GERARD & BAS VERKERK - In 2018 volop in de schijnwerpers

Onderwerp: 

Reeuwijk – Vader en zoon Verkerk realiseerden opnieuw een topseizoen. Met de oude duiven speelden ze een van de beste jaren ooit. Op de jonge duivenvluchten moesten ze net als voorgaande jaren passen en daarvoor in de plaats werd het jonge volkje, samen met de oude duiven, op de navluchten gespeeld. En die deden de naam Verkerk alle eer aan met spetterende uitslagen. 

Sportief gezien een groot succes met superuitslagen maar de wijze waarop kon lang niet iedereen bekoren. En dat is zacht uitgedrukt want in feite viel half duivenminnend Nederland over hen heen en gingen de golven hoog omdat er met veel duiven werd gespeeld. Met een groot aantal duiven spelen is op zich eerder gedaan, maar veel duiven meegeven en ook nog heel hard spelen is een ander paar mouwen. De roep om een inkorfbeperking werd in korte tijd steeds luider en het gevolg is dat er een nationale commissie bezig is om voorstellen in die richting te ontwikkelen. 

Aantal ingekorfde duiven en inkorfbeperking

Het feit van veel duiven mee is de laatste paar jaar vooral prominent geworden tijdens een paar weken in augustus en begin september, op vluchten met oude en jonge samen. Wanneer op Ruffec met 100 oude mee de boel aan gort wordt gevlogen is er naast het gebruikelijke gemor van enkele slechte verliezers bovenal ook veel bewondering. 
Omdat er zo veel reuring is geweest is het goed om de mening van degene die de aanleiding is van alle deining te vragen hoe hij er zelf over denkt.

De vraag dringt zich o.a. op waarom de jongen niet gewoon op de jonge duiventour spelen? En zo in ieder geval een deel van de kritiek vermijden? ...

U las het volledige artikel in De Duif nr. 16-17.
Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement!


NL16-1526026 “Olympic Enchanted”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.