PAUL JAMAR - 1e Interprov. Vierzon 9892 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Rummen – Paul Jamar (71) kon zich geen betere aanloop naar het nationaal programma 2018 dromen. Hij werd afgelopen weekend niet alleen de interprovinciale winnaar tegen 9892 oude duiven maar had bovendien ook de snelste duif van het totale contingent van 15.722 Vierzonvliegers.

Paul was vroeger een tuinbouwer maar is ondertussen ook al enkele jaren met pensioen. Sinds hij het wat rustiger aan kon doen ging zijn duivensport crescendo en in 2015 werd hij 1e Nat. Kampioen grote halve fond jaarse KBDB en in 2016 won hij 1e Montlucon zone B2.
Hij bouwde zijn kolonie op met duiven van Van Eynde-Goovaerts, Putte en van Gaston Van de Wouwer, Berlaar. Het samengaan van deze twee tophokken bezorgde hem een hok duiven dat zich kan meten met de besten. Er werden 11 duiven ingekorfd voor Vierzon en 7 wisten zich in de prijzen te vliegen.
Het was de 5e getekende die de interprovinciale zege op haar palmares wist te schrijven.

Paul kwam aan de start van het seizoen 2018 met een ploeg van 39 duivinnen, 80 jonge duiven en 15 koppels kwekers als achterban. Er wordt alleen met duivinnen gespeeld waarvan de vaste partner thuis blijft. De duivinnenploeg heeft in maart 10 dagen gebroed en werd in april opgeleerd. Daarna volgden nog 2x Momignies en 2x Soissons vooraleer ze de mand in gingen voor de halve fond en nog tweemaal Chevrainvilliers vlogen als voorbereiding op interprovinciaal Vierzon.
De duivinnen zitten tijdens de week los op het duivinnenhok in kleine bakjes en de bodem van het hok bestaat uit rollen zodat de dametjes niet onderling kunnen gaan paren.

De winnares is “Dina” B16/2114805, een blauw witslag, die zeker niet aan haar proefstuk is. In 2017 won ze zelfs 2e prov. Blois 2897 d en 8e prov. Blois 1681 d om nu in 2018 met een interprovinciale overwinning uit te pakken. Het is een duif uit de middelmaat die momenteel nog geen pen gestoten heeft. Het is bovendien een alerte en nieuwsgierige duivin die elke beweging op het hok observeert.
Ze kwam met een rotvaart perfect “uit het gat” en liet meteen merken dat het een echte kopduif was. Omdat ze tussen de duiven van Chevrainvilliers viel bleef ze nog zo’n 20 seconden op het dak zitten vooraleer ze binnenwipte maar ze zette haar naaste concurrenten nog op ruime achterstand.

In het begin van de week worden de duivinnen “sport light” of een lichte mengeling gevoederd. Vanaf woensdagavond, met inkorving op donderdagavond, worden er dan nog drie maaltijden sportmengeling gevoederd. De laatste twee dagen worden er ook nog vitamines verstrekt via het drinkwater. Bij het binnenlopen na de training krijgen de snelste binnenlopers ook nog enkele pinda’s toegestopt.

De medische begeleiding is in handen van dierenarts Raf Herbots en zijn advies wordt blindelings gevolgd. Voor aanvang van het vliegseizoen werd er gedurende 5 dagen behandeld tegen trichomonas en ook 3 dagen tegen luchtweginfecties.

De volgende opdracht wordt Bourges van volgend weekend en Paul is van plan om zo’n 35 duivinnen in de mand te zetten. Deze interprovinciale zege kan dus de voorbode zijn van nog veel ander fraais!.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.