Montauban

MARNIQUE DE WITTE - 1e Nat. Montauban 5381 oude

Marnique De Witte

Marnique De Witte heeft er wegens ziekte een moeilijk laatste jaar op zitten maar met de steun van zijn vrouw en Gebr. Van Landschoot gaat hij moedig door in de duivensport. De nationale zege op Montauban is dan ook een mooie beloning voor zoveel inzet en doorzettingsvermogen.

JOS & JAN LOOBUYCK – 1e Nat. Montauban 4327 d.

Jos en Jan Loobuyck

Aalter - Jos (82) en Jan (54) Loobuyck uit Aalter werden de nationale winnaars van een moeilijk verlopen wedstrijd uit Montauban. Eerder al hadden ze hun strepen verdiend op de fond met o.a. 1e nat. Périgueux 1998... en 2e nat. Marseille 2001. Ze grepen naast een nationale overwinning uit Bordeaux wegens het te laat constateren van de gummi. Maar de nationale zege uit Montauban tegen 4.327 oude duiven zal ook mooi staan op hun visitekaartje.

Het volledige artikel las u in De Duif van 23 juni.
Neem nu een abonnement.

VAN OUWERKERK-DEKKERS – Trilogie op Montauban, Marseille, Perpignan

Van Ouwerkerk-Dekkers

Brasschaat – De tandem Irene, Vincent en Jaak Van Ouwerkerk-Dekkers gaat over alle tongen in Antwerpen. Hun seriespel is nooit vertoond. Jaak (64 jaar) is de pater familias en beoefent zijn geliefkoosde sport samen met vrouw Irene en zoon Vincent (40 jaar). Deze laatste rolde enkele jaren geleden in de duiven toen Jaak met zijn eigen gezondheid sukkelde.

MARC & GEERT POLLIN - 1e Nat. Montauban 2129 jaarse

Geert & Marc Pollin (Fotografie: Yellow Pigeons)

Snellegem – Feest ten huize Marc & Geert Pollin in Snellegem ! Nadat ze eerder al in 1994 de 1e nationaal en 1e internationaal Perpignan en in 2003 de 1e nat. Limoges wonnen kon ook nu de champagne uit de ijskast gehaald worden. “Montauban II” B14/3027005 werd met brio de nationale winnaar tegen 2.129 jaarduiven uit Montauban.

Het volledige artikel las u in De Duif van 9 juli.
Neem nu een abonnement.

NORBERT ALLY - 1e Nat. Montauban 3990 oude en snelste van 6.119 d.

Norbert Ally (fotografie: Yellow pigeons)

Aarsele – Norbert Ally (65) is dierenarts met pensioen maar nog voor tweehonderd procent duivenmelker. Hij is een sterk seizoen 2015 aan het spelen maar “Neymar” B13/3126093 zorgde voor de kers op de taart met de nationale overwinning tegen 3.990 oude duiven uit Montauban. Met 1277,66 m achter zijn naam was hi  tevens de snelste van het totale contingent van 6.119 Montaubanvliegers. Norbert had 6 duiven in de mand en het is zijn 1e getekende die de nationale wimpel naar Aarsele haalde.

DUMONCEAU-PAVONCELLI - 1e Nat. Montauban 6771 oude

De tandem Dumonceau-Pavoncelli hield met de nationale zege op Montauban opnieuw de Waalse eer hoog.

Saint-Vaast – Het ziet er naar uit dat onze Waalse sportvrienden het ene succes na het andere op de ééndaagse fond binnenrijven. Na Nicolas Bascourt op Limoges... Francois Michaux op Montélimar... en Cédric Delbushaye op Cahors gaat nu de nationale overwinning op Montauban naar de tandem Dumonceau-Pavoncelli uit Saint-Vaast in de buurt van La Louvière.
Michel Dumonceau speelde in een ander leven onder de naam Dumonceau & Zoon. Maar de zoon ging op eigen vleugels vliegen... en zo speelt Michel nu in tandem met zijn vrouwtje onder de naam Dumonceau-Pavoncelli.

JOS VAN OLMEN - 1e NAT. MONTAUBAN 6809 d.

Jos Van Olmen

Broechem - Jos Van Olmen (75) uit Broechem is aan een echt boerenjaar bezig ! De aanloop naar het seizoen 2012 was meer dan voortreffelijk maar afgelopen weekend zette hij met veel flair een dikke kers op een grote taart ! Op Pau zette bij de 1e en 8e provinciaal op zijn palmares en toen kon zijn weekend al niet meer stuk ! Maar het beste moest nog komen want de dag nadien schreef hij met nog meer panache de 1e Nat. Montauban op zijn naam ook nog gevolgd door de 12e Nationaal.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.