Michel Bommerez

Het Ei van Columbus - DUIVENOGEN

Duivenogen

Duivenogen en de ogentheorie(en)... daarover willen we het in deze bijdrage hebben. Niet om er het laatste woord over te zeggen, maar gewoon kijken wat er zoal voor en tegen de ogentheorie wordt gezegd en geschreven. 

HET EI VAN COLUMBUS - Wat zien duiven?

Wat zien duiven?

Als mensen zijn we geneigd te denken dat de realiteit er voor alles en iedereen hetzelfde uitziet. Maar hoe zit dat met dieren? Houd u klaar voor een paar verrassingen, want misschien ziet de werkelijkheid er voor onze duiven helemaal anders uit dan wij denken...

POUSSART-SANTENS - 1e Nationaal Asduif Grote halve fond jaarse 2021

Olivier Poussart en Paul Santens

Kennen is misschien veel gezegd, maar iedereen die in België de nationaals speelt, kent de naam Olivier Poussart als de man die vrijwel altijd de eerste melding(en) heeft op de nationaals van de grote halve fond en sinds kort ook van de dagfond. 

MARC BOSMANS & DIRK LEEKENS - Deel 2: Een gouden zet... weeral

Marc Bosmans en Dirk Leekens

Vorige keer las u hoe Dirk Leekens op een bepaald moment zijn duiven verkocht. Gelukkig was er een vangnet, en dat vangnet heette Marc Bosmans die Dirk met open armen ontving in Beverlo om er samen tandem te vormen. Alle verwachtingen werden overtroffen en met die erfenis uit As stonden ze in no time op het nationale podium.

MARC BOSMANS & DIRK LEEKENS - Deel 1: Gaan voor goud!

Marc Bosmans en Dirk Leekens

Na een succesrijke duivenloopbaan in As, wilde Dirk Leekens wel een andere uitdaging. Zo kwam hij terecht bij zijn gedroomde duivenmaat Marc Bosmans. En in Beverlo bewijzen ze als team waartoe de oude soort van As in staat is...

WILLY DANIELS - 1e en 2e Nationale Asduif Grote halve fond jaarse 2020

Willy Daniels

Willy Daniels, de minzaamheid zelve, klom met een onwaarschijnlijk sterke ploeg duivinnen tot eenzame hoogte op nationaal niveau.

Het ei van Columbus: Aardstralen en wateraders, het geheim ontrafeld?

Stefaan Schietse

In de reportage over Cindy Van Vugt en Dirk Donckers (nr 13 van 2020) komt wichelroedeloper Stefaan Schietse aan bod. In maart 2017 schreef Michel Bommerez reeds over hem in zijn reeks "Het Ei van Columbus". 

The secret of Gerard & Bas Verkerk: Dreaming your own Reality

Gerard and Bas Verkerk

In the summer of 2016, Michel Bommerez agreed to write a follow-up story for ‘De Duif’ about possibly the greatest champion in the present pigeon sport, Bas Verkerk. This masterpiece has now been published in English!

Kweken als de Meesters: JAN OUWERKERK

Jan Ouwerkerk

Jan Ouwerkerk slaagde erin het intelen van zijn Janssenduiven tot de kunst te verheffen. Hij wist met verrassend weinig basisduiven de lijn van de 46 Verbart voor minstens een kwarteeuw met sportief succes vrij zuiver wist door te kweken. 
Deze aflevering van "Kweken als de Meesters" werd speciaal door Michel Bommerez geschreven in het kader van zijn reeks artikelen over Gerard & Bas Verkerk. 

Kweken als de Meesters: GEBR. JEU & LOU VROOMEN

Vroomen Brothers

De basisduiven van de gebroeders Vroomen gaan overwegend terug naar aloude Belgische rassen die ze vooral bij Limburgse plaatsgenoten betrekken.
Deze aflevering van "Kweken als de Meesters" werd speciaal door Michel Bommerez geschreven in het kader van zijn reeks artikelen over Gerard & Bas Verkerk. 

Pages

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.