Wekelijkse mededeling KBDB 22-06

Onderwerp: 

KBDB logoHet sportseizoen 2020 draait, na een valse start, op volle toeren.

De oude duiven en de jaarlingen namen reeds deel aan de eerste wedvluchten op de snelheid en de kleine halve-fond en ook onze jonge duiven werden reeds ingezet op de snelheid.

Wanneer start nu de kleine halve-fond voor de jonge duiven?

Er waren dienaangaande uiteenlopende meningen in de verschillende provincies. Start op 27/06/2020 of  1 week later nl. op 04/07/2020?

Er werd geopteerd voor de start met de jonge duiven op de kleine halve-fond op 04/07/2020 en dit rekening houdend met de warme temperaturen die worden aangekondigd einde deze week en tijdens het weekend. We dienen het welzijn van onze duiven hoog in het vaandel te dragen. Bovendien dient iedere liefhebber, zoals we in het verleden meermaals hebben beloofd, met een gelijke voorbereiding aan deze wedvluchten kunnen deelnemen. Denk maar aan onze vrienden uit grensstreken met Frankrijk!

Volgende weekend vindt reeds de eerste nationale wedvlucht op de grote halve-fond plaats nl. de wedvlucht voor oude duiven en jaarlingen van Bourges I op 27/06/2020.

Bijgevoegd de lijst met de inkorvingsburelen 2020 voor de nationale en internationale wedvluchten.inkorvingsburelen - bureaux d'enlogement

De uitslagen van deze wedvluchten zullen worden opgemaakt door de KBDB in samenwerking met Datatechnology en Bricon.

De onderrichtingen voor de inkorvingsburelen van deze nationale en internationale wedvluchten 2020 en meer bepaald voor het opladen van de poulage en de bestatigingsgegevens vindt u bijgevoegd. NL_handleiding_verenigingen_KBDB_Result_v190620

Hoe u zich als liefhebber kunt registreren op het “KBDB-admin platform” vindt u tevens in bijlage. Op dit platform kunt u, als liefhebber, volgende gegevens consulteren:

  • Mijn ringen en mutaties
  • (inter)nationale uitslagen voor
  • het raadplegen van de uitslagen
  • het raadplegen van de aantallen en de spiegellijsten

Handleiding_Liefheber_login Liefhebber_registreren_KBDB_Results

Wij zouden toch een oproep willen doen aan ALLE liefhebbers en ALLE INKORVINGSLOKALEN om stipt de inkorvingsuren na te leven. Het kan niet de bedoeling zijn dat de vervoerder geruime tijd moet wachten voor het ophalen van de duiven.

Rekening houdend met het feit dat Marseille dit jaar slechts op dinsdag wordt ingekorfd en het feit dat de “nieuwe” inrichter de duiven meer rust wenst te bieden in het kader van dierenwelzijn, zal de lossing, in samenspraak met de betrokken  inrichter van deze wedstrijd en indien het weer het uiteraard toelaat, worden uitgevoerd op zaterdag 25/07/2020 i.p.v. op vrijdag 24/07/2020, zoals initieel voorzien.

Wij informeren de VERVOERDERS ervan dat een versoepeling van de onderrichtingen, opgenomen in het vademecum, opgesteld in het kader van de uitbraak van de “Covid-19” pandemie, werd toegekend.

Vanaf heden bestaat opnieuw de verplichting om, vanaf het vervoer van 100 manden, twee personen in het voertuig te voorzien nl. de chauffeur en de vergezeller.

Veel succes iedereen!

Met vriendelijke groeten.

Namens de leden van de NRBB,
De nationale voorzitter,
Pascal Bodengien.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.