beetje van Jan en Alleman. Zo stond Marcel voor de eerste keer zijn duiven te lappen met nog drie andere melkers... en het moment brak aan dat ook hij zijn duivenmandje moest open trekken. En die onervaren beestjes wipten na enig aansporen uit de mand en sprongen in de graskant en bleven daar zitten. De drie andere melkers lachten hem vierkant uit... hij moest spelen met duiven en niet met kiekens. Maar een paar maand later kregen deze lachers een flink pak voor de broek van Marcel met zijn kiekens. De eerste aanwinsten kwamen van buurman Jef Van Dooren, Westmalle... en de planken die hij toen kreeg om zijn hok verder uit te bouwen doen nu nog altijd dienst.
Maar begin jaren negentig werd er serieus aan de weg getimmerd en Marcel ging aankloppen bij Dirk Van Dyck, Zandhoven... en met twee duivinnen van "Den Dirk" is hij goed gevaren. Daarna volgde nog meer kwaliteit... van ondermeer René Michielsen, 's Gravenwezel (Brutte soort)... en Cop-Gijsbrechts. Deze laatste deed hem de moeder aan de hand van zijn fameuze "Leeuw". Marcel mocht er kiezen uit een ronde jongen... maar werd er gezegd... moest ik in jou plaats zijn dan koos ik dat duivinnetje daar... en het werd de moeder van de "Leeuw" !
Om te dichte inteelt te vermijden moest Marcel op zoek naar vreemd bloed en de laatste aanwinsten zocht hij in eigen streek. Zo kwam hij terecht bij o.a. Rik Hermans, Pulle... Danny Van Dyck, Pulle... Ad Schaerlaeckens, Baarle-Nassau... Eddy Janssens, Zandhoven... Linda Baertsoen, Brasschaat... Jef Hermans,... L-B-J Geerinckx, Wommelgem en er werd twee jaar aan samenkweek gedaan met Jos Vercammen, Vremde. Momenteel hebben 60 procent van alle duiven de "Leeuw" in hun pedigree... 30 procent komt op naam van "Den Extreem"... en 10 procent vreemd bloed.
Marcel begon, zoals de meeste melkers, zijn carrière op de vitesse... in 1992 werd er overgeschakeld op de halve fond... in 1999 maakte hij de overstap naar de zware halve fond. Reeds in 1998 schreef hij de 1e nat. La Souterraine jaarlingen op zijn naam en won datzelfde jaar 6x de eerste prijs in de toen nog grote Union Antwerpen.

