GILBERT DEKERVEL – 1e Nat. Chateauroux 25.126 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Poperinge – West-Vlaanderen was vrijdag “the place to be” voor de nationale wedstrijd uit Chateauroux. Daarom stonden we dan ook op de stoep in de Abeelse Weg in Poperinge bij Gilbert Dekervel. Deze gepensioneerde landbouwer telt 82 lentes maar is nog superactief in de duivensport. De nationale overwinning uit Chateauroux is een stunt van formaat en uiteraard de bekroning van een leven vol duiven. En om alles nog wat mooier te maken is het zijn 1e getekende van 12 oude duiven die de nationale ereprijs voor zijn rekening neemt.

Gilbert Dekervel voor zijn hokken.Gilbert pakte het seizoen aan met een ploeg van 21 oude en 12 jaarse doffers die op het klassiek weduwschap gespeeld worden. De weduwnaars kweken in het vroeg en trekken twee jongen groot. De tweede koppeling heeft half april plaats en dan wordt er nog 10 dagen gebroed.
De voorbereiding op het nationaal seizoen liep wat in het honderd doordat de duiven teruggebracht werden en doordat er wedstrijden afgelast werden. De weduwnaarsploeg had slechts driemaal Fontenay gevlogen vooraleer ze in de mand gezet werden voor Chateauroux.
Bij de inkorving komen doffers en duivinnen zo’n 5 minuten samen. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze tot ‘s anderendaags samen.

Gilbert is een “no nonsens” liefhebber en de administratie en de hele papierwinkel is niet aan hem besteed. Zijn nationale winnaar B14-3111835 is een blauwe doffer zonder naam maar die als jaarling zeer goed gepresteerd heeft. Het is een eerder kleine doffer die als een raket perfect uit de goede richting naar de spoetnik dook. Met 1276,8599 m toonde hij zich niet alleen de snelste van 25.126 oude duiven maar hij haalde bovendien ook de hoogste snelheid van het totale contingent van 54.706 Chateaurouxvliegers.
Ook de medische begeleiding houdt Gilbert Dekervel heel summier. Hij gaat nooit naar de dierenarts maar zo’n vier weken geleden kregen de weduwnaars toch een 5e daagse “kuur” tegen trichomonas via het drinkwater. Tegen luchtweginfecties werd er nog niks ondernomen.
De weduwnaars krijgen van aankomst tot vertrek sportmengeling gevoederd in een gezamenlijke voederbak. Met duiven die op verschillende momenten ingekorfd worden is het dan natuurlijk moeilijk om bepaalde voederschema’s te hanteren.
Hierbij een welgemeend proficiat voor deze flukse tachtiger die op een eenvoudige manier zijn gerenommeerde tegenstanders de baard af doet !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.