GUNTHER SMET - 1e Internat. Agen 4485 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Lokeren – Gunther Smet is een nieuwkomer op de zware fond. In 2014 schreef hij de 2e Nat. Zone B1 Chateauroux I en 1e Nat. Zone B1 Chateauroux II op zijn palmares. Hij speelde dus vooral de zware halve fond met duivinnen maar tegenslag in 2014 dunde zijn effectieven uit en hij besloot om in 2015 ook een hok met weduwnaars op te starten. Deze zouden dan, gezien hun afkomst, op de zware fond ingezet worden. Zo werden er drie doffers ingekorfd voor de internationale wedstrijd uit Agen en die deden het verre van slecht. Ze waren regionaal de 1e, 7e, 9e aanmelding... en de “Gerardo” werd uitgeroepen tot de internationale winnaar tegen 4.485 jaarlingen.

Gunther kwam aan de start van het nieuwe seizoen met een ploeg van 20 weduwnaars en 35 duivinnen. De weduwnaars werden pas half maart bij het opleren een eerste keer gekoppeld en hebben dan 10 dagen gebroed. Via 1x Quiévrain... 2x Noyon... 2x Souppes en nationaal Chateauroux ging het dan naar internationaal Agen.
 De internationale winnaar “Gerardo” B14/4066385 is een geschelpte doffer. Het is een duif van het langere type... hij is goed gespierd... is goed gesloten... het is een wringer in de hand en nogal hevig van karakter. Hij heeft momenteel een pen gestoten. Op de voorbereidende Chateauroux kwam hij fris en monter een uur na de prijzen thuis. Maar hij zette de zaken recht met een knalprestatie op Agen.
 Gunther had de duiven nog niet verwacht en was de duivinnen in de volières nog wat aan het voederen. Internet vertelde hem dat er nog maar een 5-tal aanmeldingen op de kortste afstanden waren... dus hij had nog alle tijd. Maar voor alle zekerheid toch maar even op de klok gekeken... en tot zijn ontsteltenis merkte hij dat “Gerardo” al om 17.20 u was geklokt. De klok wees 17.29 u en hij had gelukkig nog ruim de tijd om de controlebestatiging uit te voeren... maar voor hetzelfde geld...

Gunther gaat om de drie weken met zijn duiven op controle bij de dierenarts en voor het opleren werd er tien dagen behandeld met Soludox tegen luchtwegeninfecties. Tegen trichomonas werd er al drie jaar niet behandeld en waarschijnlijk heeft het teentje look dat iedere dag in de drinkpot gaat er wel iets mee te maken.
 Na aankomst van een wedstrijd wordt er de eerste twee dagen volle bak kweekmengeling gevoederd. Daarna wordt het een lichtere mengeling met een aandeel gerst en dieet. Tijdens de laatste week wordt er opgevoederd met Sport + Energy Plus (Versele Laga) en de laatste drie dagen krijgt iedere weduwnaar nog 4 à 5 pinda’s toegestoken.
 Voor Gunther Smet, die voor de eerste keer zijn kansen waagt op de zware fond, beslist een meevaller van formaat en een ijzersterk debuut !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.