Totaal weduwschap

Marcel pakt het seizoen aan met een ploeg van 20 doffers en 20 duivinnen die op totaal weduwschap gespeeld worden... 100 jonge duiven... 24 koppels kweekduiven... en 8 stopkoppels. De overstap naar het totaal weduwschap werd gemaakt om meer duiven te hebben voor het spel op de grote halve fond... en om de duivinnen beter uit te testen. Het is een alom gekend gegeven dat de duivinnen zich momenteel niet meer laten doen door de doffers.
De laatste vlucht voor de oude duiven is Bourges II... doffers en duivinnen blijven samen en trekken een ronde late jongen groot. Bij het spenen van de jongen blijven de doffers op het hok en gaan de duivinnen naar de volière. Met een goede ruimengeling... veel appelazijn... wat klein zaad... en elke dag verse grit gaan ze door de rui.
Na de laatste wedstrijd van het seizoen (Guéret voor jonge duiven) komen de oude duiven niet meer los.
Om ze in februari opnieuw in het vliegritme te krijgen is er voor Marcel geen groot probleem. Vooraleer de duiven een eerste keer los komen worden ze op dieet gezet... en met minder gewicht zijn er nog nooit problemen van "scheefvliegen" geweest.
De eerste koppeling vindt plaats op 26 november... er worden twee jongen groot getrokken... en doffer en duivin blijven bij de jongen tot het spenen. Opnieuw leggen betekent geen probleem... de eieren van de beste weduwnaars worden bij de stopkoppels ondergeschoven. Die tweede leg vormt volgens Marcel geen enkel probleem bij het stoten van de slagpennen... en Bourges II wordt zonder probleem gespeeld.
De tweede koppeling volgt begin april. De duiven komen drie dagen samen... en wanneer doffer en duivin opnieuw goed gepaard zijn... ze een bad genomen hebben... en een keer samen los kwamen, worden ze opnieuw gescheiden.
Ook wordt het vliegritme dan langzaam aangezwengeld... en de duiven komen een eerste keer los in februari wanneer de buitentemperatuur ca. 7 graden bedraagt. Na de tweede koppeling wordt het trainingsritme opgedreven... de doffers trainen eenmaal een uur per dag... de duivinnen tweemaal een uur. Het is wel zo dat de doffers "mogen" vliegen... en dat de duivinnen "moeten" vliegen ! De doffers strijken neer op het hok... stoeien wat op de nok of de spoetnik... maar gaan opnieuw de lucht in voor nog eens wat trainingskilometers. Wanneer de duivinnen neerstrijken komen ze niet meer los van het dak en begint het onderling paren. Daarom gaat er bij de trainingsbeurt van de duivinnen een visstok van 12 m de hoogte in om de dametjes van het dak weg te houden.
Na het binnenlopen blijven de duivinnen dan 1 u los op het hok en kunnen ondertussen eten en drinken... en verdwijnen dan opnieuw achter de tralies (loketkast). Er doen zich wel enkele problemen voor met het onderling paren... maar het systeem van het totaal weduwschap blijft gehandhaafd. Er wordt geen enkele duivin van het hok verwijderd omwille van het onderling paren... wel afwisselend eentje opsluiten en eentje los laten. Doffers en duivinnen krijgen tijdens het vliegseizoen dezelfde voeding.
De duivinnen worden normaal iedere week ingekorfd... maar na twee opeenvolgende zware vluchten kan er wel een "rustweekend" ingelast worden. Tijdens dit "rustweekend" worden er geen tussenvluchtjes gevlogen. De doffers worden om de 14 dagen gespeeld.
Maar dat de Wouters-duiven nog meer in hun mars hebben bleek duidelijk op Souillac. Marcel had 4 duiven in de korf en dacht dat hij zijn duiven nooit meer zou terugzien... zo lang duurde het wachten. Maar na 12 u vliegen doken binnen de 7 minuten zijn 1e en 2e getekende naar de spoetnik... of de eerste serie van twee in St. Job.
Bij aankomst van een wedstrijd op zaterdag wordt er volle bak superdieet gevoederd tot zondagmiddag. Op zondagavond wordt er 1/2 superdieet + 1/2 sportmengeling gevoederd. Op maandag en dinsdag wordt het dan 75 % sport + 25 % superdieet... op woensdag en donderdag (inkorvingsdag) komt er 100 % sportmengeling in het voederbakje. Op donderdag wordt er in 4 voederbeurten gevoederd... de eerste twee voederbeurten normale sportmengeling... de volgende twee het voeder waar ze verzot op zijn zoals klein zaad en pinda's. Sommige duiven durven wel 20 pinda's in hun kas slaan. De 4 of 5 duiven (op hetzelfde hok) die dan op de kleine halve fond gespeeld worden met inkorving op vrijdag... eten dan op vrijdag omzeggens niet meer. Maar dat lijkt geen onoverkomelijk probleem.
"In de duivensport moet het eigenlijk vanzelf gaan. In 2011 kenden mijn duiven een moeilijke start en wilden niet vliegen... ze gingen zelfs op het gazon zitten. Ik trok naar de dierenarts en ik heb ze 17 dagen glucose verstrekt en plots schoten ze in gang ! Op Bourges I begon ik met de oude duiven op plaats 30... bij de jaarse werd het 2, 7, 21, 24 nationaal tegen 20544 duiven met mijn eerste drie getekende duiven en werd ik superstar van de maand mei."

