HOK STEVE SMITS - 1e Nat. Chateauroux 18.793 oude en snelste van 45.874 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Rotselaar – Steve Smits (39) is een leuke jonge duivenmelker die het zowel op professioneel vlak als in de duivensport al heel ver geschopt heeft! Hij is sales manager van Paloma NV, een firma in granen en duivensportartikelen en hij is reeds aan zijn tweede nationale overwinning toe. Hij won de 1e nationaal La Souterraine jonge duiven in 2008 en afgelopen weekend schreef hij met sierlijk handschrift de nationale overwinning uit Chateauroux tegen 18.793 oude duiven op zijn palmares. Hij had tevens de snelste duif van het totale contingent van 45.874 Chateauroux-vliegers.

Steve bouwde zijn kolonie op met duiven van John & Jan Baeck, Brasschaat, Jespers-Vanderwegen, Holsbeek, Jef Vervoort, Gelrode, Luc Delaere, Anzegem en Danny Van Avondt, Wespelaar. 

Hij had 22 duiven in de korf op Chateauroux en het is zijn 1e getekende die de nationale overwinning voor zijn rekening neemt.

Steve SmitsIn Rotselaar wordt het klassiek weduwschap gespeeld en de weduwnaars hebben alleen gebroed en geen jongen gekweekt. Er werd gekozen voor het systeem dat het minste werk vergde want Steve is in wintertijd veel dagen van huis (beurzen) en ook zijn echtgenote heeft een drukke job in het hotelwezen. Hij kwam aan de start van het nieuwe seizoen met een ploeg van 28 weduwnaars en 80 jonge duiven. Bij de inkorving komen doffers en duivinnen 1u bij elkaar. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze samen tot de volgende dag.

De winnaar luistert naar de naam “Fabergé” B15/2106417 en het is een geschelpte doffer uit de middelmaat. Het is een duif die zich op het hok normaal gedraagt en Steve zegt met overtuiging dat hij geen perfecter duif heeft zitten op zijn hok. Hij kwam recht “uit het gat” en ging los door de spoetnik binnen. Zelden gezien hoe een duif met zo’n eindspurt de overwinning greep, aldus onze nationale winnaar.

Als voorbereidende wedstrijden werd er 2x Momignies gevlogen, 2x Soissons, Melun, Blois, Soissons, Bourges, Blois en nu Chateauroux.

Bij aankomst van een wedstrijd worden de duiven “Olympic Diamond” (zware mengeling) + “Vet Mix” + zonnebloempitten + extra Bordeauxmais + kaas + pinda’s + perilla gevoederd. Daarna volgt er gedurende enkele dagen een lichtere mengeling (50% relax + 50% “Olympic Diamond”). De laatste dagen wordt het dan 100% “Olympic Diamond” + “Vet Mix”. Voor aanvang van het vliegseizoen werd er behandeld tegen luchtweginfecties en kregen de vliegers ook een trichopilletje opgestoken.

De vliegploeg gaat volgende week de mand in voor Soissons en daarna komen er met Argenton, Guéret en Chateauroux drie nationale vluchten na elkaar. Maar een ploeg in de “winning mood” kan wonderen verrichten !
 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.