WALTER LEPEVER - 1e Nat. Tulle 6807 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Eppegem - Walter Lepever (59) kent de smaak van de nationale overwinning als geen ander want eerder al stond hij met de 1e nat. Bourges 18.856 oude duiven al volop in de schijnwerpers. Maar succes went niet en afgelopen weekeinde kon hij met volle teugen genieten van de nationale overwinning tegen 6807 oude duiven uit Tulle.
 Walter bouwde zijn kolonie op met voornamelijk Houbenduiven (60 %) ... later aangevuld met duiven van Michiel Van Doninck, Meerhout... Johan Vandenwijngaert, Houtem ... Patrick Vervloesem, Rijmenam... Kris Cleirbaut, Bonheiden.... en Eduard Moons, Zemst. Hij kwam dit seizoen aan het vertrek met 28 weduwnaars... 60 jonge duiven... en 8 koppels kwekers.
 De weduwnaarsploeg werd een eerste keer op 6 december gekoppeld en trok twee jongen groot. De tweede koppeling volgde op 21 maart en toen mocht er drie dagen gebroed worden. Via 2x Quiévrain... 2x Noyon...2x Angerville ging het naar Bourges. Daar botsten ze op een probleemvlucht en gingen er 8 jaarlingen verloren. Gebrek aan ervaring zegt Walter en voor dit seizoen werden er schikkingen getroffen zodat de jonge duiven wat meer ervaring in hun bagage hebben. Daarna volgden nog 2x Chateauroux... Montlucon... Nevers met Interprov. 3934 d : 8, 38, 49, 209 (4/5)... en nu Tulle.
 Wanneer de 500 km-wedstrijden zich aandienen worden de weduwnaars tweemaal na elkaar ingekorfd en krijgen dan een week rust... en dan opnieuw twee vluchten van 500 km. Bij inkorving wordt de duivin nooit getoond... bij aankomst van een wedstrijd blijven doffer en duivin 1 u samen bij aanvang van het seizoen ... en tot de volgende morgen op het einde van het seizoen. Er wordt tweemaal daags 1 u getraind ... waarvan 3/4 u verplicht ... en 1/4 u vrije training.
 Met 1 week tussenperiode tussen twee vluchten wordt er zaterdag bij thuiskomst Turbo gevoederd... op zondag wordt het Start.... op maandag, dinsdag,woensdag wordt het 1/2 Vlieg + 1/2 Start... op donderdag (inkorvingsdag) wordt het 's morgens Turbo en om 15 u wordt nogmaals Turbo gevoederd. Er worden geen pinda's of snoepzaad gevoederd... en zeker geen voedingssupplementen want volgens Walter zijn dat de eetlustremmers bij uitstek.
 Door een nauwgezette verzorging en hygiëne moest er de laatste 20 jaar nooit meer "gekuurd" worden tegen wormen en coccidiose. Voor de kweek en voor aanvang van het vliegseizoen stond er een dierenartscontrole gepland en telkens moest er niet behandeld worden. Hierbij moet zeker vermeld worden dat er veel look... Naturaline... en appelazijn in het drinkwater gaat. Preventief wordt er om de 3 à 4 weken een Belgamagix of 1/4 pilletje Flagyl opgestoken tegen trichomonas. Tegen luchtwegeninfecties werd er dit seizoen niet behandeld.
 De nationale winnaar is "Orca" B09/2145656 ... een tamelijk forse maar rustige duif. Hij heeft momenteel drie pennen gestoten... en heeft toch ook reeds een 71e nat. Bourges 9781 d achter zijn naam staan.
 Afgelopen zaterdag was het juist 20 jaar geleden dat Walter Lepever Tulle gespeeld had en toen schitterde met 3e, 6e, 18e nationaal tegen 5484 oude duiven. Nu deed hij met 1e nat. Tulle tegen 6807 oude duiven... en 1e prov. Brabant tegen 1006 jaarlingen zo mogelijk nog beter !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.