Jonge duiven

Er worden jaarlijks 100 jonge duiven gefokt uit zowel kwekers als weduwnaars. Ze worden aan 21 dagen gespeend... zo rap mogelijk... om de kwekers/weduwnaars te sparen en om vrij snel zelfstandig te eten. Bij het spenen gaan 1e en 2e ronde op een afzonderlijk hok. De geslachten blijven samen tot aan de 1e Noyon... en daarna wordt de eerste ronde op de schuifdeur gespeeld. De tweede ronde wordt op een nestje gespeeld. Op 1 juli gaan de deuren open en wordt er van de twee hokken één hok gemaakt... alle jongen komen samen... een beetje chaos in het begin... en er kan gestart worden met nestjes bouwen. Dan komen er wegkruipbakjes... kartonnen dozen... en schuine plankje op het hok waar het heerlijk stoeien is voor het jonge grut.
De jongen worden verduisterd van eind februari tot begin juni... van 18.30 u tot 8 u 's morgens. Vanaf 1 augustus wordt er bijgelicht 's morgens vanaf 6 u en 's avonds tot 23 u. Bij de inkorving voor Guéret zijn er dan gemiddeld zo'n 3 pennen gestoten.
Wanneer de jongen goed trekken aan huis wordt er vanaf 1 mei opgeleerd. Duiven die aan huis 1,5 uur wegtrekken mogen zo ver opgeleerd worden als je wil... ze hebben de nodige ervaring en ze zijn fysiek tiptop in orde. Duiven die los komen aan huis en waarvan er 's avonds altijd kleine verliezen te noteren vallen blijven beter thuis en moeten wachten op een betere conditie.
De jongen gaan hier in een viertal etappes tot 25 km... vervolgens 2x Quiévrain... 2x Noyon... de halve fond... en dan gaan ze door tot Guéret. Na 1 juli volgt er dan traditioneel een kleine inzinking van zo'n veertien dagen (jagen, minder trainen) maar daarna wordt de draad opnieuw opgenomen en gaat het volle kracht vooruit. Eens de jongen Quiévrain in de vleugels hebben worden ze niet meer tussendoor weggevoerd. Wegvoeren is volgens Marcel misschien niet zo'n slecht systeem maar hij ligt aan de verkeerde kant van de drukke autostrades om daar veelvuldig gebruik van te maken. Wanneer hij ergens naar toe moet in de zomer kan het 2 à 3 keer gebeuren dat de duiven mee in de kofferbak gaan en daar gelost worden.
Bij het spel met de schuifdeur komen de jonge doffers en duivinnen bij de inkorving zo'n 2 à 3 u samen vooraleer ze in de mand gezet worden. Zoals gezegd... op 1 juli gaan dan alle deuren open en begint de volledige bende aan het bouwen van nestjes. De jongen moeten het nog altijd stellen met een leeftijdsgenoot als partner want er komen geen oude partners op de hokken van de jonge duiven.
Marcel huisvest zijn duivenbestand op drie verschillende soorten hokken... en op alle drie werd er al goed gespeeld. De hokken van de jonge duiven staan op 1 m boven de grond en die hebben onderaan de achterwand een verluchtingsspleet (een bak van 60 cm x 20 cm) die uitgeeft onder de woonbakken waardoor de luchtcirculatie iets opgewarmd wordt en niet rechtstreeks op de duiven valt. Bovenaan in het plafond blijft een verluchtingsspleet van 30 cm altijd open. Bij de weduwnaars is er alleen een verluchtingspleet van 30 cm bovenaan in het plafond. Op het derde hok is er een verluchtingrooster in de voorwand met aan de binnenzijde een schuine plank, naar beneden gericht, om de directe luchttoevoer te temperen. Maar dat een goede verluchting een belangrijke rol speelt bij het gezond houden van de duiven is een feit.

