CAMIEL VERDONCK - 1e INTERNAT. PERPIGNAN 16.921 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Nazareth - Oost-Vlaanderen is opnieuw aan het feest ... nu op Perpignan ! Internationaal winnaar met verve wordt Camiel Verdonck (74) uit Nazareht en internationaal duivinnen toonde Olga D'Have-Vandenabeele zich de snelste. Dus een compleet succes voor de grootste duivenprovincie van ons land.
Camiel Verdonck had als jonkie al interesse voor duiven en aan zijn twaalfde kon hij al een stukje van de zolder inpalmen en tot duiventil omtoveren. In 1978 ging hij op zijn huidig adres van start en zijn kolonie werd opgebouwd met duiven van Robert Buysse, Ertvelde ... Eddy & Maarten Leutenez, Kruishoutem ... Daniel Colpaert, Kruishoutem ... Johan Meurisse, Oeselgem ...en Walter Deruyck, Nazareth.
Het seizoen 2012 werd aangepakt met een ploeg van 10 oude en 15 jaarse weduwnaars... 30 jonge duiven... en 6 koppels kweker. Camiel is dus een kleine melker maar zijn ploeg jaarse weduwnaars is toch nog iets groter dan normaal. Vorig seizoen zat het weer ook niet mee en de jongen konden slechts twee slechte vluchten afhaspelen... en dus konden ze niet echt geselecteerd worden. Het slechte weer dit seizoen was er ook oorzaak van dat Camiel zo'n 14 dagen te laat vertrokken is.
De weduwnaarsploeg werd begin maart gekoppeld en na een paar dagen broeden begon voor hen het weduwschap. Via Arras... Clermont... Angerville... Orleans... Chateauroux... Souillac ... ging het naar Perpignan. Bij het inkorven wordt nooit de duivin getoond... maar omdat Perpignan de laatste wedstrijd van het seizoen is kwamen de partners zo'n 3 à 4 u samen vooraleer ze in de mand gezet werden. Er wordt tweemaal daags vrij getraind maar zeker niet bij koud weer. Wanneer de thermometer minder dan 10 graden wijst wordt er 's morgens niet getraind !
Camiel had 8 duiven mee op Perpignan en leverde een gave prestatie af met volgende constataties ... 18.55.33 ... 20.05.59 ... 20.10.20 ... 20.11.24 ... 21.15.02.
Aan zijn verzorgde hokken te zien had het ons verbaasd indien Camiel geen punctuele zou geweest zijn. Dus alles picobello in orde en de weduwnaars worden in eerste instantie met de lepel gevoederd en pas wanneer ze deze portie achter de kiezen hebben wordt er nog bijgevoederd. De mengeling bestaat uit twee top-sportmengelingen die onder elkaar gemengd worden. De flyers krijgen ook iedere dag een maatje Nutripower per duif en bij het binnenroepen na de training ligt er een snuifje snoepzaad in de woonbak te wachten.
Voor de koppeling in maart stond een onderzoek gepland bij dierenarts Norbert Ally en toen werd er 4 dagen behandeld tegen trichomonas. Daarna werd er om de maand behandeld met een pilletje Ornicure. Drie weken geleden werd er gedurende 3 dagen behandeld met Soludox tegen luchtwegeninfecties.
Internationaal winnaar is "Lennie" B10/4007974. Deze witoogdoffer behoort tot de middelmaat en heeft momenteel 4 pennen gestoten. Een schoon duifje zegt Camiel en vooral een rustige duif maar met 1260,60 m zette hij de concurrentie toch op meerdere lengten.

B10-4007974 "LENNIE" - Palmares
1e INTERNAT. PERPIGNAN 16.921 d.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.