RIK COPPENS - 1e INTERNAT. BORDEAUX 10.169 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Stekene - Een Oost-Vlaamse gemeente... pal op de grens met Nederland... en afgelopen weekeinde volop in picture met de internationale overwinning uit Bordeaux. Rik Coppens (73) uit Stekene... nee niet die briljante voetbalkunstenaar... maar een kunstenaar met duiven schreef met veel panache die schitterende overwinning op zijn naam.
 En toch was ook deze Rik Coppens in voetbal geïnteresseerd maar in 1994 besloot hij om de bal te ruilen voor duiven. Hij startte met duiven van Marcel De Maere, Puyvelde... Michel Nachtergaele, Zulte ... en Gaby Deleersneyder, Zulte. Maar zijn echte roeping was echter de zware fond en daarvoor zocht hij versterking bij Jef Vandenberge, Landegem ... Luc Van Coppenolle, Ouwegem... Gerard Serraerens, Belsele ... en Gerard De Bruyn, Stekene. Rik kwam aan de start van het seizoen 2012 met een ploeg van 30 koppels die op totaal weduwschap gespeeld werden.

De vliegploeg wordt een eerste keer gekoppeld op 25 november en trekt bij voorkeur slechts één jong groot. Wanneer het jong 14 dagen oud is gaat het met de doffer naar het hok van de doffers en zo gebeurt het dat de duivin intussen met 1 of meer doffers aanspant. Op die manier wordt er voor gezorgd dat er na-ijver onder de vliegploeg komt......

Het volledige artikel las u in De Duif van 30 juni.
Neem nu een abonnement.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.