JOS GOOSSENS - 1e Nat. Limoges 17.356 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Olen – De gemeente Olen in de provincie Antwerpen was het voorbije weekeinde in feeststemming. Op de nationale wedstrijd uit Limoges voor oude duiven ging de nationale overwinning naar een eenvoudige melker die de mooiste dag van zijn leven beleefde. Met een duif om 15.53.50 u voor een afstand 681,614 km en aan 1313,74 m ging de nationale overwinning tegen 17.356 oude duiven naar Jos Goossens (64). Jos was in het dagelijkse leven bouwvakker maar is nu met pensioen.

Jos bouwde zijn kolonie op met duiven van Van Hove-Uytterhoeven, Putte; Ludo Claessens, Putte (NL); Rudy Hendrikx, Lanaken; Hans Hirn (D), Jean Verspreet, Rocourt; Hok Malfait, Jabbeke; Vandyck-Debeule, Geetbets en Vanoppen-Luyten, Herk-de-Stad.

Jos Goossens had acht duiven in de korf voor Limoges en het was de derde getekende die de nationale overwinning voor zijn rekening nam.

Jos kwam aan de start van het seizoen 2022 met 21 weduwnaars, 10 duivinnen op het weduwschap en hij heeft nu nog 32 jongen van 1e en 2e ronde. De weduwnaars worden gespeeld op het klassiek weduwschap en uit de weduwnaars wordt er nooit gekweekt met uitzondering van de drie beste vliegers die een ronde late jongen grootbrengen. De duiven trainen 1x per dag ’s morgens.

Jos Goossens met zijn Limoges-winnaar.De nationale winnaar is de B19-6120819 en die vleugelde een mooie voorsprongzege bij elkaar. Het is een donkere doffer uit de middelmaat. Het is een kalme, tamme duif bij wie het, zoals bij de andere weduwnaars, niet echt wilde lukken dit seizoen. Maar het voorbije weekend overtrof deze klepper zichzelf en zette het ganse deelnemersveld op ruime achterstand.

Jos heeft zijn winnaar niet zien thuiskomen. Hij was op de computer aan het kijken en keek ook eventjes naar het wielrennen op de tv en toen hij naar zijn hok ging was zijn winnaar reeds geklokt. Van een verrassing gesproken ! Jos klokte 1, 645, 2784, 4258 (4/8).

Als voorbereidende wedstrijden werd het 1x Quiévrain, 2x Noyon, 1x Melun, Vierzon en dan nog Bourges. De voeding is ook de eenvoud zelve. Na aankomst van een wedstrijd krijgen de vliegduiven sportmengeling en elektrolyten in het drinkwater. Verder wordt het dan sportmengeling tot aan de volgende inkorving. Sporadisch krijgen de duiven dan ook vitamines in het drinkwater.
Voor aanvang van het vliegseizoen werd er behandeld tegen coccidiose en trichomonas. Ook werd er twee dagen behandeld tegen luchtweginfecties. Wanneer de vliegers drie à vier dagen thuis zijn van een wedstrijd krijgen ze de “gele druppels” toegediend over het voeder.
Normaal komen de partners samen bij de inkorving, maar bij de inkorving voor Limoges had Jos heel weinig tijd en de duiven werden van het hok genomen zonder hun partner te zien. Deze aanpak resulteerde in een knappe nationale zege. Na aankomst van een wedstrijd blijven doffers en duivinnen samen tot de volgende dag op de middag.
De selectie van de vliegduiven valt nogal mee en wie prijs vliegt mag blijven. De andere helft van de vliegploeg gaat volgende week de mand in voor Argenton en de duiven zullen uiteraard dezelfde voorbereiding krijgen als de duiven voor Limoges.

Het seizoen 2022 was niet direct een meevaller en Jos besloot de duiven iets verder mee te geven en dat werd een schot in de roos.
Voor Jos Goossens was nationaal Limoges oude duiven 2022 de mooiste zege uit de carrière!


B19-6120819

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.