Theo en Mirjam Boelens

Adres: 

Bostulp 18
8935 PK Leeuwarden
Nederland
+31 06 360 30 162

De vader/dochter combinatie “Theo & Mirjam Boelens”, doet onder die naam mee aan de wedstrijden. De duiven zijn voor Theo en Mirjam een ontspanning, naast hun werk en de studie. Theo heeft al vanaf 1963 duiven. Eerst samen met zijn broer toen hij nog thuis woonde bij zijn ouders. Vanaf 1983 heeft hij de duiven bij zijn eigen huis. Eerst in een hok van 4 meter, aangebouwd aan de garage. Daarop werd Theo in 1992 met 12 koppels duiven die hij op dubbel weduwschap speelde kampioen van Rayon Leeuwarden, dat toen 230 spelende liefhebbers telde. Later werd een groter hok geplaatst in de tuin. Dat hok is 7,5 meter lang en bestaat uit vier afdelingen: voor de kwekers, vliegdoffers, vliegduivinnen en jonge duiven. In de winter huizen er ongeveer 36 koppels duiven. Er wordt met doffers en duivinnen gevlogen en er worden circa 60 jongen gefokt.

Er werden duiven aangeschaft bij goed presterende liefhebbers uit de buurt, rechtstreeks bij Jos van Limpt “de Klak” (1993, o.a. uit zoon Schouwman, dochter 613, duifkampioen midfond) en uit topduiven van de firma Eijerkamp (1995, o.a. dochter van Goldrush, zoon Goldfinger, zoon Romario). Veel van Janssen origine.  De huidige topduiven stammen veelal af van deze lijnen en van Olympiadeduiven van Gerard en Bas Verkerk. Lijnen Olympic Ronaldo, Olympic Shakira en Olympic Sogno. Deze laatste zijn aangeschaft via plaatsgenoot Harry van Andel. Ook doen de nazaten van een kleindochter van de beroemde “Zorro” , die rechtstreeks gehaald werd bij Filip Norman, het heel goed op de fond.  “Serena” is hun topduivin, gefokt uit een jong van de 754 - "Sir Unlimitted", die1e asduif Oud en 1e duifkampioen Fond van afdeling Friesland was in 2008.  Serena werd in 2015 genomineerd voor de Olympiade:  als 5e in de klasse Superieur, 11e in de klasse Allround en als 18e in de klasse Vitesse. Op haar beurt gaf “Serena” meerdere jongen die topprijzen vliegen, waaronder “Olympic Epke”, die voor Nederland als 1e geëindigd is voor de Olympiade 2017 in de klasse jaarlingen. Epke werd tevens 2e beste Vitesseduif in de Pipa-ranking over 5 vluchten 2016 en 4e beste Vitesseduif 2016 in de competitie Whbz/Botb. Er wordt deelgenomen aan het programmaspel: Vitesse, Midfond, Eendaagse fond en Jonge duiven.

Iedere week genieten ze weer van de aankomsten van de duiven. Soms kunnen anderen dat ook meebeleven wanneer ze de live-aankomsten via Facebook laten zien. Dan krijgen ze reacties van uit de hele wereld en ook van liefhebbers die al gestopt zijn en die het leuk vinden om de aankomsten te volgen. Op de website www.theoboelens.nl staan veel leerzame artikelen (geschreven door W. Mulder). Op die wijze willen ze een bijdrage leveren aan de voorlichting en promotie van hun mooie hobby en sport.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.