WILLY DANIELS - 1e Nat. La Souterraine 15.939 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Kessel – Voor de nationale winnaar La Souterraine jaarlingen moesten we zaterdag in het Antwerpse Kessel zijn bij grootmeester Willy Daniëls. Willy is zonder enige twijfel een van de betere melkers van het land, met een kleine korf verricht hij wonderen. Afgelopen zaterdag bewees hij dat nog maar eens met een nationale zege. Aan een snelheid van 1664.2733 m. was zijn 6030104-19 de snelste van 15.939 jaarlingen.

Enkele jaren terug was hij ongelofelijk succesvol met zijn wonderkoppel waaruit onder andere twee nationale asduiven voortkwamen. 2015 en 16 waren absolute topjaren in Kessel. Ook dit jaar speelt Willy weer de pannen van het dak. De duivin die zaterdag de primus was, wordt nu al zes weken gespeeld en het dient gezegd, niet zonder succes. Vorige week vloog ze nog een tweede zonaal en elfde nationaal en de week daarvoor was ze dertigste nationaal. Bovendien heeft Willy bij zijn ploegje jaarse nog een ander superduifje, 6030207-19. Zij won onder andere 4e Nat. Bourges 22.502 jaarlingen en gaat momenteel aan de leiding in het klassement voor nationale asduif. Een klassement waarin overigens de nationale winnares 104-19 op de derde plaats prijkt. Dit soort duiven zitten niet dik.

Een kijkje in de hokken van Willy Daniels.Elk jaar wordt er een honderdtal jongen gekweekt en na zeer strenge selectie blijft er dan een kleine ploeg over. Willy speelt met een zeer bescheiden vliegploeg, dit jaar drie oude duivinnen aangevuld met dertien jaarse. Zestien duifjes dus, niet kwantiteit maar kwaliteit is het devies op dit Kessels hok. Willy kiest voor enkel duivinnen, minder werk aan, minder omzien naar en het gaat al jaren goed zo.

In dit bijzondere coronajaar heeft Willy niet verduisterd maar verder is zijn voorbereiding eigenlijk geheel als normaal verlopen. Tijdens het opleren werd er in het begin natuurlijk alleen van huis uit gevlogen en later elke dag een trainingsvluchtje. Vanaf het vliegseizoen bezig is wordt er bij Willy niet meer bijgetraind. Niet omdat het niet goed is voor de duiven, want dat is het volgens Willy wel degelijk maar omdat het anders Willy allemaal wat teveel wordt.
Willy zweert bij lichte voeding. Van zaterdag bij thuiskomst tot dinsdag wordt er een lichte dieetmengeling gevoederd. Van dinsdag tot aan de inkorving wordt dit dieet aangevuld met krachtvoer als “Turbo”. De dag van de inkorving krijgen ze ook nog wat snoep evenals na trainingen.
Dierenartsen gaan niet rijk worden van Willy. Bij aanvang van het seizoen worden ze geraadpleegd en krijgen de duifjes alle standaard vaccinaties en kuren. Een duif die goed vliegt moet je vooral gerust laten.
Overdag zitten de duivinnen in de volière van één meter bij één meter die, om zeker geen tocht te krijgen, alleen vooraan open is. ‘s Nachts worden ze opgesloten in hun woonbakken.

Het typeert Willy, een no-nonsens-man bij uitstek. Geen extra motivatie, geen speciale voeders geen franjes en tierlantijntjes. Op zijn hok en ik denk ook in zijn leven staat Willy voor degelijkheid, netheid, orde en inzet. Dit alles moet leiden tot duiven met een goed gezondheid en daarmee begint alles. Een duif kan een super zijn, ze zal pas presteren als ze echt gezond is.
Willy bewijst nogmaals dat het niet per se nodig is over mega-aantallen en -hokken te beschikken om bij de besten van het land te horen. 


B19-6030104

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.