YVES VANDEPOEL – 1e Nat. Perpignan 4.205 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Geetbets – Hij lag lange tijd in pole position voor de internationale overwinning op Perpignan maar zag zich in de laatste rechte lijn geklopt door Nederland. Yves Vandepoel (58) behaalde internationaal een mooie 3e plaats en werd met een duif om 20.00.02 u voor een afstand van 935,038 km en aan 1221,7399 m de nationale winnaar België.

Eerder al in zijn carrière won hij 1e nationaal Chateauroux in 2014. Hij kent dus al de smaak van een nationale overwinning maar een nationale zege op een fondklassieker heeft toch dat ietsje meer. Yves had slechts twee duiven in koers en het is zijn 1e getekende die de nationale palm binnenhaalt.
Yves heeft zo’n 150 vliegduiven die allemaal op het totaal weduwschap gespeeld worden. In een vorig leven was hij een overnachtspeler die een ruime ploeg inkorfde op de nationale fondklassiekers. Sinds zo’n 5 à 6 jaar richt hij zijn pijlen meer op de lichte fond. Hij heeft nog een vijftal duiven die op de overnacht gespeeld worden of een ploegje waar de kwaliteit primeert op de kwantiteit. Zijn fondduivinnen hebben in het vroeg éénmaal gelegd en daarna “vuil gebroed”.

De winnares “Miss Perpignan” B13/2176063 is een blauw sproetkopje. Het is een mooi duivinnetje uit de kleine middelmaat maar met een perfecte bouw en een zachte pluim. Het is een vrij kalme duif die momenteel nog geen pen gestoten heeft. Het is bovendien een duivin met een mooi palmares en in 2016 won ze al de 59e nationaal Marseille. Yves heeft zijn winnende duivin niet zien thuiskomen want hij was aan het werk in het restaurant van zijn vrouw maar zijn helper zorgde ervoor dat alles in goede banen liep. In de aanloop naar internationaal Perpignan vloog “Miss Perpignan” Chateauroux, Libourne en Marseille.

Yves laat zijn duiven voor de zware fond om de veertien dagen een fondklassieker vliegen. Na aankomst van een wedstrijd wordt er de eerste dagen sportmengeling gevoederd en daarna wordt er overgeschakeld op lichtere kost. De laatste dagen voor de inkorving wordt er opgevoederd met sportmengeling aangevuld met klein zaad.
De medische begeleiding wordt heel beperkt gehouden. Na de thuiskomst van Marseille werd er met een pilletje tegen trichomonas behandeld. Tegen luchtweginfecties werd er niet behandeld.

Een knappe prestatie met een beperkt team... je moet het maar kunnen !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.