Beperkt medisch

Aan het einde van het vliegseizoen wordt een mestcultuur van 5 dagen opgezet en wanneer de uitslag van de dierenarts negatief is wordt er uiteraard niks ondernomen. Eind 2011 (oktober) werd er dus niet behandeld... en ging men naadloos over naar de eerste koppeling. Voor aanvang van het vliegseizoen volgt er dan opnieuw een onderzoek door de dierenarts... en bovendien kijkt een vriend die ooit een pluimveebedrijf had ook nog eens aanvullend door de microscoop. Voor aanvang van het seizoen 2012 werd er behandeld tegen trichomonas met 1/4 pilletje Flagyl. Er werd niets ondernomen tegen de luchtwegeninfecties.
Tijdens het vliegseizoen bij afnemende prestaties... 2 à 3 keer per seizoen... gaat men ten rade bij de man in het wit. Halfweg het seizoen 2012 werd er nogmaals behandeld tegen trichomonas met 1/4 pilletje Flagyl... tegen luchtwegeninfecties werd er afgelopen seizoen helemaal niet behandeld.
In september werd er gedurende 14 dagen jong en oud behandeld met Soludox omdat er enkele duiven tussen zaten met grijze neusdoppen. Marcel heeft in zijn zak ook altijd biergistpillen van de Trappisten en wanneer er een duif wat ingetrokken zit dan wordt die een paar dagen een biergistpil opgestoken.
En zoals hoger reeds gezegd 5 dagen op 7 appelazijn in de drinkpot (ook tijdens vliegseizoen)... dagelijks verse grit... en 1,5 dag per week vitamines van de dierenarts. De verse grit wordt al volgt samengesteld... "grit allerlei"... snoepzaad... 3 verschillende pikstenen... vitamineral... of een echte lekkernij voor de duiven.

Het kweekhok

Op het kweekhok krijgen 24 koppels kwekers onderdak. Probleem werd een beetje te veel en te dichte inteelt. Daarom deze nieuwe aanwinsten die echter nog moeten uitgetest worden.
Sterkhouder op het kweekhok is uiteraard de "Leeuw"... een dominante kweekdoffer die met meerdere duivinnen uitstekende nakomelingen gaf... jammer genoeg bevrucht hij niet meer. Ondertussen zijn er al 15 kinderen van hem die op het kweekhok zijn excellente bloedlijn in stand houden. Zo'n 60 % van alle duiven voert zijn naam in hun pedigree. Het is geen woord overdreven wanneer men zegt dat de "Leeuw" Marcel Wouters op de wereldkaart van de duivensport gezet heeft.
Andere blikvanger op de kweekzolder is "Den Extreem"... eveneens een dominante kweekdoffer... maar die is meer gemaakt voor het zware werk... m.a.w. kopwind en hard duivenweer. Hij is in 30 % van de kolonie vertegenwoordigd.
Maar alles hangt aan een zijden draadje in de duivensport zegt Marcel...
"Ik kreeg de duivin NL08/1628683 (lijn "Ace Four") van Ad Schaerlaeckens in bruikleen in ruil voor een koppel "jonge Leeuwen"... en gekoppeld aan de "Leeuw" werden zij de ouders van de "Ad". De "Ad" kwam echt naar huis voor de melker... hij vloog bijna altijd vroeg zodat hij meestal op de klep viel voor een leeg hok. Ik had hem de gewoonte aangeleerd om hem eerst een pinda te geven vooraleer hij binnen liep. En op een keer was ik zelf niet op het appel en plots riep mijn vrouw je "kastje piept". En inderdaad toen ik mij naar het hok haastte was hij al volop aan het koeren in zijn woonbak. Het werd de 4e prijs tegen 528 duiven van Dourdan... misschien 10 seconden verdaan op de klep en de 4e plaats i.p.v. de 2e plaats... zijn coefficiënt had nog een stuk beter gekund. Geluk en ongeluk in de duivensport liggen op een klein plaatsje !"

De "Ad"

Wij stellen Marcel dezelfde vraag die hem al zo dikwijls gesteld werd... wat is er nu speciaal aan de "Ad" B10/6251541 ? Marcel moet telkens weer hetzelfde zeggen... het is een doodnormale duif ! Een doffer normaal van bouw... met een heel schoon oog... maar ook een doffer die jaarlijks naar de pedicuur moet. Hij heeft nu eenmaal van die lange, snel groeiende teennagels die ieder jaar door de dierenarts moeten bijgeknipt worden. Als dat al een afwijking zou kunnen zijn... maar het weerhield hem allerminst om met veel bravoure de titel van 1e Nat. Asduif Kleine Halve Fond K.B.D.B. 2012... en de titel van 1e Olympiadeduif Cat. B Nitra 2013 op zijn naam te zetten.
Marcel Wouters speelde een schitterend seizoen 2012 maar een van de mooiste jaren uit de carrière was ongetwijfeld ook de zomer van 2004. Toen won hij twee provinciaals... 1e nat. zone B La Souterraine... en 8e Nat. Asduif halve fond met de "Leeuw". Tussen de bedrijven door had Marcel nog het huis van zijn zoon gebouwd en zijn duiven kregen toen alleen eten en drinken en kwamen met veel geluk nog eens los. Het moet vanzelf gaan in de duivensport... en in 2004 ging het echt vanzelf !


