Voorjaarsbeurs Houten - Nieuwsflash 3

Voorjaarsbeurs Houten

Een klein uurtje rijden vanaf de Antwerpse ring

De Voorjaarsbeurs is hét Europese hoogtepunt vlak voor aanvang seizoen!!!
Mét 5.000 jonge duiven op 4 & 5 Maart in Expo Houten

Het is inmiddels eind februari, misschien nu moeilijk voor te stellen, maar over enkele weken bent u tijdens de eerste mooie lentedagen waarschijnlijk alweer uw duiven aan het opleren. Althans als er dan geen ophokplicht geldt. Binnen één Europa (met zoveel extra wetgeving) en dan toch een verschillende aanpak om de alom heersende vogelgriep in te dammen, wie begrijpt het nog…? Al weken geen duiven op de markten in Lier en Balegem, geen live duivenhandel in Kortrijk, maar wel in Houten – Nederland. 

In Nederland is er immers geen ophokplicht en ook geen verzamelverbod, er zijn ook al twee maanden geen significante uitbraken van Vogelgriep meer aan de orde. De Voorjaarsbeurs in Houten heeft dan ook geen enkele belemmering en de vele duizenden duivensportvrienden die er reeds lange tijd naar uitkijken en er vele uren reistijd voor over hebben willen allemaal graag het startschot van het nieuwe seizoen meemaken. Aan het aanbod van exposanten te zien worden alle bezoekers weer op hun wenken bedient, want alle drie de hallen staan weer bomvol!!! Meer dan 250 exposanten.

De 4.000 tot 6.000 jonge duiven brengen sfeer en gezelligheid
Uit alle windstreken van zijn er liefhebbers die duiven ter verkoop aanbieden! Op de Voorjaarsbeurs is altijd volop aanbod, de vele duizenden jonge duiven komen vooral van kleine, goed spelende liefhebbers. U zult zelfs provinciale en landelijke toppers jonge duiven zien verkopen, van de vitesse tot de zware fond. Vaak bieden de verkopers ook enkele oude duiven ter verkoop aan, meestal tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Maar de verkopers van de jonge duiven hebben door de jaren heen toch het gezicht van de Voorjaarsbeurs bepaald. Dat is waar de meeste bezoekers op afkomen. Misschien niet eens om te kopen, maar alleen al voor de sfeer! Duiven in de hand nemen, een praatje over de sport, het hoort er allemaal bij… Eventjes wegduiken in de anonimiteit met de duizenden bezoekers om dan plots een oude bekende tegen het lijf te lopen, dat typeert de Voorjaarsbeurs. 

Voorjaarsbeurs HoutenWat opvalt bij de duivenverkopers
Wat de laatste jaren opvalt is dat er meer en meer Duitse liefhebbers hun jonge duiven goed kunnen verkopen. Blijkbaar beschikken de Duitse liefhebbers momenteel over een geweldige klasse duiven, kijk maar eens naar de internationale eenhoksvluchten en hoe zij het daar doen. Wat ook opvalt is dat dagfond duiven van Nederlandse en Belgisch spelende hokken internationaal veel gevraagd zijn door de bezoekers en dan ook volop worden aangeboden door de verkopers. Ook zien we groei in het aantal marathonspelers die naar de Voorjaarsbeurs komen. Zij verkopen de oude duiven goed omdat de meeste liefhebbers van de zware fond immers laat koppelen. 

In Houten kunt u terecht voor kwaliteit, het enige criterium dat voor een liefhebber primeert. Geef uw ogen en oren goed de kost, wellicht dat uw toekomstige vaandeldrager(s) van uw hok hier op u zit te wachten. In het verleden immers werden al Provinciale- & Nationale vluchten gewonnen door duiven die in Houten gekocht waren. Het kan immers geen toeval zijn dat zeer veel aanbieders elk jaar aanwezig zijn, was de aangeboden kwaliteit immers niet goed genoeg geweest hadden zij allang het veld moeten ruimen. De knalharde ‘marktwerking’ die ook opgeld doet in onze sport.

