GUSTAAF & JAN DE BISSCHOP - 1e Nat. Argenton 22.319 jaarse

Onderwerp: 

Asse – Afgelopen weekend leverde Vlaams-Brabant ook de nationale winnaar Argenton bij de jaarlingen. De tandem Gustaaf (80) en Jan (50) De Bisschop uit Asse werd met een duif aan 1623,57 m de nationale winnaar tegen 22.319 jaarlingen. Bovendien was hun duivin ook de snelste van het totale contingent van 35.844 Argentonvliegers.

Vroeger waren Gustaaf en Jan fervente snelheidspelers maar een viertal jaren geleden zijn ze overgestapt naar de grote halve fond en niet zonder succes mag men zeggen.
De basis van hun kolonie wordt gevormd met duiven van Gaby Vandenabeele, Dentergem... Jos en Jules Engels, Putte... Marcel Vandenbroeck, Wolvertem en Jozef Debbaut, Baasrode.

Het team De Bisschop kwam in 2017 aan de start met 19 doffers en 31 duivinnen die op het klassiek weduwschap gespeeld worden m.a.w. de partners blijven thuis. Op 1 april werden doffers en duivinnen gekoppeld. Ze kwamen met eieren maar na de broedperiode kwamen ze niet met jongen.

De nationale winnares is de “Witpen 091” B16/2031091 of een blauwe witpenduivin uit de middelmaat. Zij heeft momenteel één pen gestoten. Haar thuiskomst was in de stijl van een grote kampioene. Als een kogel kwam zij perfect uit de goede richting en ze heeft geen seconde verspeeld bij het binnenlopen.

De vliegploeg vloog 3x Noyon, Chevrainvilliers, Vierzon, Bourges en Chateauroux vooraleer de duiven de mand in gingen voor Argenton. Na aankomst van een wedstrijd krijgen de vliegers 1 dag sportmengeling om daarna even over te schakelen op een lichtere mengeling (Light Plus) en vervolgens worden ze opgevoederd (met Finish van Flanders Finest) naar de inkorvingsdag toe. Bij thuiskomst is er ook druivensuiker in het drinkwater.

De medische begeleiding wordt beperkt gehouden. Tegen trichomonas werd er met een pilletje behandeld. Tegen luchtweginfecties werd er voorlopig nog niks ondernomen. Bij de inkorving komen de partners ongeveer een half uur samen. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze dan samen tot de volgende morgen.
In ieder geval is het een knappe prestatie van Gustaaf en Jan De Bisschop. Eerder al wonnen ze dit seizoen de 1e provinciaal Vierzon tegen 1942 jaarse maar deze overwinning is toch nog van een ander formaat !

BE16-2031091 "091"

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.