B10-6251541 "DEN AD"

 VADER : B03-6277118 "De Leeuw"
 8e Nat. Asduif halve fond KBDB 2004
 Stamvader
MOEDER : NL08-1628683
 Ad Schaerlaeckens
 Zuster 08-682, 4e Asduif jaarse ZAV en 3e Asduif Superduif 2009 met o.a. 2-952, 3-1023, 4-911, 7-1092 etc.

B10-6251541 "Den Ad"


B04-6472084 "DEN BOURGES"

VADER : 03-118 "De Leeuw"
MOEDER : 01-175 "Kleindochter Broer Rambo"
 Direct Dirk Van Dyck


B03-6277418 “DE LEEUW”

STAMVADER MARCEL WOUTERS
 Vader van "Ad" !
 Vader van 09-642, 1e Asduif kleine fond St. Job 2011
 Grootvader van 11-703, 1e Dourdan 1969 d. en 1e Dourdan 1705 d.
 Grootvader van 09-230, 1e asduif halve fond St. Job 2010 en moeder 2e asduif kleine fond jaarse St. Job 2011
 Ook vader 30e Nat. Bourges 24.676 d. en grootvader van o.a. 2-7-21-24 Nat. Bourges 20.544 d... 20e Nat. Argenton 12.390 d. etc.


B03-6277483 “DE EXTREEM”

Vader van talloze kopvliegers!
 VADER : 00-870
 Zoon van 95-607 (uit 84-387 Vermeiren x 89-272 Brocatus, 7x 1e als jaarling)
MOEDER : 00-805
 Uit 97-318 (Ghielens-Gabriels x Willy Van Berendonck) x 93-724 (Vermeiren x "Brutte" Rene Michielsen)

B03-6277483 “De Extreem”


Kampioenschappen 2012

 1e kampioen 1e get. oude hafo Union Antwerpen West
 2e kampioen 1e get. jonge hafo Union Antwerpen West
 4e kampioen 2e get. jonge hafo Union Antwerpen West
 3e kampioen 3e get. jonge hafo Union Antwerpen West
 3e kampioen 4e get. jonge hafo Union Antwerpen West
 3e algemeen kampioen jonge duiven hafo Union Antwerpen West
 5e kampioen 1e get. kleine fond 2001 oude
 5e kampioen 2e get. kleine fond 2001 oude
 2e kampioen 3e get. kleine fond 2001 oude
 Algemeen kampioen kleine fond 2001 Sint Job oude
 2e Asduif kleine fond 2001 oude ring 6251518-10
 2e kampioen 2e get. kleine fond 2001 jaarse
 3e kampioen 3e get. kleine fond 2001 jaarse
 3e, 9e, 10e Asduif kleine fond 2001 Sint Job jaarse
 Ring 6108679 – 6108680 – 6108631-11
 Opvolger koning kleine fond 2001 Sint Job
 1e Asduif Provinciaal kleine hafo Antwerpen oude, ring 6251541-10
 1e Asduif Nationaal kleine hafo België oude, ring 6251541-10
 1e Olympiade Nitra 2013 cat. B, ring 6251541-10

Topreferenties met de "Leeuwen" !

Hok Jos Vercammen (1e Nat. Bourges 37.357 jonge 2009 met kleinkind “Leeuw”... 1e S-Nat. Blois 1165 d. en 1e Interprov. Blois 1519 d. uit topkweker "Elektro", een zoon van "Extreem" x "Dochter Leeuw" etc.)
Fam. Geerinckx (2e Nat. Argenton... 1e Nat. Zone en 2e Nat. Chateauroux en 1e Interprov. Blois alle 3 uit “Zuster Leeuw”... 1e Prov. / 3e Nat. Argenton uit "Dochter Leeuw" en in 2012 1e Prov. Chateauroux 1773 oude met een kleinkind van "Zoon Leeuw" en 1e Prov. Chateauroux 2151 jaarse met kleinkind "Zuster Leeuw")
Rik Hermans (olympiadeduif en 1e nat. Bourges 24.676 d. 2011 met kleindochter “Zuster Leeuw”)
Willem de Bruijn (1e Prov. Asduif Midfond Rayon Oost 2010 met kleinkind "Extreem")
Comb. Maegh-As (10e Nat. Gueret 14.245 d. 2009 uit "Halfbroer Leeuw")