Weer volop productintroducties bij het bedrijfsleven
Naast het aanbod van de vele duizenden duiven een reeks van fabrikanten welke hun mengelingen presenteren en supplementen aanbieden. Want de betere liefhebbers weten het al vele jaren, onze duiven zijn topatleten welke ook als zodanig verzorgd willen worden. Zowel traditioneel of geheel nieuw, u vindt een keur aan exposanten met veel voedingssupplementen die klaar staan om u van een uitstekend advies en dito producten te voorzien, profiteer van hun kennis en ervaring, het loont altijd de moeite een praatje met hen te maken. Naast de product introducties van de bekende firma’s ook enkele nieuwe exposanten die nieuw in de duivensport binnentreden, zeker de moeite waard.
 
Voorjaarsbeurs HoutenMeer dan 250 exposanten is uniek in Europa
Met ruim 250 Exposanten in de prachtige hallen van Expo Houten is het ondoenlijk om over de beursvloer racen, neem de tijd want u kunt op tijd en stond gewoon op een van de sfeervolle terrassen uw benen strekken, een kopje koffie of thee of iets anders tot u nemen. In meer dan 20 jaar heeft organisator Pieter Kos een beurs met naam & faam opgebouwd, het is juist deze uitstraling die elk jaar borg staat voor fijn duivenplezier maar ook hernieuwde kennismaking met gelijkgestemden. Even binnen te lopen en info op te pikken, hier is, zoals al aangehaald de ultieme kans om als liefhebber het best mogelijke voor uw duiven te verkrijgen. 

Profiteren van de beurskortingen
De Voorjaarsbeurs heeft al jaren een vaste groep exposanten, waaronder grote duivensportfirma’s. Deze ondernemers geven aantrekkelijke beurskortingen op bepaalde producten waarvan u als bezoeker eenmalig kunt profiteren. Veel buitenlandse bezoekers weten dat en slaan massaal in. Natuurlijk staat de Voorjaarsbeurs bekend om de grote diversiteit aan voedingssupplementen, want onze duiven worden als topatleten naar de vluchten gebracht. Zonder een behoorlijke medische begeleiding en gebruik van speciale voedingsschema’s en voedingssupplementen is het bijna ondoenlijk om wekelijks aan kop te spelen met dezelfde duiven op halve fond en op de dagfond. Daarom ook dat veel bezoekers juist deze beurs gebruiken om alles eens goed te bekijken, want er is veel keus en de Voorjaarsbeurs biedt u deze gelegenheid bij uitstek!

Al met al zal een bezoek aan de Voorjaarsbeurs zeker de moeite lonen als u gebruik maakt van de enorme beurskortingen die gegeven worden, profiteer ervan!!! Pak uw gratis “Goody Bags” mee bij de ingang en een gratis “Pipa Jaarboek” in hun stand in hal 2, met want andere gratis monsters bij de vele stands is een entreekaartje en de reis naar Houten al snel terug verdient. Daarom alvast tot het eerste weekend in maart. Op zaterdag 4 maart en zondag 5 maart wordt het weer volop genieten in Expo Houten…

Routebeschrijving en openingstijden
Expo Houten ligt heel centraal in Nederland langs de snelweg A27 Breda-Utrecht. Het complex is heel gemakkelijk te vinden en parkeren is gratis! Op de A27 vindt u (5 km zuidelijk van Utrecht) afslagnr: 29 Houten. Als u GPS in de auto heeft, hierbij de juiste gegevens: Meidoornkade 24 – 3992 AE – Houten.

De Voorjaarsbeurs is op zaterdag geopend van 9.00 – 17.00 uur en op zondag van 9.00 – 15.00 uur, de entree kost € 12,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis toegang!

Meer informatie zoals een actuele lijst met alle exposanten vind u op www.proffsport.nl

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.