HUUB HERMANS – Generaal Kampioen Afdeling Limburg (NL)

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Born – Is een kerkdorp in de zogenaamde ‘taille’ van de Nederlandse provincie Limburg. Het geniet met name landelijke bekendheid door de Huisvesting van VDL Nedcar, sinds de jaren ’60 Nederlands grootste autoproducent. Oostelijk langs Born loopt 's lands belangrijkste verkeersader de A2. Westelijk loopt het in 1934 aangelegde Julianakanaal langs het dorp.

Born telt ruim 6000 inwoners. De hoofdpersoon van vandaag is daar één van. De voornaamste reden van ons bezoek is het winnen van het Generaal kampioenschap van de Afdeling Limburg, een prestigieus kampioenschap voor de beste allround liefhebber van Limburg.
Huub Hermans, 50 lentes jong. Er zullen er niet veel zijn in duivenland die hem niet kennen. Of van zijn prestaties of de liefhebbers die Huub kennen van beurzen die hij de afgelopen jaren bezocht met zijn kolonie om die wereldbekend te maken.
Ofschoon Huub het nog steeds een uiterst fijne bezigheid vindt, worden zeker niet alle beurzen meer bezocht. Selectief wordt er nog een beurs gekozen. Het bezoek aan deze beurzen heeft zeker zijn vruchten afgeworpen in de vorm van superieure referenties in binnen- en buitenland. Verbazingwekkend is dit niet want Huub gaat alleen voor het allerbeste en niets minder.
In Born is de duivensport een ware familiesport. Huub kan altijd terugvallen op de steun van vrouw Diana. Huub is 32 uur per week werkzaam als systeembeheerder bij de Gemeente Leudal. Diana is parttime werkzaam in de verpleging en Diana is het die iedere ochtend de scepter zwaait als Huub al vroeg naar zijn werk is...

Het volledige artikel las u in De Duif van 27 april.
Neem nu een abonnement.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.