Uitslagen 2012

12.5 Melun Union-ZAV    2803 jl. 23, 45, 46, 70, 93, 132, 134, 220, 229 enz. (21/28)
  2210 o. 21, 37, 90, 176, enz. (10/10)
19.5 Dourdan Union-ZAV 3084 jl. 7, 10, 27, 74, 76, 82, 123, 147, 153 enz. (22/30)
  1857 o.  3, 16, 69, 79, 92, enz. (9/12)
26.5 Dourdan Union-ZAV  1059 o. 3, 80 (2/2)
26.5 Bourges St. Job   548 jl. 3, 4, 12, 39, 45, 46, 54, 55, 56, enz. (15/24)
Prov.          3068 jl. 13, 20, 37, 117, 159, 187, 189, 239, enz. (16/24)
Nat. Zone B    7205 jl. 39, 56, 98, 291, enz.
02.6 Chateauroux St. Job  503 jl. 11, 25, 57, 58, 67, 71, 72, 73, 75, enz. (13/16)
Prov.   2139 jl. 72, 144, 236, 239, enz. (14/16)
09.6 Dourdan Union-ZAV  808 o. 10, 15, enz. (3/5
16.6 Melun Union-ZAV   1183 jl. 10 (1/2)
  833 o. 1, 127 (2/2)
17.6 Montlucon St. Job  289 o. 4, 10, 24, enz. (4/5)
St. Job   743 jl. 15, 19, 20, 26, 32, 54, 69, enz. (15/18)
Prov.  2071 o. 21, 43, 134, enz. (5/5)
Prov.        3284 jl. 71, 102, 112, 137, 182, 255, enz. (15/18)
23.6 Melun Union-ZAV   2405 jo.  9, 10, 11, 28, 46, 95, 129, 130, 134,  enz. (25/42)
30.6 Argenton St. Job 235 o. 4, 37, 39, enz. (4/5)
St. Job      665 jl. 12, 50, 56, enz. (10/16)
Nat.   12.390 d. 20 prijzen
30.6 Dourdan Union-ZAV  3644 jo. 24, 26, 35, 94, 168, 199, 218, 259, 291, enz. (21/41)
  528 o. 4, 176 (2/2)
16.7 Limoges St. Job 554 jl. 5, 29, 44, enz. (7/11)
Prov.                       2383 jl. 13, 97, 142, enz. (7/11)
Nat.     17.735 jl. 25 prijzen
21.7 Dourdan Union-ZAV 466 o. 1, 67 (2/2)
21.7 Salbris Prov.  964 jo. 25, 35, 65, 83, enz. (10/17)
22.7 Souillac St. Job   110 o. 19, 24 (2/2), eerste serie aangeduid
Prov. 694 o. 72, 86 (2/4), 12 uur vliegen
29.7 Bourges St. Job    116 o. 5, 7, 28 (3/3)
St. Job   428 jl. 5, 6, 21, 32, enz. (8/13)
Prov.    1042 o. 12, 15, 106 (3/3)
Prov.  1975 jl. 22, 23, 69, 111, enz. (8/13)
Prov.  4824 jo. 13, 17, 102, 371, enz. (11/19)
Nat. Zone B         3403 o. 13, 18, 165 (3/3)
Nat. Zone B 5333 jl. 23, 29, 94, 151, enz. (8/13)
Nat. Zone B    12.532 jo. 14, 101, 130, 494, enz.
25.8 La Souterraine  442 jo. 2, 7, 9, 39, enz. (9/20)
Prov.   2744 jo. 59, 89, 129, enz. (9/20)
08.9 Gueret St. Job  457 jo. 1, 3, 6, 30, 44, enz. (13/24)
Prov.        2550 jo. 16, 30, 51, 206, enz. (10/24)
Nat. Zone B    5726 jo. 26, 53, 90, 396, enz.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.