St. Vincent (NL)

PAUL VAN DEN BOOGAARD - 1e Nat. St. Vincent NL 11.704 d.

Paul van den Boogaard

Paul speelt al meer dan 50 jaar met de duiven en heeft een schitterend palmares waar hij nu de koninginnenklassieker aan toevoegt!

Lossing St. Vincent Nederland

Lossing Sint Vincent 11 juni 2021

De eerste nationale overnachtvlucht in Nederland uit St. Vincent is vanochtend, vrijdag 11 juni, om 11:30u gelost.

KEES KLINK - 1e Nat. St. Vincent 12.541 d.

Kees Klink

Toen Kees Klink in alle vroegte wakker werd, zat "Lucky" al op het dak. Deze St. Vincentwinnares ging voor de derde keer naar de grote fond, en won haar derde prijs.

CEES DE RIDDER & ZN. - “Fenomeen” wint 1e Nat. St. Vincent 13.240 d.

Cees de Ridder

Reeds op zevenjarige leeftijd was Cees actief met de sport en de duiven bezig. Na een verhuizing in 1976 is hij serieus mee gaan spelen op de overnachtfond, en de goede prestaties zijn door de jaren heen zeer stabiel gebleven. 

ST. VINCENT NEDERLAND - Online Special

Sint Vincent Nederland

Naar jaarlijkse gewoonte leest u het laatste nieuws omtrent Sint Vincent steeds op onze website.
UPDATE 21-6: Reportages van alle winnaars!

FRANK ZWIERS – 1e Nat. St. Vincent 13.472 d.

Frank Zwiers

Breda – De 77e editie van de enig overgebleven Nederlandse overnachtklassieker met middaglossing St. Vincent kreeg 13.472 duiven aan de start. Ruim 2400 duiven minder dan vorig jaar en dat is een bevestiging van de tendens, dat het grote fondspel zich meer en meer verplaatst naar de morgenlossingen (ZLU). Toch blijft St. Vincent nog altijd tot de verbeelding spreken.

NAT. St. VINCENT NEDERLAND - Online Special

Naar jaarlijkse gewoonte een uitgebreid verslag van de Nederlandse nationale vlucht vanuit St. Vincent.

COR DE HEIJDE - 1e Nat. St. Vincent 15.918 d.

Cor de Heijde en hokverzorger Bert van Beek.

Waar de enige echte Nederlandse overnachtvlucht met middaglossing St. Vincent de Tyrosse in 2014 uitdraaide op een loodzware krachtmeting, groeide de 76e editie van afgelopen weekend uit tot een vlucht met een beperkt aantal vroege aankomsten en een vlot verloop. Precies 15.918 duiven kregen op vrijdag om 14 uur het vertreksein. Gelet op de weersomstandigheden enigszins dubieus, maar met een concours-sluiting op zaterdag kort na de middag voor de zuidelijke provincies kan van een vlot verloop worden gesproken.

KEES CLUISTRA - 1e Nat. St.Vincent 18.295 d.

KEES CLUISTRA - 1e Nat. St.Vincent 18.295 d.

De 75e editie van de enige echte Nederlandse overnachtvlucht met middaglossing St. Vincent de Tyrosse, gelost op vrijdag om 13 uur, groeide uit tot een loodzware krachtmeting. De wind uit noordelijke richting en een enkele kleine storing onderweg drukten de snelheid zodanig dat slechts één duif meer dan 1000 m/m haalde en het concours boven de rivieren op zaterdag niet gesloten kon worden ...

Het volledige artikel las u in De Duif van 18 juni.
Neem nu een abonnement.

 

COR DE HEIJDE - 1st National St.Vincent Sector 1 against 9672 birds

Cor de Heijde

Cor de Heijde has shown once again from the St.Vincent National why he is a big name at the very top of  the pigeon sport. And he has once again proven that the bloodline of his world famous pigeon “The Klamper” excels especially in tough conditions.
What these birds have won in recent decades not only in their own loft but for many fanciers elsewhere defies the imagination.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.